Buitenland

Israëlische commando’s hebben in 3 jaar tijd in het diepste geheim al 2000 gewonde Syrische militanten behandeld

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Britse media hebben beelden gepubliceerd die laten zien dat Israëlische soldaten in de Golanhoogten gewonde Syrische militanten behandelen.

In een video die werd geplaatst door de Daily Mail is te zien hoe een aantal zwaarbewapende Israëlische commando’s de grens met Syrië oversteken en een gewonde militant naar bezet Palestijns gebied vervoeren, waar ze hem behandelen en in een ambulance leggen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
‘Pact met de duivel’

Israëlische troepen worden bijna iedere avond op geheime missies gestuurd om de levens van jihadisten te redden. Israël stelt dat de missies van humanitaire aard zijn, maar analisten suggereren dat de joodse staat een dodelijk ‘pact met de duivel’ heeft gesloten door steun te bieden aan militanten die strijden tegen de Syrische president Assad, in de hoop op die manier tegenwicht te bieden aan aartsvijanden Hezbollah en Iran, aldus de krant.

De Daily Mail schrijft dat het Israëlische regime inmiddels zo’n 2000 militanten heeft gered. De kosten van deze operatie zijn in drie jaar tijd opgelopen tot bijna 12 miljoen euro.

Veel van de militanten maken deel uit van groepen als Jabhat al-Nusra, een Syrische groep die banden heeft met Al Qaida, VN-vredestroepen in het gebied heeft ontvoerd en Syrische christenen heeft afgeslacht.

Grote hoeveelheden wapens en apparatuur

Het is onduidelijk hoe de reddingsoperaties worden gecoördineerd. Gewonde militanten worden bij de grens gedumpt en vervolgens behandeld door Israëlische commando’s.

De Syrische regering stelt dat Israël en zijn bondgenoten militante groepen in het land steunen. Het Syrische leger heeft herhaaldelijk grote hoeveelheden Israëlische wapens en legerapparatuur buitgemaakt op de jihadisten.

Israël veroverde de Golanhoogten in 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog op Syrië. Tegelijkertijd nam het land de Westoever en de Gazastrook over. Het annexeerde de Golanhoogten in 1981, hoewel dat nooit als zodanig is erkend door de internationale gemeenschap.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
legalize
legalize
8 jaren geleden

De wereld is echt ziek, wat een poppenkast.

In mijn ogen is Poetin de enige die nog een beetje geloofwaardig overkomt.

Droogtrommel
Droogtrommel
8 jaren geleden

Snap niet dat wij nog redelijk goede banden hebben met Israel. Ook Wilders heeft goede banden met Israel.

Anna
Anna
8 jaren geleden

Dit had ik al gedacht! Israel die de jihadisten helpt tegen Assad.
Assad is een grote vijand van Israeil.

Wanneer zal het zoveelste incident plaatsvinden?? Er is een zogenaamde coalitie aan t werk maar elk land heeft zijn eigen missie en strijdt voor zijn eigen doel.
Vroeg of laat loopt dit verkeerd af.
Clash tussen Rusland en Amerika?
Of Rusland en Israeil….
We zullen t zien.
Het wordt erg druk in en boven Syrie. Vraag me af of hier snel een eind aan komt.
Gezond verstand is ver te zoeken.

Redi
Redi
8 jaren geleden

Ik noemde het net in een reactie op een andere artikel, we weten het nu allemaal welke landen er aan mee doen, ik vroeg me af of we iets kunnen opzetten een soort petitie om het viraal te laten gaan om handtekeningen te verzamelen om grote bankbazen als Rockefellers, Rotchechild etc en presidenten die oorlogsmisdaden hebben begaan alle mensen in het politiek die zich niet menselijk gedragen en haat zaaien te laten arresteren overal ter wereld. Ik heb er geen verstand van ik denk nu misschien klein, maar misschien dat ik intelligentere mensen aan het denken zet, net zoals false flag charlie hebdo, wist je dat wij als mensen hem konden aanklagen voor het overtreden van de wet artikel 1 van de grondwet en nog een andere artikel.. Er moet toch iets zijn, het kan niet waterdicht zijn, we hebben het internet, we hebben misschien wereld wijd miljoenen die wakker zijn, in plaats van uit hun handen te eten door onszelf tegen elkaar op te zetten en te discusseren op het internet laten we samen 1 masterbrein worden en al onze meningen, trots, haat etc aan de kant schuiven om 1 unit te worden mensen die er niet aan mee willen doen gewoon negeren geen aandacht aan besteden die vreten zichzelf wel van binnen op. We kunnen teksten als dit overal plaatsen kopiëren en plakken overal FB, twitter, etc misschien dat iemand komt met een idee of iets..

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x