Homepagina » Buitenland » Justitieambtenaar: “Snowden bevestigt dat IS-leider al-Baghdadi is getraind door de Mossad”
Justitieambtenaar: "Snowden bevestigt dat IS-leider al-Baghdadi is getraind door de Mossad"

Justitieambtenaar: “Snowden bevestigt dat IS-leider al-Baghdadi is getraind door de Mossad”

Aissa Zanzen is vooral bekend vanwege zijn rol als woordvoerder van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN). Hij is daarnaast werkzaam als hoofd Algemene Zaken van de Penitentiaire Inrichtingen Amsterdam Over-Amstel, een onderdeel van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De kandidaat voor de gemeenteraad van Amsterdam plaatste verleden jaar een opmerkelijke tweet:

Snowden bevestigt dat [IS-leider] al-Baghdadi is getraind door de Mossad, aldus het bericht, dat linkt naar het antizionistische Franse blad Quenel+.

Zanzen was afgelopen week in het nieuws vanwege de cartoon waarin PVV-leider Geert Wilders op de hak wordt genomen. De spotprent is een reactie op plannen van Wilders, die Mohammed-cartoons wil tonen in de zendtijd voor politieke partijen.

Op de spotprent is Wilders te zien als een ontevreden kind, dat ‘Minder, minder’ schreeuwt, tegen de achtergrond van een bom. In de schaduw van de bom lopen andere mensen rustig door, het geschreeuw negerend. Zij bouwen ondertussen rustig verder aan Nederland, aldus Zanzen.

Yasmina Haifi

Een andere ambtenaar van Justitie die vorig jaar een soortgelijke tweet over de terreurbeweging IS plaatste, is voorwaardelijk ontslagen. Yasmina Haifi noemde IS in augustus vorig jaar een zionistisch complot, waarna ze werd geschorst. “ISIS heeft niets met Islam te maken..is vooropgezet plan van zionisten die bewust Islam willen zwart maken [sic],” schreef ze.

Een commissie onder leiding van oud-PvdA-leider Cohen vond dat Haifi zich schuldig heeft gemaakt aan plichtsverzuim en adviseerde haar schriftelijk te berispen. Minister Van der Steur van Justitie schreef daarop aan de Tweede Kamer dat hij met de adviescommissie van Cohen van mening verschilde over de straf.

Haifi kan als ambtenaar blijven, maar wordt alsnog ontslagen als ze zich nog eens schuldig maakt aan plichtsverzuim. Ze werkte destijds als projectleider bij het nationaal Cyber Security Centrum.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • reality check schreef:

  Yeah right………
  Snowdens naam word te pas en te onpas gebruikt om een bericht geloofwaardig over te laten komen.
  Heb zijn “officiele” outlets even gechecket (Guardian en Intercept), zie het met geen woord benoemd.

  16 likes
  • Van Eijk schreef:

   Beste RC,

   Fijn dat je voor ons de moeite hebt genomen om dit bericht te checken bij zijn ‘officiële’ outlets. Om het te dubbel checken heb ik zelf Google aangeslingerd. Al vrij snel kwam ik er achter dat Al-Baghdadi eigenlijk Eliot Shimon heet. Google kon zelfs enkele foto’s van hem tonen, zonder baard. Foto’s van Facebook met zijn vrouw, foto’s waar hij opstaat met Biden…
   Misschien is het wijs eens te kijken wie de eigenaar van de genoemde media zijn. Dit kan een reden zijn waarom niet alle berichten die op de voorpagina zouden moeten komen ook daadwerkelijk op de voorpagina komen. Of überhaupt in die krant zullen verschijnen. Tijdje terug was er nogal wat commotie om dat een tekenaar van Charlie Hebdo een prent had geschetst met een joods tintje, deze tekenaar is ontslagen. De eigenaar is joods en vindt dat enkel moslims mogen worden uitgelachen… wellicht moet je het in de zelfde hoek zoeken.

   23 likes
   • reality check schreef:

    beste Van Eijk,
    ik had het niet over de identiteit van Al-Baghdadi (die Mossad achtergrond circuleert al een tijd op het internet).
    Mijn bezwaar is om het toe te schrijven aan Snowden.

    11 likes
    • reality check schreef:

     …………en bedoelde u soms de foto waar Al-B op staat met “hawk” McCain?

     3 likes
     • Ferry schreef:

      Ik heb deze ook gezien en de inhoud ervan gelezen (in het engels), het wordt nu eens stilaan tijd dat de wereld opinie en de politiekers hun kop eens uit het zand trekken.
      Het is ook wel verdacht dat die zogenaamde Moslim strijders die normaal gesproken anti Israel zijn maar Israel toch geen kwaad doen, integendeel de gewonden van IS worden door hen nog verzorgd in Israel.

      12 likes
 • Milestone schreef:

  Als er maar iets negatiefs of onwaarheden dan dan wordt het al gebruikt tegen Israël. Dat is altijd zo geweest. Maar tegen actieve Arabische landen die terreur steunen hoor je haast nooit wat.

  6 likes
  • JansTerZeijle schreef:

   De meeste extreme vorm van terreur is oorlog.
   Afghanistan, Irak, Oekraïne en straks de oorlog tegen Rusland.
   Door wie aangesticht?
   Welke landen zijn de echte terreurstaten in deze wereld?

   11 likes
  • Richard schreef:

   Dat is niet waar.
   Er zijn veel berichten dat o.a. Qatar, Saoedi en Turkije IS actief steunen.

   Iedereen is lid van de Stoute Jongens Club.
   Wat je ziet is poppenkast.

   10 likes
  • Armonicus schreef:

   “…tegen actieve Arabische landen die terreur steunen hoor je haast nooit wat.”

   Inderdaad, zoals Saoedi-Arabië! Bijna alle kapers van de 9/11 aanslag kwamen uit dat land, dus meteen platgooien die zandbak, vandaag nog, met die A- t/m -toombommen van Arnout! Alleen een beetje oppassen voor de oliebronnen, we willen natuurlijk geen milieuramp veroorzaken.

   4 likes
 • Arnout schreef:

  Zo langerzamerhand is er nog maar 1 optie met IS.

  Het begint met een A en eindigt op -toombom.

  9 likes
 • Zack schreef:

  Vroeg me al tijden af waarom IS (Israëlische Staat?) het corrupte en fascistische zionistische bolwerk in het MO niet aanvalt. Daarom dus, maar dat leek al wel duidelijk, want je pakt pakt als IS wel je soortgenoten maar niet de meest gehate vijand van het islamitische MO?

  IS is een door het Westen gefingeerde club met goedbetaalde huurlingen en simpel en achterlijk denkende moslims die menen ten koste van alles en iedereen het fundamentalisme te moeten brengen in het MO en vechten daarbij zogenaamd een heilige oorlog, maar vechten ondertussen een smerige strijd uit tegen Assad voor Saoedi-Arabie en de VS en hun belangen, die graag hun olie- en gasexport door Syrie willen laten lopen.

  12 likes
  • Chris schreef:

   Waarom IS het “corrupte en fascistische zionistische bolwerk in het MO” niet aanvalt? Omdat die laffe honden weten dat als ze dat doen, Israel kei- en keihard zal terugslaan. Het is allemaal simpeler dan je denkt…

   5 likes
 • emka schreef:

  Het conflict daar is in eerste instantie tussen de Sjiïeten en de Soennieten. Daarom zal IS geen aanval uitvoeren op Israël. Als ze dat doen, dan zal Israël genadeloos terugslaan. En dat wil IS ook weer niet, want dan zal hun kalifaat er nooit komen. Ik las laatst, dat ze nu al op Europese bodem voet hebben in de Kaukasus, door daar een IS provincie uit te roepen.
  De ‘westelijke’ slachtoffers zijn collateral damage.

  6 likes
  • Pascal schreef:

   @emka

   Beste Emka,Je heb leuk geschreven maar ik vraag me in deze tijd toch nog wel eens af of mensen verder KUNNEN denken en waar Sjiieten en Soennieten vandaan komen!!

   Wellicht moet je eens gaan denken dat het een gecreëerd iets is net als Links tegen Rechts en Kapitalisme tegen Communisme en meer van die tegengestelde groepen. Ik zeg dat het gecreëerd is en de creator neemt zijn eigen media om jou en mij daarmee te beïnvloeden wat heel duidelijk te zien is dat het bij heel veel supergoed werkt.

   Verberd je zicht eens en misschien ga je anders denken met nieuwe inzichten.

   Gr. Pascal

   1 likes
   • emka schreef:

    ik draai em om! Wellicht zou je er eens over moeten nadenken en vooral accepteren dat er een club moslims is, die er absoluut niet tegen kan, dat er een andere club moslims is die géén kalifaat willen (laat staan de westerse ‘infidels’). Die niet in een burka willen lopen, en die wél wat toleranter tegenover andersdenkenden zijn. Wellicht moet je er eens over nadenken dat met die club mensen NIET te redeneren valt.
    Ooit eens een discussie willen voeren met zo’n salafist. Nou, het is dat ik wat vrienden bij me had, anders had mijn hoofd op de stoep in een plas bloed gelegen (lichtelijk overdreven natuurlijk, maar ik werd zeker bedreigd met geweld, omdat ik als ‘ongelovige’ kritiek had op hún salafistische denkwijze).

    6 likes
 • Armonicus schreef:

  “Een commissie onder leiding van oud-PvdA-leider Cohen vond dat Haifi zich schuldig heeft gemaakt aan plichtsverzuim…”

  OK, dus het volk er op wijzen dat zij wordt bedrogen, is dus plichtsverzuim in de ogen van Job Cohen.

  3 likes
  • Carlos schreef:

   Bom onder Nederland, PVDA door vreemde mogendheid gecontroleerd om autochtonen uit te roeien

   https://www.youtube.com/watch?v=yjfH06_EGuY#t=1131

   4 likes
   • Wijnberge schreef:

    Men probeert al eeuwenlang duidelijk te maken dat joden bestaan, alleen joden bestaan niet als ras, maar zijn slechts religieuze aanhangers van het judaïsme, degene die ons willen laten geloven dat ze joden zijn zijn het helemaal niet en kun je beter scharen onder de goddeloze en gangsterorganisatie het zionisme die hun roots hebben liggen in Oost en Zuidoost-Europa. Zionisten zijn zelfs vijanden van het judaïsme.

    2 likes
 • Roy schreef:

  Ik vind het vooral jammer dat de naam van Snowden te pas en te onpas wordt gebruikt.
  Dit is (zoals vele andere dingen die beweerd worden) nooit door Snowden gezegd.
  Maar ja, mensen geloven graag dat hij het gezegd zou hebben om hun vooroordelen te bevestigen..

  Snowden vertrouwenspersoon Glenn Greenwald die de snowden documenten openbaar heeft gemaakt noemt het onzin:
  https://twitter.com/ggreenwald/status/497058967026429953

  De advocaat van Snowden Ben Wizner noemt het een Hoax:
  https://twitter.com/benwizner/status/498480294945894400

  Wel leuk om te lezen hoe zo’n verhaal als een lopend vuurtje over het internet gaat:
  http://snowdenhoax.blogspot.nl/

  7 likes
  • Wijnberge schreef:

   @Roy,

   ZIonisten en hun opinie of beweringen zijn net zoveel waard als het verhaal die vermeend als een lopend vuurtje over het internet zou gaan. Verder is Snowden en zijn openbaringen met argusogen te betrachten, niemand weet uiteindelijk welke agenda’s er her en der liggen. Maar dat ISIS een creatie van zionistische goddelozen is die op die manier hun doel proberen te bereiken lijkt me evident, net als het buiten vizier blijven van het zionistische Israël door ISIS. Je moet wel een zwaar onderontwikkelde geest hebben als je niet wilt zien wat er werkelijk speelt.

   2 likes
 • JansTerZeijle schreef:

  Iedereen met een paar hersencellen had dit kunnen weten.
  is allemaal onderdeel van het grote plan voor totale controle.

  7 likes
 • Pascal schreef:

  Dat is heel mooi maar vraagt iemand zich wel eens af wie de baas is van de Mossad?

  3 likes
 • Silber eye schreef:

  Inmiddels lopen er ook enkele honderden Nederlanders moordend en verkrachtend en rovend onder IS vlag, getraind door Nederland.
  Afgelopen jaar is er een documentaire uitgezonden over een Nederlandse instructeur welke de IS instrueerde.
  Tja de Mossad heeft ook mensen opgeleid niet wetende dat deze hun kennis nu overdragen aan de vijanden van Israel.

  Ik zou zeggen denk na mensen, mijnheer Aissa Zanzen zou het bij het rechte eind kunnen hebben maar het is geen statement, inmiddels zijn er honderdduizenden welke getraind onder Islamitisch bewind welke zich nu beestachtig gedragen tegen de wil van Allah.

  3 likes
 • Jan Jansen schreef:

  We proberen altijd een ander zondebok aan te wijzen, maar een eigen spiegel voor houden is ook aan te raden. Er is bij IS een overtuiging dat gebaseert is op het geloofsboek. Alleen deze belevenis is wel extreem.

  2 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  wilders

  Wilders is coronaminister Hugo de Jonge zat: ‘Alles mislukt bij deze man! Het kan zo niet langer’

  PVV-voorman Geert Wilders is coronaminister Hugo de ...

  >