Buitenland

Syrische generale staf bevestigt dat westerse coalitie tegen IS regeringstroepen aanvalt in plaats van terroristen

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Syrische generale staf heeft informatie waaruit blijkt dat de luchtaanvallen van de westerse coalitie op 6 december in Deir ez-Zor gericht waren tegen Syrische regeringstroepen. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie.

Een woordvoerder van het ministerie zei dat vliegtuigen van de westerse coalitie op de bewuste dag tussen 19.40 uur en 19.55 uur luchtaanvallen hebben uitgevoerd op een kamp van een divisie van het Syrische regeringsleger. Het kamp bevond zich op twee kilometer ten westen van de vliegbases van Deir ez-Zor.

“Als gevolg van de luchtaanvallen zijn drie infanterievoertuigen en vier voertuigen met zware wapens vernietigd, 12 mensen gewond geraakt en vier mensen gedood,” vertelde de woordvoerder aan journalisten. “Er waren geen Russische vliegtuigen in dit gebied. We coördineren onze vluchten met de luchtverkeersleiding en de generale staf van het leger.”

Twee andere landen

Op de avond van de luchtaanvallen zijn in de lucht boven Deir ez-Zor niet alleen Amerikaanse toestellen gezien, maar ook vliegtuigen van twee andere landen.

“Er waren vliegtuigen van twee andere leden van de door Amerika geleide anti-IS-coalitie in de lucht boven Deir ez-Zor,” aldus de zegsman. “Als deze vliegtuigen niet betrokken waren bij de luchtaanvallen, waarom zwijgen functionarissen van het Pentagon, mensen die de leiding hebben over de anti-IS-coalitie, dan over de aanwezigheid van toestellen van hun bondgenoten in de nabijheid van Deir ez-Zor op 6 december?”

Geen nieuwe vliegbases

Persbureau Reuters meldde dat Rusland nieuwe vliegbases bouwt in Syrië, maar dat is volgens de woordvoerder niet het geval. “Het Russische ministerie van Defensie vindt het niet nodig om nieuwe Russische vliegbases in Syrië te bouwen,” zei generaal-majoor Igor Konashenkov.

Moskou voert sinds 30 september in Syrië luchtaanvallen uit op doelen van de Islamitische Staat (IS). In de afgelopen dagen hebben Russische gevechtsvliegtuigen meer dan 300 missies in Syrië uitgevoerd, waarbij ruim 600 doelen van IS zijn geraakt.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Brianwashed
Brianwashed
6 jaren geleden

Assad is de laatste dictator die de arabische lente te slim af was. Zelf zo slim dat we nu voor hem zijn ….

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Nederlanders hebben zich in de wwereld van de populaire media laten meezuige. Als gevolg van dien zijn ze volledig overgeleverd aan propaganda grillen van de eigenaren. Zo ook deze absurde oorlog tegen Assad die maar niet wil staken. Het is echt TE debiel voor woorden dat de NAVO maar blijft doorgaan met dit soor “Double Speak” acties, en regelrechte leugens in je gezicht!

frans
frans
6 jaren geleden

Het was te verwachten dat als de VS, Engeland, Mossad, en Frankrijk iets in Syrië doen dat dit dan weinig goeds zal zijn!
Wat een lafaards!
Intussen worden de olievelden verdeeld. Verschrikkelijk!

legalize
legalize
6 jaren geleden

Geld geld geld is waar het allemaal om draait, kotsmisselijk word ik ervan.

Stelletje landverraders.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x