BinnenlandCorona

Kritiek op berichtgeving over massaal coronaprotest: ‘U wordt voorgelogen door de NOS’

Help ons door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff zei vorig jaar in Op1 dat de NOS-redactie ‘volstrekt onafhankelijk’ is.

Als de NOS volstrekt onafhankelijk is, zou je verwachten dat zij op dezelfde manier bericht over een coronaprotest als over een klimaatprotest. Voorafgaand aan de klimaatmars afgelopen zaterdag maakte de NOS ‘schaamteloos reclame’ voor dat protest:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hoeveel deelnemers er vanmiddag meedoen aan de klimaatmars in Amsterdam durft de organisatie niet in te schatten, maar de verwachtingen zijn hoog. “De urgentie en het momentum is er,” zegt een woordvoerder. “We hopen dat het de grootste klimaatmars ooit wordt in Nederland.”

Er liepen naar schatting 40.000 mensen mee in de mars.

Foto van een nagenoeg leeg Malieveld

Een dag later vond in Den Haag een coronaprotest plaats. De NOS publiceerde in eerste instantie een artikel met de nietszeggende titel ‘Protest tegen coronamaatregelen in Den Haag’ en een foto van een nagenoeg leeg Malieveld, waarna ophef ontstond.

Enkele uren later werd de titel aangepast: ‘Duizenden betogers naar coronademonstratie in Den Haag’. Weer even later werd de titel opnieuw aangepast: ‘Vele duizenden betogers bij coronademonstratie in Den Haag’. De titel werd nog een derde keer aangepast: ‘Enkele tienduizenden betogers bij coronaprotest Den Haag’.

Volgens de organisatie namen tussen de 50.000 en 100.000 betogers deel aan deze mars.

Het tegenovergestelde is waar

“U wordt voorgelogen door de NOS. Ze posten een foto met heel weinig mensen. Zo doen ze voorkomen alsof er geen enkel verzet is tegen de coronamaatregelen. Het tegenovergestelde is waar: Nederlanders kwamen massaal naar het Malieveld om te protesteren tegen de coronadictatuur!” schreef Forum voor Democratie.

“De NOS maakte schaamteloos reclame voor het klimaatprotest. Tijd en locatie werden van tevoren aangekondigd en deelnemers in het zonnetjes gezet. Vrijheidsdemonstranten hoeven daar niet op te rekenen. Desondanks was het op het Malieveld veel drukker!” aldus de partij.

4.9 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lone
lone
2 jaren geleden

thiery ga die sukkels in de slaapkamer ns vragen om BEWIJS van het GEISOLEERDE VIRUS ! ipv te mekkeren over deze randzaken !!!

Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Berlijn 1 augustus 2020, meer dan 1,3 miljoen mensen demonstreren tegen het corona beleid, ZDF schreef, “zo’n 15.000 rechtsextremisten en nazi’s demonstreerde tegen Merkel…….”

nou en!
nou en!
2 jaren geleden

algemeen deugblad,nsb handelsblad en de telegrof doen hetzelfde,regelrechte hoernalistiek

Celia
Celia
2 jaren geleden

Uit enquetes blijkt dat maar heel weinig mensen geïnteresseerd zij in het klimaat en zich er totaal niet druk om maken. Nederland heeft echter in Glasgow al toegezegd minder in fossiele brandstoffen en aardgas te investeren. In een artikel las ik dat aardgas nodig is voor de productie van kunstmest. Als dit niet voldoende geproduceerd wordt dan dreigt er honger. Ook las ik in een tweet dat in Amerika de schappen van de Walmart regelmatig leeg zijn. Dan vraag je je af, komt het hier zover? Is dit echt onze toekomst?

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x