Buitenland

Tsjechische president: “Turkije gedraagt zich als bondgenoot van Islamitische Staat, hoort niet bij de EU”

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Turkije zou geen lid van de Europese Unie mogen worden. Dat heeft de Tsjechische president Milos Zeman gezegd. Hij voegde toe dat Ankara zich soms gedraagt als een bondgenoot van de Islamitische Staat (IS), hoewel Turkije deel uitmaakt van de NAVO.

“Turkije is lid van de NAVO, maar gedraagt zich soms meer als bondgenoot van IS,” citeerde de Tsjechische krant Parlamentni Listy Zeman. “Het land haalt olie uit Syrië waarmee de terreurgroep wordt gefinancierd.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
De vijand van mijn vijand is mijn vriend

De president deed deze uitspraken tijdens een driedaags bezoek aan de stad Kadan. Zeman omschreef het beleid van Turkije als volgt: ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’. Hij verwees daarmee naar de Turkse onderdrukking van de Koerden, ‘de enigen die IS effectief bestrijden’.

Zeman vindt dat er geen reden is om Turkije toe te laten tot de EU. Hij kan zich ook niet vinden in plannen van de EU om Ankara 3 miljard euro te geven voor de Syrische vluchtelingen in het land.

3 miljard euro

“Het Romeinse Rijk betaalde ook geld aan de barbaren om te voorkomen dat ze land zouden inpikken,” zei hij. “Turkije kan deze vluchtelingen niet alleen toelaten omdat ze slechts een fractie van de totale bevolking vormen, maar ook omdat ze dezelfde religie aanhangen als de Turken.”

Eind vorige maand bood de EU Turkije 3 miljard euro aan in ruil voor het inperken van de vluchtelingenstroom. In ruil voor dat geld moet Ankara de opvang van Syrische vluchtelingen in kampen in Turkije verbeteren en de grens naar Europa veel beter bewaken. Zo moet worden voorkomen dat grote aantallen vluchtelingen de oversteek maken via Griekenland.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kim
kim
8 jaren geleden

Die man heeft gelijk. Turkije never en nooit toelaten tot de EU, helaas hebben ze al toegezegd gekregen dat de onderhandelingen tot toetreding versneld zullen worden ,en dat allemaal omdat ze met de handen in het haar zitten vwb de vluchtelingenstroom, die 3 miljard gaat Turkije echt niet gebruiken waarvoor het bestemd is ze maken de vluchtelingen in no time staatsburger en dan kunnen ze visumloos verder Europa intrekken zijn ze daar ook weer vanaf..

Redi
Redi
8 jaren geleden

Ok Turkije is taking one for the team, ze zijn opgedragen mee te helpen aan hun masterplan, door aandacht te vestigen op zichzelf. En het gebeurde allemaal vlak nadat Putin iedereen heeft aangewezen wie er ook aan meedoet… We weten het nu wel.. Ik lees overal op het internet : die zegt het ook en die ook en die ook… we weten het nu wel Turkije doet mee. Iedereen raapt de kruimels op die ze ons toegooien. Vestig je aandacht op de dingen waar ze je aandacht van willen weghalen. IS moet uitgeschakeld zijn, zodat ze niks meer hebben om zich achter te verschuilen. Is er niet iets om de grote bankbazen Rothechild, Rockefeller etc etc.. en Presidenten die oorlogs misdaden hebben begaan te arresteren? Een soort petitie die viraal kan gaan en mensen wereldwijd kunnen tekenen? En mensen het kunnen aanpassen om er meerdere namen op te zetten, maar wel met bewijs er aan gehecht en een team dat het onderzoekt. Er moet toch iets zijn wat wij kunnen doen..

Hatice
Hatice
7 jaren geleden

Ik ben het er niet helemaal mee eens. Jammer dat door zo’n gast de rest van de volk ook van alles wordt verwijt en misschien wel kansen worden afgenomen. Ik denk niet dat de volk zo fanatiek is over die Erdo, vooral de jongeren niet. Ik ben ze niet tegen gekomen in ieder geval en sterker nog het is daar juist de tegenovergestelde. Mensen hebben genoeg van dat inspelen op de geloof en gevoel, willen eerlijk behandeld worden, willen democratie. Alleen de ’turken’ in EU (omdat ze niet in dat land leven en vanaf een buisje zien wat voor een ‘held’ hij is) staan achter hem. Tenslotte beslist hij wat er op tv komt en wat niet. Bijv. bij de consulaten voert hij allerlei regels in de voordeel van Turken in EU door. Of biedt hij letterlijk geld voor het nemen van kinderen en ga zo maar door. Nja, mij niet gezien; Ik weet wel beter.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x