Homepagina » Binnenland » Het paniekvirus van Ab Osterhaus is terug. Wat hebben we geleerd?
ab osterhaus

Het paniekvirus van Ab Osterhaus is terug. Wat hebben we geleerd?

Viroloog Ab Osterhaus pleitte afgelopen week bij Op1 voor een lockdown in Nederland. Anders gaan we naar de 50.000 tot 100.000 doden, zo waarschuwde hij.


Osterhaus kon rekenen op veel steun.

Iedereen lijkt de Mexicaanse grieppandemie van 2009 al weer te zijn vergeten. Destijds adviseerde Osterhaus als lid van een commissie van de Gezondheidsraad het kabinet officieel over de aanschaf van griepvaccins.

Onzin

Hij riep de regering in de media op daar haast mee te maken.

Osterhaus zette in Nederland de toon van de berichtgeving over de grieppandemie. Geen wetenschapper die zo vaak op de buis en in de krant zijn mening heeft verkondigd over de ernst van de pandemie en de manier waarop die te bestrijden.

Al snel bleek uit een artikel in medisch tijdschrift The Lancet dat hij onzin verkocht over het nut van virusremmers.

Nog een opmerkelijk feit was dat de commissie van de Gezondheidsraad adviseerde om kinderen jonger dan twee jaar te behandelen met virusremmers.

Uit een onderzoek van wetenschappers in het British Medical Journal bleek dat de voordelen van de middelen niet opwegen tegen de nadelen.

Gevecht om gehoor en geld

De voorzitter van de commissie was overigens Jaap van Dissel, die nu directeur van het RIVM is.

Van Dissel bleef ook na het Britse onderzoek vasthouden aan het advies om kinderen jonger dan twee jaar te behandelen met virusremmers.

Osterhaus en zijn collega’s tamboereerden op het gevaar van een pandemie in een gevecht om gehoor en geld, zo zei epidemioloog Luc Bonneux destijds.

Sterk overdreven

Toenmalig minister Klink schafte op advies van Osterhaus 34 miljoen griepvaccins aan.

Wat bleek? De ernst van de Mexicaanse grieppandemie was sterk overdreven. Uit de eerste studies, gebaseerd op gegevens uit China, blijkt nu dat het coronavirus ook minder erg is dan de Wereldgezondheidsorganisatie ons wil doen geloven.

Waarom blijven we achter figuren als Osterhaus en Van Dissel aan hobbelen?



Vond je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

45 reacties

 1. Goede vraag : Waarom blijven we achter figuren als Osterhaus en Van Dissel aan hobbelen?

  Dat geldt natuurlijk ook voor de bewezen leugenaars en oplichters in Den Haag en ons koningshuis, dat geldt voor de bewezen bedriegers in Brussel ? Waarom blijven mensen koste wat kost driekwart van hun zuur verdiende geld klakkeloos afstaan aan bewezen gespuis wat ze overduidelijk de afgrond in wil storten ? Dat komt omdat mensen niet meer na kunnen denken, we worden gepland losgekoppeld van ons hogere bewustzijn, van onze ziel. We worden onophoudelijk gek gemaakt door de msm media die voor 100% in handen is van de mega-criminelen die ons vanachter de gordijnen regeren.We worden vergiftigd door de troep die we eten en drinken omdat dat soort troep ons door slimme marketing en lage prijzen aangesmeerd wordt, omdat gezond eten en drinken extra duur wordt gehouden. We worden vergiftigd door alle straling om ons heen die alleen maar toeneemt en in frequentie verandert, we worden besproeid vanuit de lucht met troep die ons verstand vertroebelt, we worden bewerkt met fluoride die een zelfde effect sorteert. We worden vergiftigd met glyfosaat, een afgrijdelijk middel wat gewoon toegestaan wordt door Den Haag maar ook door Brussel Er wordt op tal van manieren oorlog gevoerd tegen de mensheid door onze overheden met behulp van msm, de zogenaamd deskundigen, de totale wetenschap die door volledig gekaapt is door dezelfde criminelen, we worden totaal gehersenspoeld, we weten het diep van binnen allemaal en toch blijven we stoïcijns aanhobbelen achter de figuren die ons overduidelijk de afgrond in willen duwen. Mijn devies : is geloof geen woord van al wat ze zeggen vanuit de overheid of msm. Ga altijd op zoek naar het andere geluid en wees alert op controled opposition. Eet, drink en leef zo gezond mogelijk. Bezuinig desnoods overal op behalve als het gaat over jou gezondheid. Weer fluoride uit je leven, ze stoppen het in tal van dingen zoals oa tandpasta en wat dies meer zij. Beperk straling zo veel mogelijk, zet je router uit (vooral s’nachts) als je hem niet gebruikt werk liefst nog met kabels in huis, rol je mobiele telefoon in alufolie en haal hem er alleen uit als je hem wilt gebruiken. Wees alert op zendmasten in je omgeving, maak bezwaar als die te dicht bij je huis staan. En doe met enige regelmaat een detox-kuur, reinig lever en gal, wees voorzichtig met alcohol. Dit goedje, wat je overal voor weinig geld kunt kopen houdt je lever constant van het werk en zal aan zijn andere 600 taken niet toekomen zo lang je onder invloed bent, het zal je constant vertroebelen en je gezondheid bedreigen. Als we allen dat al allemaal zouden doen krijgen ze ons er niet onder. Hun plan is sowieso gedoemd te mislukken alleen zal het nog altijd veel te veel onnodige slachtoffers eisen en dat komt omdat mensen het niet onder ogen durven zien. Ze zijn totaal gehersenspoeld en constant in angst gehouden. Laat die angst los en het klaart al enigszins op ! Slinger vervolgens je verstand weer aan gang en ga aan de slag nu het nog kan.

  45 likes
 2. De makkelijkste slaven zijn tevreden slaven. Hoe creëer je die? Door op de juiste knopjes te drukken. De MSM is daar een meester in.. Haar belangrijkste 3 wapens:
  1. Emotionele chantage
  Uit peilingen in het verleden blijkt de gemiddelde journalist links tot extreem links, maar het volk is dat niet. Als er dus miljoenen mensen voor de poort staan laat je drenkelingen kindertjes aanspoelen en alleen jankverhalen zien, appellerend aan het rechtvaardigsheid gevoel. Het grote publiek laat dan als tevreden slaaf de miljoenen gelukzoekers toe.

  2. Creëer angst
  Corona gedraagt zich als een griep, om de bevolking als tevreden slaven gedwongen vaccinaties en een politiestaat zich te laten welgevallen ga je 7×24 uur uitzenden dat er een groot gevaar is, ook door jankverhalen , zie 1.

  3. Demoniseer als je geen argumenten hebt
  Het derde wapen van grote satan, de msm, als mensen met peer reviewde, forensische bewijzen komt dat de staatsnarratief niet klopt dan zet deze zijn laatste wapen in, labeling. Sommige labels zijn zo erg dat je je baan kan kwijtraken. Zo hoeft niemand naar de boodschapper te luisteren en kun je toch vasthouden aan de staatsnarratief door tegenargumenten te negeren, en het werkt want mensen bestuderen het wel maar kunnen er niet over praten, ingewijden weten wat ik bedoel.

  De msm is dan ook een tool en megafoon voor machthebbers. Daarom blijven dictaturen moeiteloos overeind.

  31 likes
 3. Ab Osterhaus is voor mij ongeloofwaardig.
  Ik ben de Mexicaanse griep nog niet vergeten, toen hij financieel binnengelopen is met zijn voorgestelde aanschaffing van 34 miljoen vaccins via zijn eigen bedrijf.
  Later allemaal weggegooid.

  22 likes
  • @Petrus

   Goede opmerking. Dit kwam ik tegen:”…. In totaal zijn er twee keer 17 miljoen vaccins besteld. Er zijn uiteindelijk maar tien miljoen gebruikt. Zo’n 250.000 vaccins zijn aan het buitenland verkocht en 3 miljoen vaccins zijn terugverkocht aan de farmaceuten. Zo bleef Nederland zitten met 20 miljoen vaccins die uiteindelijk zijn vernietigd. Een kostenpost van 144 miljoen euro”….

   En niet te vergeten deze: “….De Nederlandse overheid trekt 5 miljoen euro uit om tot een schikking te komen met mensen die ernstig ziek werden na, en niet noodzakelijkerwijs dóór, een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Dit blijkt uit de nieuwe begroting van het ministerie van Volksgezondheid.”…”Het gaat om een groep van zeven tot elf mensen die als baby of peuter het vaccin Pandemrix kregen en daarna narcolepsie ontwikkelden. Bij deze slaapstoornis vallen mensen zonder aanwijsbare reden overdag in slaap. Ook kunnen de spieren plotseling verslappen bij heftige emoties”…Sterk spul, vaccins.

   3 likes
 4. Denk dat veel mensen achter deze types aan blijven lopen omdat ze eindelijk eens iets meemaken in hun leven, het zijn net de kwakzalvers van vroeger die konijnenkeutels als medicijn verkochten door er een angstverhaal bij op te hangen. Het is ook daarom dat veel mensen vragen om een lockdown, Burgemeesters van Noordwijk en Scheveningen roepen iedereen op om niet meer naar het strand te komen bijvoorbeeld want er is in Haaglanden al één dode te betreuren door dat virus, ja het is allemaal wat. Deze week zal er ook wel een “lockdown” worden afgekondigd, want er zijn al 106 doden, men kan zich beter druk maken om de geestelijke toestand waarin veel mensen verkeren dat is een veel grotere dreiging dat is wel duidelijk.

  21 likes
 5. Het paniekzaaien in de krant gaat onverminderd door. Halsema dreigt mensen in Amsterdam echt op te sluiten in hun huis als ze niet luisteren. Grote kop in de telegraaf : Afgelopen 24 uur 43 mensen aan corona overleden 573 nieuwe besmettingen.

  Alsof de hel is losgebarsten, doch niets is minder waar. Het CBS telde in 2018 in totaal 153 000 sterfgevallen, dat zijn er 419 per dag. Dat zal in 2020 door dit lullige corona-virusje wat minder ernstig blijkt dan de griep, echt niet anders zijn. 419 doden per dag en op 43 daarvan hebben ze een corona label kunnen plakken. De leeftijd varieerde tussen 57 en 97 of zoiets. Over onderliggende problemen wordt al helemaal niet gesproken. De kans dat de patiënten expliciet door het virus zijn gestorven zal zonder twijfel zeer klein zijn, en ik vind het voor de slachtoffers heel erg verschrikkelijk maar dit hoort gewoon bij het leven, het is nooit anders geweest, wel veel slechter en toch moet een heel land op slot en wordt de economie een onherstelbare klap toegediend en komt de rekening uiteindelijk volledig bij het volk terecht.Ze gaan ons alles afpakken. De wereld staat in brand om helemaal niets, niets wat wij in het verleden qua ernst al in het kwadraat hebben meegemaakt en probleemloos overwonnen, zonder lock down, zonder paniek, zonder al die onzin. Het leven ging gewoon door. Mensen zijn krankzinnig geworden.

  18 likes
 6. Totale hysterie, vol-idioterie en compleet doorgeschoten maatregelen met politieke acteurs en ander gespuis die hun rolletjes spelen in dit spel en m.i. bij bosjes door de mand vallen als goedkope, leugenachtige, hoeren en loophonden van de macht. De mensen die hun ziel voor eeuwig hebben verkocht voor een paar zilverlingen en daarbij hun ziel als een parel voor de zwijnen hebben gegooid. Kort omschreven: alles judas praktijken.

  Maatregelen treffen en mensen opsluiten, afzonderen of verplichten als gevangenen binnen te blijven, hoogst waarschijnlijk laten inslapen van zwakkeren en ouderen of binnenkort van tegendraadsen en dwarsliggers(?), dit is voor mij althans een niet te vergeven valse vlag oorlog tegen vrijheid en de menselijkheid. Van mij mogen de bedenkers van dit nep virus met hun gezweep en hetze er omheen dat krijgen wat ze anderen wensen te geven.

  Dit komt nooit meer goed en dat is ook de bedoeling. Binnenkort namelijk kun je van alles van deze door en door corrupten, leugenaars en misdadigers verwachten. Chip in je lijf tot aan verplicht vaccineren met onbekende substanties tot aan het de dood injagen van miljoenen/miljarden mensen op de meest gruwelijke wijze.

  Dit is niet meer discussie-waardig, dit is niet meer iets om politiek correct over te zeveren. Dit is m.i. het einde van onze
  soevereiniteit en bestaan en doet voor mij de deur dicht.

  De discussie over wel of niet een totale vergrendeling (f*ck down) om een niet bestaande virus, met alle menselijke en economische dramatische consequenties tot gevolg is niet te accepteren. En al was er een virus geweest, dan laat het uitrazen en daarbij dragen mensen hun eigen verantwoording. En kan een overheid en politiek niets anders doen dan de verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en slechts zonder dwang of macht te adviseren en te bemiddelen richting publiek.

  14 likes
 7. Was het niet dat ie aandelen had van het bedrijf die die griep prikken produceerde ?

  12 likes
  • ik herinner me een reportage waarin men op bezoek was in het bedrijf of instituut waar hij werkte. ze maakten toen een doorbraak in een of ander onderzoek en ik zag hoe hij dat vierde, waarbij het mij overkwam (of hij zei het zelf, weet ik niet meer) dat hij vooruitliep op aanzien in de wetenschappelijke wereld en goud geld ging verdienen. bah, wat kwam die man onsympathiek over.
   er was in die tijd ook een andere viroloog op tv, wie was dat ook weer? die verkondigde ongeveer hetzelfde verhaal aangaande de pandemische gevaren, maar die veel sympathieker overkwam.

   0 likes
 8. Wilders en Baudet hebben gelijk er is nog maar één mogelijkheid een lockdown voor geheel Nederland.

  En daarna een Ruttup en een NEXIT.

  10 likes
  • Wilders en Baudet zijn geen haar beter. Ze werken voor precies hetzelfde gespuis, ze hebben trouw gezworen aan de koning en zullen doen wat er van hen gevraagd wordt en dat is de boel belazeren !

   29 likes
   • ZEKER: De geschiedenis herhaalt zich als je bedoeld met trouw aan de Koning, zie het tijd perk.
    Michiel de Ruyter hoe deze met verschillende leugens en wets kronkels om het leven werd gebracht, te zamen met meerdere hoog geplaatsten.
    als je te veel achter de burgers en achter de mensen staat word je ook zoals minister pim fortuynop geruimd, en dit geld voor meerdere mensen instanties zoals uit ervaring blijkt met het zo genaamde kinderbescherming, jeugdzorg, die kinderen ontvoeren om ze klaar te stomen voor een verrotte maatschappij , en als die kinderen dat dan doen dan is het niet van oeps we hebben gefaald NEE de ouders deden het niet goed. BOEL SHIT sorry voor mijn woorden………………

    5 likes
  • Waarom geen lock down in 2018 toen 11.000 mensen stierven aan de griep en de ziekenhuizen ook overvol waren

   https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5037066/coronavirus-valt-mee-geen-zorgen-om-covid-19

   14 likes
  • Wilders en Baudet hebben nu jammer genoeg bewezen beiden poliitieke clowns te zijn die er alleen maar zijn om de burgerij wat valse hoop te geven tegen een riante betaling. Doe net of je ergens tegen bent waar de mensen last van hebben en hou het volk daarmee rustig, is een beproefd middel tegen een volksopstand.

   13 likes
 9. Vitamine C zit in veel fruit en groente. Vorig jaar is de belasting (BTW) op fruit en groente verhoogd. Toevallig.

  7 likes
 10. Doe allemaal maar wat je wil, het maakt toch niets meer uit. Het is niet meer terug te draaien.

  De IJSkappen smelten of je het nu gelooft of niet en daar kan geen mens wat aan doen, daar komen duidenden jaren oude virussen onder vandaan waar de huidige mens niet is tegen opgewassen.
  En uiteindelijk zullen er ook nog branden ontstaan die de lucht op aarde vrijwel onmogelijk zal maken voor menselijk leven.

  De Georgia Guide Stones zullen blijken te kloppen, zonder dat de makers ervan het zelf wisten.

  6 likes
 11. DSM schenkt miljoenen vitamine c tabletten aan China in de strijd tegen Corona !

  Quote uit het artikel : „Vitamine C helpt bij het versterken van het immuunsysteem. Het zorgt ervoor dat mensen minder snel ziek worden en mocht dat toch het geval zijn, ze er sneller weer bovenop komen”, zegt de woordvoerster.

  De vitamines zijn in eerste instantie bedoeld voor het medisch personeel om te zorgen dat deze mensen op de been blijven, zegt een woordvoerder van DSM. „Maar als ze ervoor kiezen om die pillen aan patiënten te geven, is dat natuurlijk ook prima.”

  Waarom horen wij in Nederland niets over de geweldig antivirale werking van een maximale dosering van vitamine c voor mensen maar worden die wel met karrenvrachten aan China geschonken ? En wij mogen straks het huis nog amper uit vanwege het immense gevaar en de beschikbare probate middelen daar zwijgt men over ?

  hier de link naar het krantenartikel : https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200226_00149257/dsm-schenkt-106-miljoen-vitamine-c-pillen-aan-china

  6 likes
 12. Bekijk de het eens van een andere kant:
  Op YouTube café Weltschmerz een column van Pieter Lakeman,, een cijfer techneut,,
  Hoe de zorg onder Rutte gehalveerd is en we de laagst aantallen IC’S hebben.. van Europa……
  Dan weet je gelijk waarom we binnen zitten en er niet voldoende capaciteit is in de ook nog geprivatiseerde Ziekenhuizen ….. Terwijl er ook ziekenhuizen leeg staan notabene ………Dus ruimte bij calamiteiten is er wel…..
  Ook een filmpje van een Chinese oude dame 97 jaar en dit Virus overleefd…
  Ook een bericht van een Italiaanse arts, maar had ik ook al vanuit Amerika, er sterven ook nogal wat mensen aan al die medicijnen die erin gepompt wordt…….De meeste ouderen zijn al vergiftigd…
  In Azië Japan en China worden ook natuurlijke middelen en vit C gebruikt , er wordt in ieder geval wat creatiever na gedacht…..
  Brabant op slot, daar zijn de meeste slachtoffers ,jawel t carnaval moest door …
  Je zal zien dat de goegemeente hard gaat klappen voor het doortastende beleid van de idioten en voor zichzelf natuurlijk, na afloop…….

  6 likes
 13. 🤔 viroloog
  Hij is afgestudeerd als dierenarts
  Qua opleiding tot viroloog is niets bekend
  Misleidend vuil mannetje is het die enkel en alleen paniek wil zaaien omdat hij zo mediageil is

  3 likes
 14. Een lockdown is onvermijdelijk en wellicht voor Nederland al te laat. We lopen twee weken achter op Italie. De besmettingen (en doden) in Nederland zullen volgens de huidige berekeningen 4 keer hoger liggen dan in Italie.

  Onvoorstelbaar dat de overheid niet ingrijpt!!!
  Er is geen info en er is geen regie! We moeten gvd info uit nu.nl halen of het nrc…
  We hebben te maken met ‘dominees’ ipv volksvertegenwoordigers. Doe iets!

  2 likes
  • Informatie bij Nu.nl? Meent u dit nou echt? Nu.nl is ook gekocht door de vijf grote msm verspreiders en kennen censuur als de beste.

   20 likes
   • ik zat ten tijde van de bosbranden in australië ook wel eens op nu.nl een de info daar kwam vaak (gedeeltelijk) overeen met het nieuws dat hier werd gebracht. zo slecht was dat helemaal niet. als dat soort sites alleen maar onzin zou verkopen, zou dat betekenen dat de wereld niet meer draait en voorlopig is dat niet het geval.

    0 likes
  • @Johan

   In 2009 kostte een dergelijke leugen slechts 144 miljoen, de huidige leugen kost echter tientallen miljarden aan ellende en kost meer mensenlevens dan het zogenaamde coronavirus ooit kan veroorzaken. Zodra overheden en politiek ingrijpen gaat het in alle gevallen mis en bewerkstelligt vaak het tegenovergestelde. Kappen met deze onzin en onmiddellijk cafés, restaurants en andere ondernemingen weer open voor het compleet en verder uit de hand loopt. Hier regeert angst en de leugen in een gefabriceerde coronahoax. De overheid en politiek zouden er voor moeten worden aangeklaagd of zelfs op schavot moeten belanden. En alle tijdelijke maatregelen die de overheid in deze ‘verschrikkelijke crisis’ neemt zullen uiteindelijk permanent worden, met meer regels en wetten tegen vrijheid van de bevolking

   3 likes
  • Misschien wel een subtiele genocide van de bevvolking…..

   0 likes
 15. Die halen ze er bewust wel uit…om mee te prutsen

  1 likes
  • veel voedsel in supermarkten bevat minder vitaminen en mineralen omdat ze niet biologisch geteeld wordt en in monoculturen wordt gekweekt , waardoor ze minder voedingsstoffen uit de bodem opnemen. minder gezond dus.

   2 likes
 16. vanavond zeer interessante aflevering van tegenlicht vpro op ned2 over (griep)virussen

  1 likes
 17. oa over de mogelijkheid van het ontwikkelen van een vaccin tegen alle griepvirussen, dus inclusief de vogelgriep en sars. dat onderzoek kost veel minder dan de economische schade die het huidige virus veroorzaakt. de wetenschappelijke wil en mogelijkheden zijn er wel, maar de industrie zal niet geïnteresseerd zijn, omdat zij niet wil investeren in een vaccin dat mogelijk pas over 10 of 20 jaar wat oplevert. zo’n vaccin zou dan wel in één keer het uitbreken van pandemiën stoppen.
  een andere maatregel zou zijn het stoppen van de handel in levende dieren zoals mn in azië/china nog gebruikelijk is, zodat het overspringen van virussen van dieren op mensen verkleind wordt.
  inzichtelijke reportage in niet al te wetenschappelijke bewoordingen.
  vast ook wel terug te zien op uitzendinggemist of op de vpro site.
  https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen.html
  deze aflevering staat er nu nog niet op, komt vast nog.

  1 likes
 18. De volksbedriegers zijn weer zo druk bij Jinek om te dwalen over Nepnieuws;

  Maar veel schaapjes wirden op
  Dit moment een beetje wakker met een naar WHO/RIVM onderbuik gevoel
  En de naam van de aandoening is; BillAb 🤮🤮🤮🤮

  https://m.youtube.com/watch?v=6kn9yqs31tc

  1 likes
 19. Misschien had ie toch gelijk, de overheid (RIVM) bagatelliseert, sust, loopt steeds achter de feiten aan, terwijl we het vanuit China en Italie aan hebben zien komen. Maar nee ons Nederlanders overkomt dit niet…

  Zie o.a. “Aantal overleden patiënten genormeerd per land per dag”:
  https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/

  Laks:
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2020/03/tijdlijn-coronacrisis-in-tweets-rivm-743404/

  Censuur:
  https://feitoffake.wordpress.com/2020/03/25/rivm-weigert-cijfers-te-geven-over-aantallen-coronatests-dat-is-iets-voor-later-ad-verwijdert-artikel/

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

duitse

Duitse longarts: Corona-aanpak is ‘misdaad tegen de menselijkheid’

De Duitse longarts Wolfgang Wodarg heeft in ...