Homepagina » Mens en Dier » Jan Paternotte zegt het echt: ‘mensen sneller hun grondrechten teruggeven’ via vaccinatiebewijs
paternotte
Foto: Jan Paternotte (Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0)

Jan Paternotte zegt het echt: ‘mensen sneller hun grondrechten teruggeven’ via vaccinatiebewijs

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over testbewijzen. Het kabinet wil de samenleving sneller openen door mensen met een negatief testbewijs toegang te geven tot bijvoorbeeld bioscopen en musea.

Daarnaast wil het kabinet het vaccinatiepaspoort in het binnenland laten gelden. D66-Kamerlid Jan Paternotte reageerde gisteren lyrisch op dit bericht. “Mooi! Vrijheid teruggeven aan wie een vaccinatiebewijs (of test) kan laten zien. Goed dat het kabinet zich er duidelijk voor uitspreekt,” twitterde hij.

Tijdens een commissievergadering bespreken Kamerleden een voorstel om de Wet publieke gezondheid te wijzigen in verband met het stellen van tijdelijke regels over de inzet van testbewijzen bij de bestrijding van corona. Paternotte deed tijdens het debat enkele opmerkelijke uitspraken.

Grondrechten teruggeven

Hij zei dat we eigenlijk alleen nog wachten tot zorgminister De Jonge groen licht krijgt van de Gezondheidsraad en het OMT. “Als op zo’n korte termijn het nut van vaccinatiebewijzen en herstelbewijzen vaststaat, dan zou het wat ons betreft gek zijn om dat niet nu in deze wet goed te regelen,” sprak het Kamerlid.

Hij wees er verder op dat iedereen al begin juli een eerste prik kan hebben gekregen en in de zomer volledig gevaccineerd kan zijn. “Juist zo’n vaccinatiebewijs zou in de laatste fase naar een leven zonder beperkende maatregelen, ook zonder dit systeem van toegangsbewijzen, het verschil kunnen maken door mensen sneller hun grondrechten terug te geven door sectoren en evenementen definitief en laagdrempelig van het slot te halen en natuurlijk altijd met dat testbewijs als alternatief.”


Op 5 mei 2010 citeerde Paternotte Benjamin Franklin: “Zij die in staat zijn essentiële vrijheid te offeren voor een beetje tijdelijke veiligheid verdienen vrijheid noch veiligheid.”

4.3 22 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
155 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
R W
R W
6 maanden geleden

Met grondrechten bedoelt hij zeker het recht op een stukje grond om de kist in te laten zakken. Succes en sterkte aan eenieder die zich heeft laten “vaccineren”. R.I.P.

Dave
Dave
6 maanden geleden

Om te kotsen die vent. Echt het type nederlander die van het verblijf van de nazis destijds een doorslaand succes maakte.

Wakker
Wakker
6 maanden geleden

Haha, dit was al heel lang bekend, staat al jaren vast. Het is gewoon een agenda, en hun spelen/lezen het gewoon na/op.
Het word nog veel erger, stap voor stap, word onze vrijheid afgenomen of beperkt. en de meesten slapen nog en denken dat dit wel snel over gaat, nou dacht het niet mensen, je zit in een live film!!!!!
Gaat nooit over dit, niemand gaat ze tegen houden!!
Het is het begin van het eind.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
6 maanden geleden

Ja je moet het maar durfen zeggen, wat een mes in onze rug, nu dan maar geen musea of theater, daar blijf ik bij !

x

Check Also

ane

Cardio-anesthesioloog is het zat: ‘Ik ga me met alle wettelijk toegestane middelen verzetten tegen onze regering’

Dit jaar gaan we sowieso iedereen boosteren. ...

von der leyen

Ursula von der Leyen onder vuur om uitspraken over vaccinatieplicht: ‘Gruwelijk vooruitzicht’

De EU moet het hebben over het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

155
0
We lezen graag je reactie!x