Buitenland

VIDEO: Mysterieus ronddraaiend eiland ontdekt in Argentijns moeras

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een moeras in de buurt van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is een mysterieus ronddraaiend eiland ontdekt. Het eiland, dat ook wel ‘het oog’ wordt genoemd, bevindt zich in een gat met een doorsnee van 120 meter.

Het raadselachtige eilandje is gelegen in een aftakking van de rivier de Paraná. Je kunt het zelf bekijken door in Google Earth de volgende coördinaten in het zoekscherm te plakken: 34°15’07.8″S, 58°49’47.4″W.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het water rond het eiland is helder en koud, in tegenstelling tot het omliggende moeras. Filmmakers die het eiland ontdekten zijn een crowdfundingcampagne gestart om een wetenschappelijke expeditie te organiseren naar de plek met als doel de mysteries rond het eiland te ontrafelen.

Paranormale activiteit

Het eiland werd ontdekt tijdens het filmen van een horrorfilm in het gebied. De film zou gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen over UFO’s, mysterieuze lichten, buitenaardsen, geesten en andere vormen van paranormale activiteit.

De verhalen speelden zich af in een gebied ten zuiden van de Paraná. Op één van de plekken stuitte het team op het ronddraaiende eiland. “We noemen het eiland ‘het oog’,” zei de Argentijnse filmmaker Sergio Neuspiller.

Moeilijk geloven

Aangezien het eiland bijna perfect cirkelvormig is kan hij maar moeilijk geloven dat het om een natuurlijke formatie gaat. Het kostte het team acht uur om het eiland te voet te bereiken.

“Het is een extreem vreemde plek,” zei Neuspiller. “We zagen dat het water ongelooflijk helder en koud is, iets wat erg ongewoon is in het gebied. De bodem is hard, in tegenstelling tot het omliggende moeras.”

Pablo Suarez van de Universiteit van Boston spreekt in de video van een buitengewoon intrigerende vondst. Hij hoopt dat het mogelijk is om het eiland vanuit de lucht te monitoren en instrumenten op het eiland te plaatsen.

[Stuff]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Okay. Dat is pas echt vreemt. Het zal waarschijnlijke te maken hebben met een vortex die zich op dat punt bevind zodanig sterk is dat het directle fysieke invloed uitoefend op de materie die zich daar bevind, en dus al gevolg langzaam rondjes draaid zoals vortexen (net als draaikolken) dat doen.

Eelke Piers
Eelke Piers
7 jaren geleden

Ik denk dat de joden dat gemaakt hebben

Richard
Richard
7 jaren geleden

Het is drijvende vegetatie in een gat ontstaan door een meteoriet-inslag dat door de wind in de rondte geblazen wordt.
De meteoriet-inslag kan ook de rotsachtige bodem verklaren, en zeker de mooie cirkel van het meer.

Jan
Jan
7 jaren geleden

Weet je wat draait die knop in de bovenkamer
Wat een onzin zeg

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x