Binnenland

Kamerleden spreken afschuw uit over schietende agenten boerenprotest, willen spoeddebat

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!

Dinsdagavond heeft de politie gericht geschoten bij een boerenprotest in Heerenveen. Volgens de politie probeerden demonstranten in te rijden op agenten en dienstauto’s. Beelden die massaal worden gedeeld op social media laten zien dat daar geen sprake van is.

Eén trekker is door een kogel geraakt, drie mensen zijn opgepakt. De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld.

Strafrechtadvocaat Christian Flokstra zet vraagtekens bij het handelen van de politie. “Het filmpje roept vragen op over de noodzaak tot schieten en dus zal goed onderzoek moeten volgen,” twittert hij.

Moeten er eerst doden vallen?

Boerenactiegroep Agractie deelde de beelden op Facebook en zette erbij: “En nog steeds weigeren te praten minister Van der Wal. Moeten er eerst doden vallen?”

Diverse Kamerleden spreken hun afschuw uit over de schietende agenten en hebben een spoeddebat aangevraagd. “Uit beelden die van dit voorval circuleren blijkt niets van enig acuut gevaar. Om verdere escalatie te voorkomen moet hier zo spoedig mogelijk verantwoording over worden afgelegd. Daarom heb ik het verzoek gedaan om een spoeddebat aan te mogen vragen,” zegt Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD).

“Dat de politie gericht schiet op boeren, zonder dat sprake is van acuut gevaar, is al zorgwekkend. Dat de politie dit probeert te verdoezelen en er glashard over liegt, toont aan dat geen sprake is van een incident, maar van een door en door corrupt systeem,” voegt hij toe.

Ik schaam me diep voor dit kabinet

“Onvoorstelbaar dat het zover is gekomen in Nederland. De politie schiet gericht op een wegrijdende boer die aan het demonstreren was. Ik schaam me diep voor dit kabinet,” reageert Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

Ook hij wil een spoeddebat. “Dat het zover heeft moeten komen in Nederland is ontluisterend.”

De BoerBurgerBeweging steunt het verzoek tot een spoeddebat. “BBB waarschuwt al weken voor escalatie en wil een spoeddebat met de minister van Justitie en Veiligheid en de minister-president,” laat de partij weten.

Voorvrouw Caroline van der Plas voegt toe: “Dit gaat mis, zei ik vorige week. En het gaat mis.” Ze plaatste op Twitter een foto waarop een kogelgat in een trekker te zien is.

U speelt met vuur

“Rutte, u speelt met vuur. Hou daarmee op. Zet Nederland niet in brand. Zeg nee tegen de boerenhaat van Kaag en stop met die vernietigende stikstofplannen,” schrijft PVV-leider Geert Wilders.

De tassendragers van Rutte willen eerst het onderzoek van de Rijksrecherche afwachten. “Boeren? Een roekeloze trekkerbestuurder die de bevelen van de politie negeert en de politie in gevaar brengt! Het optreden van de politie wordt onderzocht, zoals altijd. Pas daarna is de Tweede Kamer aan zet,” zegt VVD-Kamerlid Ingrid Michon.

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
193 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
4 maanden geleden

Politiek theater

Victor Hugo
Victor Hugo
4 maanden geleden

Gevaarlijk, als de geest uit de fles is krijg je hem er niet meer terug in.

Bep
Bep
4 maanden geleden

Waar zie je deze beelden nog meer?
Niet in een democratische landen!

Never.
Never.
4 maanden geleden

Politie? Gestapo is een betere omschrijving. Liegen en bedriegen. Geen respect meer voor !!
Opsluiten dit tuig.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

193
0
We lezen graag je reactie!x