Homepagina » Buitenland » Israëlische commando’s hebben in 3 jaar tijd in het diepste geheim al 2000 gewonde Syrische militanten behandeld
Israëlische commando's hebben in 3 jaar tijd in het diepste geheim 2000 gewonde IS-strijders behandeld in Syrië

Israëlische commando’s hebben in 3 jaar tijd in het diepste geheim al 2000 gewonde Syrische militanten behandeld

Britse media hebben beelden gepubliceerd die laten zien dat Israëlische soldaten in de Golanhoogten gewonde Syrische militanten behandelen.

In een video die werd geplaatst door de Daily Mail is te zien hoe een aantal zwaarbewapende Israëlische commando’s de grens met Syrië oversteken en een gewonde militant naar bezet Palestijns gebied vervoeren, waar ze hem behandelen en in een ambulance leggen.

‘Pact met de duivel’

Israëlische troepen worden bijna iedere avond op geheime missies gestuurd om de levens van jihadisten te redden. Israël stelt dat de missies van humanitaire aard zijn, maar analisten suggereren dat de joodse staat een dodelijk ‘pact met de duivel’ heeft gesloten door steun te bieden aan militanten die strijden tegen de Syrische president Assad, in de hoop op die manier tegenwicht te bieden aan aartsvijanden Hezbollah en Iran, aldus de krant.

De Daily Mail schrijft dat het Israëlische regime inmiddels zo’n 2000 militanten heeft gered. De kosten van deze operatie zijn in drie jaar tijd opgelopen tot bijna 12 miljoen euro.

Veel van de militanten maken deel uit van groepen als Jabhat al-Nusra, een Syrische groep die banden heeft met Al Qaida, VN-vredestroepen in het gebied heeft ontvoerd en Syrische christenen heeft afgeslacht.

Grote hoeveelheden wapens en apparatuur

Het is onduidelijk hoe de reddingsoperaties worden gecoördineerd. Gewonde militanten worden bij de grens gedumpt en vervolgens behandeld door Israëlische commando’s.

De Syrische regering stelt dat Israël en zijn bondgenoten militante groepen in het land steunen. Het Syrische leger heeft herhaaldelijk grote hoeveelheden Israëlische wapens en legerapparatuur buitgemaakt op de jihadisten.

Israël veroverde de Golanhoogten in 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog op Syrië. Tegelijkertijd nam het land de Westoever en de Gazastrook over. Het annexeerde de Golanhoogten in 1981, hoewel dat nooit als zodanig is erkend door de internationale gemeenschap.

[MailOnline]


Vind je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Dit had ik al gedacht! Israel die de jihadisten helpt tegen Assad.
  Assad is een grote vijand van Israeil.

  Wanneer zal het zoveelste incident plaatsvinden?? Er is een zogenaamde coalitie aan t werk maar elk land heeft zijn eigen missie en strijdt voor zijn eigen doel.
  Vroeg of laat loopt dit verkeerd af.
  Clash tussen Rusland en Amerika?
  Of Rusland en Israeil….
  We zullen t zien.
  Het wordt erg druk in en boven Syrie. Vraag me af of hier snel een eind aan komt.
  Gezond verstand is ver te zoeken.

  9 likes
  • Om het maar niet te hebben over de fosfor die gebruikt wordt tegen burgers om ze aan hun kant te krijgen. Ooit eens gezien wat fosfor doet met kinderen? Ik raad het dan ook af om die beelden te bekijken. Op het moment dat mh17 media bekendheid kreeg en alle journalisten zich daarop (moesten) focussen, hebben ze heel wat gezinnen weten te raken met deze oorlogsmisdaden zoals aangegeven in het verdrag van Genève waarin wordt vermeld dat fosfor alleen gebruikt mag worden om licht te brengen in de nacht, gezien het een felle “burst” licht geeft…Wanneer het op de huid komt blijft het tennalle tijdje doorbranden tot de stof zelf is uitgeput en opgebrand. Ja dst gaat dwars door je heen in deeltjes ter grootte van sneeuwvlokken. Termiet is van hetzelfde caliber, alleen wordt dit zo heet dat dit in staat is om staal te smelten. Off-topic; termiet is gevonden op de staalconstructie van het ingestorte world trade center. Op bijna iedere verdieping ten opzichte van de staalconstructie is deze stof aangetroffen. Niet zo gek dat het gebruikt wordt voor gecontroleerde demolitie om gebouwen zo recht mogelijk in elkaar te laten zakken om op deze manier omringende gebouwen geen schade op te laten lopen. Goedemorgen, dit was nieuws van het front.

   14 likes
   • Als je je een beetje verdiept in de wereldpolitiek dan word je echt depressief.
    Het is een en al manipulatie. Zelfverrijking en smerige politieke spelletjes…
    De media die als schoothondjes achter bepaalde visies aanlopen en het volk de massa, een verkeerd beeld voorhoudt.
    Als je zelf geen nieuws vergaard dan word je bedonderd waar je bij staat.
    En inderdaad ze zorgen ervoor dat er iets gebeurd waardoor je afgeleid wordt en ondertussen gebeuren er vreselijke dingen.

    10 likes
    • Als er maar voldoende mohammedanen in de EU worden toegelaten dan krijgt men, mede door de media die hulpgeroep van de autochtone bevolking bewust afdoet als onzin, vanzelf een hekel aan alles wat met de islam te maken heeft en zal de bevolking meer begrip kunnen opbrengen voor het bombarderen en uitmoorden van Palestina, Syrië, Libië, Iran, Irak, Egypte, Jemen, Afghanistan.

     Normaal gesproken zouden wij vele malen harder oordelen over Israël m.b.t. Palestina als we hier geen moslims zouden kennen, nu zijn we in blinde haat beland en willen we moord en doodslag in het Midden-Oosten goedkeuren. Ik ben en was er niet voor om moslims in de EU toe te laten, mede hierom, deze mensen bescherm je niet door ze weg te jagen of uit te moorden, maar bescherm je door ze in hun eigen land veilig te laten wonen en leven. Hoe meer moslims naar de EU komen hoe meer haatgevoel er zal zijn en onleefbaarder het hier wordt, maar ook hoe moorddadige de daden zullen zijn in het Midden-Oosten geïnitieerd door het Westen.

     3 likes
 2. De wereld is echt ziek, wat een poppenkast.

  In mijn ogen is Poetin de enige die nog een beetje geloofwaardig overkomt.

  28 likes
 3. Snap niet dat wij nog redelijk goede banden hebben met Israel. Ook Wilders heeft goede banden met Israel.

  6 likes
  • Wilders is dan ook van joodse afkomst, hetzelfde geldt voor Rita Verdonk. Vandaar de haat aan islam. Buiten dat, is Wilders een opgeleide agent van de AIVD om het volk de illusie te geven van democratie binnen de Nederlandse regering. Een echte Nationalistische partij zal nooit toegelaten worden in de politiek. Zo zijn er een aantal geweest maar ze zijn allemaal van de kaart geveegd. Bij standjes op markten werden ze zelfs door politie belaagd en weggepest. Vrijheid van meningsuiting? Democratie? Politiestaat!! ziek inderdaad…Zoals ik al vaker zeg; we leefden en leven nog steeds in een zwaar gecensureerde wereld…Goedemorgen, dit was nieuws van het front.

   16 likes
 4. Ik noemde het net in een reactie op een andere artikel, we weten het nu allemaal welke landen er aan mee doen, ik vroeg me af of we iets kunnen opzetten een soort petitie om het viraal te laten gaan om handtekeningen te verzamelen om grote bankbazen als Rockefellers, Rotchechild etc en presidenten die oorlogsmisdaden hebben begaan alle mensen in het politiek die zich niet menselijk gedragen en haat zaaien te laten arresteren overal ter wereld. Ik heb er geen verstand van ik denk nu misschien klein, maar misschien dat ik intelligentere mensen aan het denken zet, net zoals false flag charlie hebdo, wist je dat wij als mensen hem konden aanklagen voor het overtreden van de wet artikel 1 van de grondwet en nog een andere artikel.. Er moet toch iets zijn, het kan niet waterdicht zijn, we hebben het internet, we hebben misschien wereld wijd miljoenen die wakker zijn, in plaats van uit hun handen te eten door onszelf tegen elkaar op te zetten en te discusseren op het internet laten we samen 1 masterbrein worden en al onze meningen, trots, haat etc aan de kant schuiven om 1 unit te worden mensen die er niet aan mee willen doen gewoon negeren geen aandacht aan besteden die vreten zichzelf wel van binnen op. We kunnen teksten als dit overal plaatsen kopiëren en plakken overal FB, twitter, etc misschien dat iemand komt met een idee of iets..

  3 likes
 5. Daarom zijn zoveel mensen bang voor A.I. Of Aliens.

  Onze samenleving geregeerd door psychopaten, op handen gedragen door de zogenaamd “goede” mensen die “gewoon hun werk doen” en “toch geld in het laatje moeten brengen”
  Vrezend voor radicale Moslims met een YouTube bom, maar zich totaal niet druk maken om radicale joden en atheïsten met complete banken en een wereldwijd wapenindustrie.

  De elite top bestaat hooguit uit 100 mensen, dat is 1 tegenover 70.000.000.
  Geen herdershond in de wereld die in zijn uppie 70 miljoen schapen in lijn houd.

  Zo extreem effectief is ons systeem, en zodanig arrogant is onze ego dat we het onderschatten.

  “Ik heb een hbo diploma, ik ben bovengemiddeld intelligent, en als het zo was, dan wist ik het wel, want ik ben naar school geweest beeeeheeeee”

  We weten allemaal dat elke vorm van intelligentie, of het nou robots, aliens of reuzen zijn, zou inzien dat wij een fundamenteel verrot, gevaarlijk, agressief en genetisch gemanipuleerd experiment zijn. En dat uitroeing van de mensheid tot de betere oplossing gaat horen, voordat we onze “democratie” zich uitzaait door het universum.

  Lol

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Epstein, zijn spoorloze rechterhand en de Mossad. Is dit toeval?

Epstein, zijn spoorloze rechterhand en de Mossad. Is dit toeval?

De rechterhand van ‘pedomiljardair’ Jeffrey Epstein, Ghislaine ...

Wees er maar zeker van dat de hel zal losbarsten. Syriër slaakt noodkreet op Facebook

Wees er maar zeker van dat de hel zal losbarsten. Syriër slaakt noodkreet op Facebook

Enkele jaren geleden slaakte een Syriër genaamd Majd een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.