Homepagina » Buitenland » Hoge Bush-medewerker klapt uit de school: “Amerika is de handelaar in dood en verderf op aarde”
Hoge Bush-medewerker klapt uit de school: "Amerika is de handelaar in dood en verderf op aarde"

Hoge Bush-medewerker klapt uit de school: “Amerika is de handelaar in dood en verderf op aarde”

Kolonel Lawrence Wilkerson heeft het helemaal gehad met de grote wapenbedrijven die ervoor zorgen dat Amerika continu oorlog voert in het buitenland.

Hij is niet zomaar iemand. Wilkerson speelde als oud-stafchef van minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell een belangrijke rol in de regering van George W. Bush. In gesprek met Salon.com haalt hij fel uit naar het militair-industrieel complex, waar president Eisenhower de wereld al voor waarschuwde.

“Het militair-industrieel complex is vandaag de dag vele malen dodelijker dan Eisenhower dacht dat het ooit zou worden,” waarschuwde Wilkerson. Tijdens zijn beroemde afscheidstoespraak waarschuwde president Dwight D. Eisenhower dat het leger en de grote bedrijven steeds meer met elkaar gingen samenwerken, en dat ten koste van de burgers.

Meer wapens verkopen

Belangrijk onderdeel van het militair-industrieel complex zijn volgens de kolonel grote wapenbedrijven zoals Lockheed Martin en hun samenwerking met draconische en onderdrukkende westerse bondgenoten in het Golfgebied. Diezelfde bedrijven verergeren de spanningen in Korea doelbewust, aldus Wilkerson.

George H.W. Bush en zijn minister van Buitenlandse Zaken James Baker hadden Gorbatsjov en Jeltsin ervan verzekerd dat Amerika geen centimeter zou oprukken naar het Oosten. Werd de NAVO onder Bill Clinton toch uitgebreid zodat Lockheed Martin, Raytheon, Boeing en anderen meer wapens konden verkopen?” vroeg Wilkerson. “Jazeker.”

“Het is niet zo dat iemand als Dick Cheney openlijk heeft gezegd dat hij oorlog wilde voeren om geld te verdienen voor Halliburton, maar het heeft wel een destructieve invloed op de besluitvorming,” zei hij. “En de grote hoeveelheden geld die zij doneren tijdens verkiezingen hebben ook een destructieve invloed.”

Zoveel mogelijk raketten

“Degenen die dit ontkennen zijn óf heel erg naïef óf medeplichtig,” voegde Wilkerson toe. In 2011 zei oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton: “Het wordt tijd dat de Verenigde Staten Irak gaan zien als zakelijke kans voor Amerikaanse bedrijven.”

“We hebben de ultieme publieke functie geprivatiseerd: oorlog,” klaagde Wilkerson. “In veel opzichten zijn het de private belangen die het meest profiteren van militair ingrijpen. Of het nu de private beveiligingsbedrijven zijn, die nog door heel Irak en Afghanistan zitten, of de grotere defensie-aannemers, zoals Lockheed Martin.”

Journalist Antony Loewenstein heeft eerder al uit de doeken gedaan hoe de VS de oorlogen in Irak en Afghanistan heeft geprivatiseerd. In Afghanistan zijn naar schatting een duizelingwekkende 30.000 militaire aannemers werkzaam voor het Pentagon. In Irak gaat het om vele duizenden meer.

Lockheed Martin probeert simpelweg zoveel mogelijk raketten te verkopen, of ze nu nodig zijn of niet, aldus Wilkerson. “Wij zijn de handelaar in dood en verderf op aarde.”

[Salon]


Vind je deze info interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. De vraag is eigenlijk: En wat gaan we daar met zijn allen aan doen? De feiten zijn ondertussen overduidelijk.

  21 likes
  • Wat kun je doen? Iedereen zit ‘s avonds aan de buis gekluisterd zich vol te vreten en te zuipen om de volgende ochtend ‘gezond’ weer op te staan om dat geld voor de belasting te verdienen waarmee het grootkapitaal dat zowel alle vreetwaar als de massapsychose programma’s levert, wordt gesponsord.

   19 likes
 2. Zolang de 4 K’s (Koning,Kerk,Kapitaal,Kanonnen) aan de macht zijn, zal ‘t hommeles blijven.De hotlines tussen Bucks Palace, LDN, St Pieter, Rome,Wall Street, NYC, WH, W’ton zijn oververhit. Doet iemand ‘n dappere poging wordt ie neergeknald en de zaak gaat in de doofpot. De Yanks zijn geen lieverdjes.Deden pas mee aan WOI toen in 1917 (tamelijk aan ‘t eind) ‘n schuit vol met Amerikaanse zakenlieden,de Lusitania, werd geraakt door ‘n Duitse voltreffer en bijna in 1942 (7/12/1941) aan WOII, toen Pearl Harbour door de Jappen werd gebombardeerd.Hebben daarna te beginnen met Vietnam,Afghanistan,Irak en vervolgens heel ‘t M-O alleen dood en verderf gezaaid.Wij moeten wel politie agent spelen, is de reactie. Als er 2 straaljagers zich in ‘t WTC te NYC boren (1ste attaque op eigen grondgebied sedert 1492), is ‘t huis te klein en wordt de War on Terror gestart.Ze vergeten dat ze de oorspronkelijke bewoners zelf hebben gedecimeerd en ‘n handje vol hebben ge- en verstopt in reservaten in Verweggistan op compleet dorre en onvruchtbare gronden.Miljarden hebben ze vervolgens eraan verdiend in H’wood met de meest grove en onnozele titel: How the West was won. Dat is in ‘n notendop de VS.

  8 likes
 3. Hoe creëer je een Niburu(van oud naar nieuw tijdperk)? Nou zo dus. En ja, geloven spelen ook hier een rol in.

  5 likes
 4. Amerika handelaar in dood en verder. Dat is toch allang geen nieuws meer!

  5 likes
 5. Het is het satanische bewustzijn in de VS wat dood en verderf op aarde zaait en bovendien een project van de Christus van de Nieuwe Tijd heeft vernietigd.

  3 likes
 6. Dat weten we al jaren!!

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

yezidi

Must see: voormalige Yezidi-slavin confronteert IS-verkrachter op tv nadat ze hem als ‘vluchteling’ tegenkwam in Duitsland

Yezidi-meisje Ashwaq Haji Hamid werd op haar ...

Ze is vermoord! Geschokte reacties na dood bestsellerschrijfster die 'corruptie binnen vaccinatie-industrie ontmaskerde'

Ze is vermoord! Geschokte reacties na dood bestsellerschrijfster die ‘corruptie binnen vaccinatie-industrie ontmaskerde’

Bestsellerschrijfster Jennifer Jaynes, die onder meer schreef ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.