Homepagina » Binnenland » Invallen in verband met grootschalige fraude bij 4 goede doelen: 92% donaties weggesluisd
Invallen in verband met grootschalige fraude bij 4 goede doelen: 92% donaties weggesluisd

Invallen in verband met grootschalige fraude bij 4 goede doelen: 92% donaties weggesluisd

De politie heeft invallen gedaan in Oost-Nederland en Duitsland voor een onderzoek naar grote fraude met goede doelen. Volgens RTV Oost zijn er in ieder geval panden doorzocht in Wierden en Deventer.

Het onderzoek richt zich op vier bedrijven die de afgelopen vijf jaar via Stichting Help, de Nederlandse Stichting Hulp aan Dieren, Stichting Werelddier en Stichting Menodi geld inzamelden. De politie denkt dat maar liefst 92 procent van de donaties aan de strijkstok bleef hangen. Drie van de goede doelen houden zich bezig met hulp aan dieren.

Grote bedragen

“We hebben transacties van de afgelopen vijf jaar onderzocht,” aldus een woordvoerder. “Daaruit blijkt dat slechts acht procent van het gedoneerde geld daadwerkelijk naar goede doelen is overgemaakt.” De rest verdween in de zakken van de medewerkers.

Om hoeveel geld het precies gaat, wil de politie niet zeggen. “Maar het gaat om grote bedragen.” Er is onder meer beslag gelegd op auto’s, contant geld en panden. “Na onderzoek van de in beslag genomen spullen volgen er waarschijnlijk nog wel aanhoudingen,” zei de woordvoerder.

Verdachte transacties

De politie gaat mensen die de afgelopen jaren door de stichtingen zijn gedupeerd de komende tijd actief benaderen. Er wordt benadrukt dat de goede doelen zelf niet verdacht zijn. Nadat een bank van één van de stichtingen verdachte transacties had gemeld, werd er een onderzoek ingesteld.

Op de website van de Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren staat in grote letters ‘Waarheen?’ en ‘Waar naartoe?’ Die vragen kunnen we nu beantwoorden met ‘de zakken van de medewerkers’.

[RTV Oost]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Nadat de bank de geldstromen heeft opgemerkt? De bank doet hetzelfde. De elite doet hetzelfde. enz. Wat een pokke wereld!
Waarom zou je nog geld geven aan kankerstichting als medicijnen niet meer vergoed of verstrekt worden? Geldt ook bij astma/reuma enz.
Waarom zou je nog meedoen met de loterijen en andere “goede” doelenacties?
Begrijpt nou niemand hoe het financieel systeem werkt/niet werkt voor ons/dieren?

an argie
an argie
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Waarom zou je überhaubt nog een chemokuur ondergaan als het nota bene de directeur van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis al in 2011 heeft gezegd dat 70% van de “behandelingen” NIET aanslaat.

Ik zou nooit met een vliegtuigmaatschappij vliegen waar 70% van de kisten niet aan zou komen of mijn auto bij een garage brengen waar 70% van de reparaties mislukken.
Zodra iemand een witte jas aan heeft en het om onze gezondheid gaat, vertrouwen we die persoon blindelings op zijn blauwe ogen….

Orlando
Orlando
Reactie op  an argie
5 jaren geleden

tja, ze studeren ook tot hun 30ste en hun opleiding kost toch wel wat. Dus het is normaal dat mensen aannemen dat ze in goede handen nemen. (Met dokters is denk ik niet iets mis in tegendeel ze willen mensen helpen maar de farmaceutische industrie … Ik denk dat je dit al weet).

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Orlando
5 jaren geleden

Tja niks mis met doctoren? Ik vind van wel aangezien er bv nog altijd statines (cholesterol verlagers) worden voorgeschreven zelfs wanneer ze aangeven dat ze er weet van te hebben dat, dat hele gebeuren op fabeltjes gebaseerd is. En dan krijg je dus dingen te horen als ja doe toch maar want ik weet eigenlijk ook niet beter dan dit voorschrijven bij dit soort patiënten.

En dat zie je dus op allerhande vlakken.
En als ze het daadwerkelijk niet weten ja dan maar vol gooien met allerhande medicijnen en vooral niet laten blijken dat ze maar wat aanrommelen.
Je mag ook wel boven gemiddelde intelligentie van doctoren verwachten maar als dan blijkt dat ze zelf niet door hebben van hoe de farmaceutische industrie te werk gaat, zelfs niet na er jaren direct mee gewerkt te hebben dan ontbreekt er toch ook iets.

Het goede nieuws is wel dat er steeds minder geïnteresseerde zijn om doctor te worden. Tenminste niet als poppen voor big pharma. Helaas zie je dan ook weer dat de kinderen op jonge leeftijd meteen geconfronteerd worden met farmaceutische professoren die in de klas komen vertellen waarom je toch interesse in hun vak zou moeten hebben waarbij meteen ook weer de standaard valse waarheden worden verkondigt.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Als je iets goeds wilt geven kan je het dus beter in persoon overhandigen.

Mikkie
Mikkie
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Ik maak 1x per jaar pakketten met bijv. zeep tandpasta, rijst, meel (houdbare dingen) Schaar. schilmes, kam etc. Wat speelgoedjes. Alles in een emmer voor een ROMA-gezin in Roemenie. Wordt door mijn contactpersoon ZELF gebracht. Ook verzamel ik kleding en huish.spullen. Met alle goede doelen over de giro ben ik gestopt. En dat waren er nogal wat. Bleek. Zonde van het geld achteraf.

Theo
Theo
5 jaren geleden

Dit is heel triest.

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Dit soort hebzucht kan makkelijk tot een totale vernietiging leiden van onze kostbare planet.

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Dit soort hebzucht kan makkelijk tot een totale vernietiging leiden van onze kostbare planeet.

Mammon
Mammon
5 jaren geleden

Dat is precies de reden dat ik -nooit- geld aan “goede” doelen geef…

Waar denk je dat de BMW’s en Mercedessen van betaald worden?
Lonen van de directeuren liggen altijd boven de Balkenende norm,
ben tevens benieuwd hoeveel geld er naar etentjes, reizen, drank,
hoeren, drugs en steekpenningen gaat.
Ik zou zeggen neem ALLE doelen en stichtingen in NL maar eens onder de loep,
denk dat meer dan 80% kan stoppen daarna.

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

De corrupties bij ‘Goede Doelen’ is nog maar een schijntje van overige corrupties die in onze schijn-democraties plaats vinden.

exegese
exegese
5 jaren geleden

Noem mij iets, gewoon één item waar veel geld mee gemoeid is en wat vrij is van corruptie en gegraai.
Dat is er gewoon niet. Geld is wat men koste wat kost aanbidt en verheft boven alles en iedereen. Voor geld doet men werkelijk alles, geld maakt mensen ziek en compleet gestoord, geld maakt mensen roekeloos en meedogenloos, geld maakt mensen wreed en gemeen, men moordt ervoor, men steelt ervoor, men liegt ervoor, niets is te dol om het in handen te krijgen in grote hoeveelheden, welbeschouwd is het echter helemaal niets, want voor het allergrootste deel bestaat het niet eens, is het zelfs niet eens geschikt om je kont mee af te vegen. It’s a crazy world.

Freedom
Freedom
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

De aanbidding van het geld, het geld is waarlijk een groot monster geworden in de samenleving wereldwijd. Een verslaving, elke dag draait het weer eens om geld, geld en nog eens geld.
Ik hoop dat binnenkort de wereldeconomieën zullen instorten, als ik zo Gerald Celente hoor spreken (Beforeitsnews), dan zit die grote crash er binnenkort toch wel aan te komen.
Ben benieuwd hoe groot de chaos dan zal worden, de mensheid is verslaafd aan geld, een creatie vanuit het niets en men begrijpt het nog steeds zien. Als tig uitzendingen zijn er aan besteeds dat geld gecreeërd wordt uit het niets, het zijn gewone digitale getallen, een luchtballon en die zal spoedig gaan barsten. Wat zullen velen schrikken, want geld een hun ware God geworden, dan kunnen we niet meer kopen en wat moeten we dan, niet meer gezellig flaneren op de woonboulevards, geen kleding meer kopen, want dat ene t-shirt kan er ook nog wel bij, ook als hangt de kast vol met kleding, het meer is nooit vol, nooit genoeg voor velen. Ik merk het aan de beleggers die zoveel spanningen hebben en altijd weer angst hebben het geld te verliezen, het zweet breekt hun uit. Ik zeg dan: als ik jou was zou ik van die beleggingen nog maar iets leuks kopen, straks heb je niets meer, koop een huis, appartement wat je al zo graag wilde in het buitenland, doe het nu, straks is het 0,00000.
Angst om te verliezen, angst om niets meer te bezitten, maar wat heeft een mens nu in feite echt nodig? Wees tevreden met wat je hebt en kijk niet naar anderen die in een luxe huis wonen met boot, camper of luxeartikelen, wees tevreden met jezelf en verzamel niet al je schatten hier op aarde, je kunt het straks toch niet meenemen als je overgaat naar de sferen!

Mikkie
Mikkie
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

Ik heb nav de berichten over de Goede Doelen eens even gegoogled waar de kantoren van mijn Goede Doelen zitten. Nou, Op TOPLOCATIES in Amsterdam, Den Haag enzovoorts.
Greenpeace, waar ik ongeveer honderd jaar lid van ben geweest, heeft een HUURPAND helemaal eko verantwoord verbouwd. Op mijn vaag waarom ze niet in Oost Groningen of Noord Friesland gaan zitten- waar je voor de huurprijs in Amsterdam een heel pand kunt kopen_kreeg ik als antwoord dat dat niet mogelijk was omdat de medewerkers dan niet per fiets naar het werk konden.

hannie
hannie
5 jaren geleden

daarom geef ik al jaren niets meer aan die zgn goede doelen ,,logisch dat er meer rijke komen ,,
grote stelen en kleine stelen ,m aar grote stelen het meest . vertelde mijn vader ons al ,in de jaren 50 .

x

Check Also

mars

8000 mensen lopen mee in verbindingsmars van Police for Freedom in Barneveld: ‘Prachtig!’

Vandaag werd in Barneveld de tweede verbindingsmars ...

agent

Politieagent getuigt: ‘Laatst werd een vrouw van 81 over het veld gesleurd, schreeuwend van de pijn’

Een politieagent heeft bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x