Gezondheid

De pillenmaffia heeft waarschijnlijk meer verslavingsdoden op zijn naam staan dan Pablo Escobar. Je betaalt je blauw dankzij dit tuig van de richel

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Farmaceut Novartis maakt een medicijn tegen kanker genaamd Lutathera. Het werd ontwikkeld in het Rotterdamse Erasmus MC, waar het 4000 euro per infuus kostte.

Inmiddels kost Lutathera 23.500 euro per infuus en daar is minister Bruins voor Medische Zorg ‘boos over’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Hij beloofde de farmaceut recht te zullen aankijken en te zeggen: ‘Dit kan zo niet, dit is waanzin’.

Tuig van de richel

De minister vindt dat Novatis terug moet naar normale prijzen.

Er zijn talloze voorbeelden te noemen die nog veel schrijnender zijn dan de kwestie Lutathera, zo bleek uit een stuk in de Volkskrant vorig jaar juni.

“Na lezing restte maar één conclusie: we hebben te maken met tuig van de richel, dat via slimme juridische trucs misbruik maakt van achterhaalde medicijnwetgeving,” schrijft Volkskrant-columnist Bert Wagendorp. “Met maffiosi die samenlevingen chanteren en vastbesloten zijn ook de laatste euro’s uit de zorgbudgetten te persen.”

Gebeurt niet

De minister heeft de wettelijke mogelijkheid farmaceuten te dwingen een licentie voor de productie van dure medicijnen af te staan, maar dat gebeurt niet.

Mogelijk omdat Nederland niet opgewassen is tegen de machtige pillendraaiers, aldus Wagendorp.

Hij kan rekenen op bijval van huisarts Jos van Bemmel: “De farmaceutische industrie is tuig van de richel.”

Boeven

Door leugens over oxycodon heeft Purdue Pharma waarschijnlijk meer verslavingsdoden op zijn naam staan dan Pablo Escobar, stelt hij in Medisch Contact.

“De farmaceutische wereld barst van de boeven,” klinkt het.

Wagendorp zegt te hopen dat Bruins het gevecht met de reuzen toch aangaat. “Trek ze over de tafel, Bruno, die valse gifmengers.”

[Volkskrant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
5 jaren geleden

Ze noemen het niet voor niks “drugs” op z’n Engels.

Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

Jaarlijks verdwijnen tientallen miljarden in de zakken van deze valse gifmengers terwijl de wetgeving die dat Zou moeten voorkomen in handen is van de door het volk verkozen machthebbers. Hoe is het mogelijk dat dit zo oneindig lang door kan blijven gaan ? Hoeveel geld en onnodige dood en verderf moet dit nog vergen voordat het volk dit gaat beseffen en actie onderneemt door machthebbers ter verantwoording te roepen

Bas van Schie
Bas van Schie
5 jaren geleden

@eksergeze

Je kan roepen wat je wilt, een psychopaat heeft geen verantwoordelijkheid gevoel.
En een politicus wil in het zadel blijven.
Bestuurders buigen naar geld.
En”het volk” is een impotent concept.

Dus wat ga jij er aan doen Eksegese?

Het heeft geen zin teksten over te brengen, teksten dienen geleefd te worden en zo tot uitdrukking gebracht te worden.
Dat is de ware betekenis van Exergese.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Klimaatprotesterende kinderen, hoeveel Ritalin en dus drugsslachtoffers staan daar tussen? En, hoeveel politici zijn medicijn of drugsverslaafd? En, waarom standaard geen psychologische onderzoek voor de functie van politici? En, waarom niet standaard maandelijks onderzoek naar drugsgebruik door politici die het land naar de kloten helpen? En, waarom zou men geesteszieken met ook nog eens een drugsproblemen een land willen laten regeren? Omdat de werkelijkheid der verkankerde schaduw macht dat zo beter en comfortabeler vindt?

Een schande dat politici niet worden onderzocht op gebruik van verboden middelen, maar sporters wel. En, het zijn daarbij altijd weer de Russen die het hebben gedaan, nooit het Brusselse en Haagse zooitje zelf.

Ik schat zo in dat minimaal 80% van de ‘mensen’ in de politiek een drugsprobleem heeft en/of lijdt aan een mentale geestesziekte.Hetzelfde geldt voor de acteurs en journalistieke deugstinkertjes in TV/media wereld die uit alle macht proberen zogenaamd de wereld te redden en vooral proberen te vertellen hoe anderen hebben te denken, zich moeten gedragen en hoe men zich voorover moet buigen en moet laten afmaken in eigen land (voiral tegenover buitenlanders en ander vreemdsoortigen).

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x