Buitenland

Israëlische oud-minister Tzipi Livni hangt arrestatie boven het hoofd wegens oorlogsmisdaden

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Belgische gerecht was van plan de Israëlische oud-minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni in het kader van een onderzoek naar oorlogsmisdaden in de Gazastrook te verhoren bij een bezoek van haar aan Brussel.

Livni annuleerde haar reis uit angst voor arrestatie. Ze zou in Brussel deelnemen aan een conferentie van Joodse leiders.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“We wilden haar bezoek gebruiken om het onderzoek vooruit te helpen,” zei een woordvoerder van het federale parket.

Klacht

Het onderzoek is geopend naar aanleiding van een klacht tegen verschillende hoge Israëlische functionarissen. De politie zou Livni arresteren voor ondervraging, schreef de krant Le Soir.

Livni, die als één van de meest invloedrijke vrouwen van Israël bekendstaat, wordt samen met andere hoge functionarissen en militairen genoemd in een klacht die in 2010 in België werd ingediend wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid in de Gazastrook.

Bij operatie Cast Lead werden tussen december 2008 en januari 2009 1400 Palestijnen gedood. Aan Israëlische zijde kwamen 13 soldaten om het leven.

Witte fosfor

Er waren doelbewuste aanvallen op burgers en ook zetten Israëlische troepen witte fosfor in.

Een commissie van de Verenigde Naties oordeelde dat Israël het Palestijnse volk ‘als collectief had gestraft’.

Livni, die nog lid is van de Zionistische Unie, vertelde aan Israel Radio dat ze het bezoek had afgezegd ‘om persoonlijke redenen’.

Londen

Ze geniet sinds 2014 geen diplomatieke immuniteit meer, schreef Le Monde.

De woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken sprak van ‘een cynische uitbuiting van het Belgische rechtssysteem’.

In 2009 moest Livni ook al een bezoek aan Londen afzeggen omdat een Britse rechtbank een arrestatiebevel tegen haar had uitgevaardigd.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
kael
kael
7 jaren geleden

Een Belgische regering die er niet in slaagt om haar Eigen mensen te beschermen tegen moslim aanslagen.
Die haar Eigen burgers discrimineert ten voordele van moslims en Islam, het is die regering die eens voor een tribunaal moet worden gebracht. Ipv idioot te zitten handelen omtrent Israel, waar men wel doet wat nodig is voor de Joodse burger. Te belachelijk voor woorden een land met voor elke burger vijf minsters dat er niet in slaagt een normaal beleid te voeren zal eens Israel onder druk zetten.

EdoHamm
EdoHamm
7 jaren geleden

Goede actie van Belgie. Niemand staat boven de wet en moet dus aansprakelijk zijn voor zijn/haar daden. Om je dan te verschuilen achter de uitspraak dat anderen soortgelijke daden, zouden, plegen, is geen excuus om niet tot vervolging over te gaan. Integendeel zou ik zeggen. Als je zo’n hoge morele standaard hebt, zou je juist het voorbeeld moeten stellen, dat je zonder aanziens des persoons vervolgt.

Derek
Derek
7 jaren geleden

Nu Netanyahu nog, haar opdrachtgever….!!

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x