Homepagina » Gezondheid » De pillenmaffia heeft waarschijnlijk meer verslavingsdoden op zijn naam staan dan Pablo Escobar. Je betaalt je blauw dankzij dit tuig van de richel
De pillenmaffia heeft waarschijnlijk meer verslavingsdoden op zijn naam staan dan Pablo Escobar. Je betaalt je blauw dankzij dit tuig van de richel

De pillenmaffia heeft waarschijnlijk meer verslavingsdoden op zijn naam staan dan Pablo Escobar. Je betaalt je blauw dankzij dit tuig van de richel

Farmaceut Novartis maakt een medicijn tegen kanker genaamd Lutathera. Het werd ontwikkeld in het Rotterdamse Erasmus MC, waar het 4000 euro per infuus kostte.

Inmiddels kost Lutathera 23.500 euro per infuus en daar is minister Bruins voor Medische Zorg ‘boos over’.

Hij beloofde de farmaceut recht te zullen aankijken en te zeggen: ‘Dit kan zo niet, dit is waanzin’.

Tuig van de richel

De minister vindt dat Novatis terug moet naar normale prijzen.

Er zijn talloze voorbeelden te noemen die nog veel schrijnender zijn dan de kwestie Lutathera, zo bleek uit een stuk in de Volkskrant vorig jaar juni.

“Na lezing restte maar één conclusie: we hebben te maken met tuig van de richel, dat via slimme juridische trucs misbruik maakt van achterhaalde medicijnwetgeving,” schrijft Volkskrant-columnist Bert Wagendorp. “Met maffiosi die samenlevingen chanteren en vastbesloten zijn ook de laatste euro’s uit de zorgbudgetten te persen.”

Gebeurt niet

De minister heeft de wettelijke mogelijkheid farmaceuten te dwingen een licentie voor de productie van dure medicijnen af te staan, maar dat gebeurt niet.

Mogelijk omdat Nederland niet opgewassen is tegen de machtige pillendraaiers, aldus Wagendorp.

Hij kan rekenen op bijval van huisarts Jos van Bemmel: “De farmaceutische industrie is tuig van de richel.”

Boeven

Door leugens over oxycodon heeft Purdue Pharma waarschijnlijk meer verslavingsdoden op zijn naam staan dan Pablo Escobar, stelt hij in Medisch Contact.

“De farmaceutische wereld barst van de boeven,” klinkt het.

Wagendorp zegt te hopen dat Bruins het gevecht met de reuzen toch aangaat. “Trek ze over de tafel, Bruno, die valse gifmengers.”

[Volkskrant]


Vond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Klimaatprotesterende kinderen, hoeveel Ritalin en dus drugsslachtoffers staan daar tussen? En, hoeveel politici zijn medicijn of drugsverslaafd? En, waarom standaard geen psychologische onderzoek voor de functie van politici? En, waarom niet standaard maandelijks onderzoek naar drugsgebruik door politici die het land naar de kloten helpen? En, waarom zou men geesteszieken met ook nog eens een drugsproblemen een land willen laten regeren? Omdat de werkelijkheid der verkankerde schaduw macht dat zo beter en comfortabeler vindt?

  Een schande dat politici niet worden onderzocht op gebruik van verboden middelen, maar sporters wel. En, het zijn daarbij altijd weer de Russen die het hebben gedaan, nooit het Brusselse en Haagse zooitje zelf.

  Ik schat zo in dat minimaal 80% van de ‘mensen’ in de politiek een drugsprobleem heeft en/of lijdt aan een mentale geestesziekte.Hetzelfde geldt voor de acteurs en journalistieke deugstinkertjes in TV/media wereld die uit alle macht proberen zogenaamd de wereld te redden en vooral proberen te vertellen hoe anderen hebben te denken, zich moeten gedragen en hoe men zich voorover moet buigen en moet laten afmaken in eigen land (voiral tegenover buitenlanders en ander vreemdsoortigen).

  12 likes
  • Misschien zou ik Juncker niet zo grappig vinden als hij sober was.

   2 likes
   • @brg

    Ook zo’n ding, politici die vreten op kosten (roofgeld) van de burger is al zo’n ding, maar dan ook nog zuipen op kosten van de burger en je gedragen als ongeleid projectiel, dat is roch reden om dergelijke dorstlijders een farmaceutisch spuitje te geven voor de eeuwigheid. Levert de farmaceutische maffia ook nog eens wat goeds.

    3 likes
    • Ik weet dat er geen weg terug is als je eenmaal hooked ben want ik heb ook zelfbehoud en weet hoe gevaarlijk mensen kunnen zijn die in de wereld van de wanen leven. Ik had met mensen moeten werken die niet aangeboren cold-turkey van aard zijn maar het was mijn tijd niet. Eenmaal werd Hitler geboren. Ik kijk ook niet neer op mensen en hun medicijngebruik. Het is verdoven die pijnen en uit mijn levenservaringen zelf opgewekt zijn, mijn laatste impuls is: het leven is kort en ik ga gelukkig niet over het verkorten van andermans leven.

     4 likes
 2. Ze noemen het niet voor niks “drugs” op z’n Engels.

  13 likes
  • Het verslavings gen voor alcohol wat een groot gedeelte van de bevolking bezit is hetzelfde als voor opiaten dankzij honderden soms duizenden jaren bier en wijn drinken wijd verspreid .En dus het is voor gewetenloze psychopaten vrij eenvoudig om iemand die dat heeft verslaaft te maken met een pijnstiller die van opium is afgeleid als het voorschrijven langer dan twee weken duurt.Deze informatie is algemeen bekent in medicijn land.In America vallen tegenwoordig zo’n 165 doden per dag.En de politie heeft in heel veel gevallen geen antistof om een overdosis te neutraliseren bij zich.Overgens was en is Nederland een van de grootste producenten van opiaten.En handelt bijna elk leger op de wereld samen met geheime diensten erin om de uitgaven voor leger te dekken Hoe groter de straf voor burgers hoe waarschijnlijker dat het leger van dat land in drugs handelt of drugs produceert Iets anders kan je eigelijk niet verwachten van mensen die zijn geselecteerd om op bevel volkomen vreemden dood te maken als zij onmetelijke hoeveelheden geld kunnen verdienen.Ook het kapitaal van onze zelfbenoemde koning kluk heid komt daar vandaan heroïne en opium eeuwen lang en samen met cocaïne en amfetamine in de eerste en tweede wereld oorlog een van de pijlers daarvan.mvrg,Marcel

   4 likes
 3. Jaarlijks verdwijnen tientallen miljarden in de zakken van deze valse gifmengers terwijl de wetgeving die dat Zou moeten voorkomen in handen is van de door het volk verkozen machthebbers. Hoe is het mogelijk dat dit zo oneindig lang door kan blijven gaan ? Hoeveel geld en onnodige dood en verderf moet dit nog vergen voordat het volk dit gaat beseffen en actie onderneemt door machthebbers ter verantwoording te roepen

  13 likes
 4. @eksergeze

  Je kan roepen wat je wilt, een psychopaat heeft geen verantwoordelijkheid gevoel.
  En een politicus wil in het zadel blijven.
  Bestuurders buigen naar geld.
  En”het volk” is een impotent concept.

  Dus wat ga jij er aan doen Eksegese?

  Het heeft geen zin teksten over te brengen, teksten dienen geleefd te worden en zo tot uitdrukking gebracht te worden.
  Dat is de ware betekenis van Exergese.

  7 likes
  • En hoe is het dan zo ver gekomen @Bas van der Schie ? Door het volk constant te bedelven onder desinformatie door middel van teksten en die onophoudelijk te herhalen. Het werkt dus klaarblijkelijk opperbest. Laat ik dan op mijn bescheiden wijze een steentje bijdragen voor het tegenovergestelde. Een ieder die daarbij helpt is goed bezig en werkt tenminste niet mee aan het duivelse plan wat zich dreigt te voltrekken. En wat doe jij zoal om iets te bereiken op dit gebied behalve tegenacties trachten te ontkrachten ?

   6 likes
 5. Dat het pure maffia is is al vanaf jaren zestig vorige eeuw bekend, zelfs langer als je ziet hoe de hennepproductie in 1850 tm 1900 om zeep werd geholpen door deze industrie die inderdaad in handen is van de bekende families van de 13.
  Daarom moest ik ook hard lachen om Farizeeer Sybrand die deze maffia met zijn volgers altijd wettelijk heeft beschermd en nog beschermd. Net als de bankiers van de grote banken pure misdadigers , psychopaten las ik ook, die van de politieke partijen vrij spel krijgen.

  6 likes
 6. Motto van de pharma maffia: ” Je geld of je leven”

  6 likes
 7. Quote [Forensisch arts Selma Eikelenboom had recentelijk in RTL Late Night een verontrustende boodschap. Ze zei dat jaarlijks 17.000 tot 20.000 Nederlanders sterven door medicijngebruik of medische fouten met medicijnen.]
  https://www.ninefornews.nl/meer-dan-17-000-nederlanders-dood/

  En dan lopen ze te miepen over een paar 100 verkeersdoden, laat ze die witte jassen maffia maar eens aanpakken.

  In China bijvoorbeeld betaal voor een behandeling altijd 10 Euro of het nu voor kanker is of een ingegroeide teennagel en je hoeft pas te betalen als je genezen bent. Ben je niet beter hoef je ook niet te betalen.
  Een goed manier om van die gifmengers af te komen.

  5 likes
 8. Gewoon in China bestellen

  2 likes
 9. oxycodon Nog, En Alle Andere SYNTHETISHE drugs zijn nog erger dan de natuurlijke vormen, its killing?

  1 likes
 10. Ik ben de goden zij dank niet verslavings gevoelig. Ik heb lang gerookt, van mijn 13e tot mijn 50e, en ben toen cold turkey gestopt, en er nooit meer naar getaald. Het zelfde met alcohol, ik vind het lekker, maar zou ik nooit meer een glaasje rode wijn mogen drinken…ook goed, geen probleem.

  Medicijnen accepteer ik niet, op schildklierhormoon na, want ik heb geen schildklier meer, dus daar kan ik dan dus echt niet zonder. Maar dat is dan ook alles. Ik heb diabetes, astma, rug- en nekhernia’s, zenuwpijn enz enz….ik blief geen synthetische meds, maar wel canabis, en geneeskrachtige kruiden en mijn eigen fruit-, moes- en kruidentuin. Ik heb alles onder controle, aan mijn lijf geen polonaise dus…geheel zelfvoorzienend dus.

  1 likes
 11. de krant van 1864 gevonden?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

bond tegen overheidszaken

Bond tegen overheidszaken start actie tegen Nederlandse lockdown. Hier kunt u zich aansluiten

De Nationale Bond tegen Overheidszaken is een ...

psycholoog

Psycholoog hekelt Ruttes coronabeleid: ‘Ik verwacht een enorme opstand’

Psycholoog Martin Appelo is het absoluut niet ...