Binnenland

Kaag: de monarchie heeft een groot draagvlak en wordt zeer gewaardeerd

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Frits Wester van RTL Nieuws vroeg vicepremier Kaag vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie of ze ook vindt dat ze een beetje in de traditie staat van haar voorgangers die leiding hebben gegeven aan D66.

“Wat heeft dit met Financiën te maken, er was geen minister van Financiën die D66-leider was?” vroeg de D66-leider.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Belangrijke verbindende rol

In 2000 pleitte Thom de Graaff, toenmalig leider van D66, ervoor om de koning uit de regering te halen. Nu pleit Alexander Pechtold ervoor om na Willem-Alexander helemaal met het koningschap te stoppen. Hij doet dat naar aanleiding van het boek van Jan Hoedeman. “Waar staat u in deze discussie als D66-leider?” vroeg Wester.

Kaag zei dat ze kennis heeft genomen van de berichtgeving. “Ik denk dat we één ding kunnen constateren, dat is ook de positie van het kabinet: de monarchie heeft nog steeds een groot draagvlak, wordt zeer gewaardeerd, zeker veel meer dan de politiek, en ze hebben een belangrijke verbindende rol in de maatschappij.”

Afgenomen tot 47 procent

Voor het echte antwoord moeten we gewoon wachten tot u een andere functie heeft, net als bij de rest, blijkbaar, beet Wester haar toe.

“De rol van de koning en het koningshuis is zeer gewaardeerd,” benadrukte Kaag. “In onzekere tijden is die verbinding nog belangrijker en laten we ons daarop richten, want er zijn al genoeg thema’s die ons verdelen, dus laten we zoeken naar wat verbindt.”

Het vertrouwen in Willem-Alexander neemt steeds verder af. In 2020 had 76 procent van de Nederlanders nog vertrouwen in de koning, inmiddels is dit afgenomen tot 47 procent.

4.9 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

162 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
HonkHonk
HonkHonk
1 jaar geleden

Ahh, zo kennen we haar weer, een nimmer aflatende tsunami van leugens, halve waarheden en knettergekke wanen!

Hamala
Hamala
1 jaar geleden

Ze weet wel beter, ee moet iets positief zeggen maar sraat dazr zelf ook achter…ze us een nep baggerpoliticys met luiers die verschoobt mozten worddn dys: vertrrk aub hier en ga wc schoonmaken in asielcentra´s!!

Ron
Ron
1 jaar geleden

De mensen zullen binnenkort de waarheid weten. Eens zien hoeveel draagvlak er dan nog is.
De banden met de nazis zullen de wereld schokken.

Edwin
Edwin
1 jaar geleden

Whaha. Het draagvlak van Willem vergelijken met de politiek en dan zeggen dat dat meer is. Ze heeft goede humor die Kaag. 0 is ook meer dan -1. Het is het enige dat klopt aan haar verhaal.

Back to top button
162
0
We lezen graag je reactie!x