Homepagina » Buitenland » Tsjechische president: “Turkije gedraagt zich als bondgenoot van Islamitische Staat, hoort niet bij de EU”
Tsjechische president: "Turkije gedraagt zich als bondgenoot van Islamitische Staat, hoort niet bij de EU"

Tsjechische president: “Turkije gedraagt zich als bondgenoot van Islamitische Staat, hoort niet bij de EU”

Turkije zou geen lid van de Europese Unie mogen worden. Dat heeft de Tsjechische president Milos Zeman gezegd. Hij voegde toe dat Ankara zich soms gedraagt als een bondgenoot van de Islamitische Staat (IS), hoewel Turkije deel uitmaakt van de NAVO.

“Turkije is lid van de NAVO, maar gedraagt zich soms meer als bondgenoot van IS,” citeerde de Tsjechische krant Parlamentni Listy Zeman. “Het land haalt olie uit Syrië waarmee de terreurgroep wordt gefinancierd.”

De vijand van mijn vijand is mijn vriend

De president deed deze uitspraken tijdens een driedaags bezoek aan de stad Kadan. Zeman omschreef het beleid van Turkije als volgt: ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’. Hij verwees daarmee naar de Turkse onderdrukking van de Koerden, ‘de enigen die IS effectief bestrijden’.

Zeman vindt dat er geen reden is om Turkije toe te laten tot de EU. Hij kan zich ook niet vinden in plannen van de EU om Ankara 3 miljard euro te geven voor de Syrische vluchtelingen in het land.

3 miljard euro

“Het Romeinse Rijk betaalde ook geld aan de barbaren om te voorkomen dat ze land zouden inpikken,” zei hij. “Turkije kan deze vluchtelingen niet alleen toelaten omdat ze slechts een fractie van de totale bevolking vormen, maar ook omdat ze dezelfde religie aanhangen als de Turken.”

Eind vorige maand bood de EU Turkije 3 miljard euro aan in ruil voor het inperken van de vluchtelingenstroom. In ruil voor dat geld moet Ankara de opvang van Syrische vluchtelingen in kampen in Turkije verbeteren en de grens naar Europa veel beter bewaken. Zo moet worden voorkomen dat grote aantallen vluchtelingen de oversteek maken via Griekenland.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • kim schreef:

  Die man heeft gelijk. Turkije never en nooit toelaten tot de EU, helaas hebben ze al toegezegd gekregen dat de onderhandelingen tot toetreding versneld zullen worden ,en dat allemaal omdat ze met de handen in het haar zitten vwb de vluchtelingenstroom, die 3 miljard gaat Turkije echt niet gebruiken waarvoor het bestemd is ze maken de vluchtelingen in no time staatsburger en dan kunnen ze visumloos verder Europa intrekken zijn ze daar ook weer vanaf..

  • lust for life schreef:

   Deze moedige man brengt zichzelf in gevaar door de waarheid te verkondigen en loopt grote kans dat men hem daarom ombrengt. Hij geeft hier niet alleen openlijk kritiek op Turkije met de puritein Erdogan die via fraude aan de macht gebracht werd , maar ook op de criminele organisatie NATO met alle daaraan verbonden gecorrumpeerde fascistoïde landen die Gadaffi hebben omgebracht en landen platgooien met miljoenen doden tot gevolg. Ben niet religieus, maar zal voor deze man een schietgebedje doen en hopen dat er meer van dergelijke mensen zullen opstaan die de waarheid durven te verkondigen.

 • Redi schreef:

  Ok Turkije is taking one for the team, ze zijn opgedragen mee te helpen aan hun masterplan, door aandacht te vestigen op zichzelf. En het gebeurde allemaal vlak nadat Putin iedereen heeft aangewezen wie er ook aan meedoet… We weten het nu wel.. Ik lees overal op het internet : die zegt het ook en die ook en die ook… we weten het nu wel Turkije doet mee. Iedereen raapt de kruimels op die ze ons toegooien. Vestig je aandacht op de dingen waar ze je aandacht van willen weghalen. IS moet uitgeschakeld zijn, zodat ze niks meer hebben om zich achter te verschuilen. Is er niet iets om de grote bankbazen Rothechild, Rockefeller etc etc.. en Presidenten die oorlogs misdaden hebben begaan te arresteren? Een soort petitie die viraal kan gaan en mensen wereldwijd kunnen tekenen? En mensen het kunnen aanpassen om er meerdere namen op te zetten, maar wel met bewijs er aan gehecht en een team dat het onderzoekt. Er moet toch iets zijn wat wij kunnen doen..

  • frans schreef:

   De enige weg is vrede te willen.
   Al het nieuws op de gangbare media in twijfel te trekken.
   Mensen helpen die in verwarring zijn of angstig worden.
   Naar gesprekken luisteren die asielzoekers te vertellen hebben.
   Zodat zij op hun beurt de volgende stroom vluchtelingen die in het voorjaar deze kant op komt te helpen opvangen.
   2 golven zijn nu in Europa 5 volgen nog. Eind 2016 stopt de stroom. Alles komt in ‘7’.
   Als je krachtig vrede wilt zeg dit dan. Dat is het enige en ware om de olichargen, (de rothchilds etc), de macht te ontnemen. De banken lijken te herstellen maar dit is niet zo. Ze roven gewoon verder. ‘Een aandeel in elkaar’ zegt nu een bank. Dat zijn gewoon wurgaandelen. Ze willen jouw geld! Meer niet. Ze willen wat jij hebt. Daar doet onze afbraakpolitiek gewoon aan mee. Kijk om je heen, de armoede neemt enorm toe. Deze mensen is alles bijna afgepakt! Het gebeurt waar jij bij staat te kijken. Dit is van Brussels lof naar Brussels financiële dictatuur.
   Hoe meer mensen vrede willen, hoe meer dat zeker is dat de derde WO er niet komt.
   Laat je niet verdelen, laat ons niet uit elkaar drijven door de oorlogsmedia de angstpredikers.
   Er is hoop, want er is gezegd’; ‘wat Europa wil gebeurt niet’.

 • Hatice schreef:

  Ik ben het er niet helemaal mee eens. Jammer dat door zo’n gast de rest van de volk ook van alles wordt verwijt en misschien wel kansen worden afgenomen. Ik denk niet dat de volk zo fanatiek is over die Erdo, vooral de jongeren niet. Ik ben ze niet tegen gekomen in ieder geval en sterker nog het is daar juist de tegenovergestelde. Mensen hebben genoeg van dat inspelen op de geloof en gevoel, willen eerlijk behandeld worden, willen democratie. Alleen de ‘turken’ in EU (omdat ze niet in dat land leven en vanaf een buisje zien wat voor een ‘held’ hij is) staan achter hem. Tenslotte beslist hij wat er op tv komt en wat niet. Bijv. bij de consulaten voert hij allerlei regels in de voordeel van Turken in EU door. Of biedt hij letterlijk geld voor het nemen van kinderen en ga zo maar door. Nja, mij niet gezien; Ik weet wel beter.

 • x

  Check Also

  de jonge

  De Jonge laat ons meebetalen aan schadeclaims coronavaccin: ‘Weg met die vent!’

  Als een coronavaccin onverwachte bijwerkingen veroorzaakt, betaalt ...

  coronavaccin

  Psycholoog spreekt zich uit: ‘Ik ben tegen het coronavaccin’

  De Amerikaanse farmaceut Pfizer zou zomaar eens ...

  >