Mens en Dier

Jeroen Pauw: het is een beetje flauw dat de politiek heel veel neerlegt bij de ongevaccineerden

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bijna twee jaar weten we dat de uiteindelijke problemen op de IC komen te liggen en het aantal bedden – tenminste dat operationeel is – is alleen maar afgenomen de afgelopen twee jaar, zei Jeroen Pauw woensdagavond in Op1.

De bedden staan er wel, maar er staan geen mensen die aan die bedden aan het werk kunnen, aldus Pauw. “Het is toch een beetje flauw vind ik dat de politiek heel veel legt bij de zogenaamde ongevaccineerden, terwijl je natuurlijk ook kunt zeggen: we hebben onze spullen niet voor elkaar, want wij hebben onvoldoende bedden. We hebben zelfs nog minder IC-bedden dan twee jaar geleden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Dat zorgt er toch voor dat dit land op slot komt?” vroeg Pauw aan Iwan van der Horst, hoofd IC van het Maastricht UMC.

Dat is toch helemaal niet de discussie

Daar ben ik heb mee oneens, zei Van der Horst. “Je wilt uiteindelijk niet dat je zoveel IC-capaciteit hebt, want dan zeg je: we laten het toetje pas overkoken als er nog meer water aan het borrelen is.”

De oplossing voor het coronavirus is niet meer bedden aan het einde van de keten, want dan zeg je: ik vind het oké dat er heel erg veel mensen ziek worden, zei de intensivist.

“Maar dat is toch helemaal niet de discussie,” onderbrak Pauw hem. “We zijn op alle mogelijke manieren bezig om te proberen dat er geen mensen ziek worden. Er worden vaccinatiecampagnes gehouden, er worden informatiecampagnes gehouden, maar uiteindelijk weet je al twee jaar lang dat er uiteindelijk mensen op de IC komen, en hebben wij, als Nederland, onze spullen niet voor elkaar.”

Wat een verademing

Er wordt met verbazing gereageerd op de uitspraken van Van der Horst. Zo twittert Mirjam152: “Ik heb de indruk dat de IC-baas uit Maastricht (en zijn management) gedreven wordt door geld. IC-bedden zijn duur, dus als ze leeg staan kost dat veel geld. Liever meer doden dan lege IC-bedden, kennelijk. En via een U-turn is dat dan de schuld van ongevaccineerden. Really?”

Pauw krijgt veel steun. “Mag Jeroen Pauw terug bij Op1? Meteen to the point. Wat een verademing,” zegt zangeres en ex-verpleegkundige Marga Bult.

4.9 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Het ijs begint te kraken, maar wil nog niet barsten.

Gezondheid (MGTOW)
Gezondheid (MGTOW)
2 jaren geleden

Mensen bij wie je totaal niet verwacht, gaan steeds meer opmerkelijke uitspraken doen in het voordeel van ongevaccineerden. Het taalgebruik van Hugo is nu wel zo ver heen dat het zich steeds meer tegen hem begint te keren.

Guus Velraeds
Guus Velraeds
2 jaren geleden

De samenleving naar de economische afgrond sturen (doel agenda 2030) is natuurlijk veel goedkoper. Mensen in hun huizen opsluiten, met maskers laten rondlopen en op de zenuwen werken met 1,5 meter is uitstekend voor de volksgezondheid. Hebben we het al gehad over de vaccindoden? Nee natuurlijk niet dat is een taboe. De QR code en halfjaarlijkse boosters is het doel niet de gezondheidszorg dat is slechts het vehikel dat gekozen werd de samenleving te ontmantelen en het volk gedwee te maken voor aanvaarding van de NWO van Schwab en co.

j zoutelande
j zoutelande
2 jaren geleden

Jeroen Pauw, aan u nog de taak om de muur van censuur te doorbreken en het met iedereen te delen: de geïnjecteerden komen in het ziekenhuis terecht in toenemende mate, significant meer dan de ongeïnjecteerden.

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x