Binnenland

Kamerleden spreken afschuw uit over schietende agenten boerenprotest, willen spoeddebat

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Dinsdagavond heeft de politie gericht geschoten bij een boerenprotest in Heerenveen. Volgens de politie probeerden demonstranten in te rijden op agenten en dienstauto’s. Beelden die massaal worden gedeeld op social media laten zien dat daar geen sprake van is.

Eén trekker is door een kogel geraakt, drie mensen zijn opgepakt. De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Strafrechtadvocaat Christian Flokstra zet vraagtekens bij het handelen van de politie. “Het filmpje roept vragen op over de noodzaak tot schieten en dus zal goed onderzoek moeten volgen,” twittert hij.

Moeten er eerst doden vallen?

Boerenactiegroep Agractie deelde de beelden op Facebook en zette erbij: “En nog steeds weigeren te praten minister Van der Wal. Moeten er eerst doden vallen?”

Diverse Kamerleden spreken hun afschuw uit over de schietende agenten en hebben een spoeddebat aangevraagd. “Uit beelden die van dit voorval circuleren blijkt niets van enig acuut gevaar. Om verdere escalatie te voorkomen moet hier zo spoedig mogelijk verantwoording over worden afgelegd. Daarom heb ik het verzoek gedaan om een spoeddebat aan te mogen vragen,” zegt Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD).

“Dat de politie gericht schiet op boeren, zonder dat sprake is van acuut gevaar, is al zorgwekkend. Dat de politie dit probeert te verdoezelen en er glashard over liegt, toont aan dat geen sprake is van een incident, maar van een door en door corrupt systeem,” voegt hij toe.

Ik schaam me diep voor dit kabinet

“Onvoorstelbaar dat het zover is gekomen in Nederland. De politie schiet gericht op een wegrijdende boer die aan het demonstreren was. Ik schaam me diep voor dit kabinet,” reageert Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

Ook hij wil een spoeddebat. “Dat het zover heeft moeten komen in Nederland is ontluisterend.”

De BoerBurgerBeweging steunt het verzoek tot een spoeddebat. “BBB waarschuwt al weken voor escalatie en wil een spoeddebat met de minister van Justitie en Veiligheid en de minister-president,” laat de partij weten.

Voorvrouw Caroline van der Plas voegt toe: “Dit gaat mis, zei ik vorige week. En het gaat mis.” Ze plaatste op Twitter een foto waarop een kogelgat in een trekker te zien is.

U speelt met vuur

“Rutte, u speelt met vuur. Hou daarmee op. Zet Nederland niet in brand. Zeg nee tegen de boerenhaat van Kaag en stop met die vernietigende stikstofplannen,” schrijft PVV-leider Geert Wilders.

De tassendragers van Rutte willen eerst het onderzoek van de Rijksrecherche afwachten. “Boeren? Een roekeloze trekkerbestuurder die de bevelen van de politie negeert en de politie in gevaar brengt! Het optreden van de politie wordt onderzocht, zoals altijd. Pas daarna is de Tweede Kamer aan zet,” zegt VVD-Kamerlid Ingrid Michon.

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

193 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
1 jaar geleden

Politiek theater

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Gevaarlijk, als de geest uit de fles is krijg je hem er niet meer terug in.

Bep
Bep
1 jaar geleden

Waar zie je deze beelden nog meer?
Niet in een democratische landen!

Never.
Never.
1 jaar geleden

Politie? Gestapo is een betere omschrijving. Liegen en bedriegen. Geen respect meer voor !!
Opsluiten dit tuig.

Back to top button
193
0
We lezen graag je reactie!x