Binnenland

‘Bij dit project, waar bijna geen aandacht voor is, valt die stikstofterreur in het niets’

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!

De regering heeft vergevorderde plannen voor een grondige verbouwing van ons land, maar daar horen we in de verkiezingsstrijd niets over. De uitvoering is zo onoverzichtelijk dat van echte inspraak geen sprake is, bericht De Andere Krant.

Voor landbouw en visserij blijft nauwelijks ruimte over. We kunnen zonder overdrijving spreken van een ‘wederombouw van Nederland’, aldus minister Hugo de Jonge.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Naast de keuze voor de landbouwtransitie ligt de keuze voor een drastische uitbreiding van natuurgebieden en -herstel al vast in beleid. Volgens dit beleid moet in 2030 wereldwijd 30 procent van het land en de zee beschermd gebied zijn.

Nagelaten

Daarnaast dienen op 30 procent van het land ‘natuurherstelwerkzaamheden’ te worden uitgevoerd. Die hoeven niet samen te vallen met beschermde gebieden.

Een groot deel van het land wordt omgevormd tot een ecologisch netwerk met in de marges nog ruimte voor wonen en economische activiteit, merkt journalist Elze van Hamelen van De Andere Krant op.

Onderzoeksjournalist Geesje Rotgers schrijft dat er in totaal 702.000 hectare extra natuur bij komt in Nederland. Dat is meer dan de oppervlakte van de provincie Friesland. Samen met de huidige natuurgebieden zou dan ongeveer 40 procent van Nederland moeten zijn ingericht als natuur. Dat is veel meer dan de internationaal afgesproken 30 procent. Stikstofminister Van der Wal had nagelaten de Kamer daarover te informeren, aldus Rotgers.

Zeer grote bedreiging

Alle processen tezamen gaan het voor heel veel boeren onmogelijk maken in de toekomst hun bedrijf te kunnen voortzetten. Als je dat tot je laat doordringen, is dit een zeer grote bedreiging, zegt Bart Kemp van boerenbelangengroep Agractie.

“Bij dit project, waar dus bijna geen aandacht voor is, valt die stikstofterreur in het niets,” stelt jurist Sietske Bergsma.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 183 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
3 maanden geleden

Iedereen die hier aan meewerkt zijn allemaal poppetje van het WEF. Straks zijn ze overbodig en komen in de zelfde situatie als de bevolking. Hoe dom kan je zijn,hebben allemaal hun familie en vrienden verraden inclusief de bevolking. Hersenloze figuren 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Maar jullie zijn allemaal je kruit aan het verschieten, karma komt eraan voor jullie allemaal.

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
3 maanden geleden

En dan moet nog aan de Tristate city begonnen gaan worden, ik voorzie voor later een grootscheepse volksverhuizing vanuit het westen naar Brabant,Gelderland/Drenthe en het noorden van Limburg om er de gewenste 30 milj inwoner ,hutjr mutje bij en op elkaar in kleine ruimtes die als zogenoemde woning moeten dienen gedwongen worden voor deze Satanische Agenda!

Dutch warrior
Dutch warrior
3 maanden geleden

Men gaat langzaam gedwongen worden te verhuizen van de kust naar de 15 minuten steden. De wetten om mensen verplicht te laten verplaatsen zijn er al

malion
malion
3 maanden geleden

Al die leiders of beslissers hebben bloed aan hun handen, let maar op wat er nog meer staat te gebeuren. Het verduurzamen van de woningen doen we niet voor onszelf maar voor de nieuwe bevolking, die kunnen er zo inschuiven. Zie het gewoon gebeuren.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x