Binnenland

16-jarige trekkerbestuurder beschoten door politie: ‘Twee centimeter ernaast en hij kon het niet meer navertellen’

Help ons door deze info met iedereen op je social media te delen!

De politie heeft dinsdagavond gericht geschoten bij een boerenprotest in Heerenveen. Volgens Facebookgroep Verzet Friesland is de 16-jarige Jouke beschoten terwijl hij wegreed met zijn trekker.

“De media roepen dat hij op hen inreed, maar op camera is heel duidelijk te zien dat dat niet het geval was. Hij wilde gewoon naar huis. Ze waren het zat. In plaats van de schutter vast te zetten, zit Jouke vast in Leeuwarden. Zijn moeder mag geen contact met hem,” aldus Verzet Friesland. “Deze jongen moet zo snel mogelijk naar huis. Zijn ouders zijn radeloos.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Verzet Friesland zegt contact te hebben gehad met de familie van Jouke. Hij zou vastzitten op verdenking van poging tot doodslag. “Jouke wilde naar huis en dat zie je op het filmpje. Hij reedt niet in op de politie. Jouke is gelukkig niet gewond, maar twee centimeter ernaast en hij kon het niet meer navertellen.”

‘Dit kan en mag niet’

De groep zegt vandaag een actie te organiseren om te laten weten dat ze er zijn voor Jouke en zijn familie, maar ook om een statement te maken dat ‘dit niet kan en mag’. Om 14.00 uur komen de boeren bijeen bij het provinciehuis in Leeuwarden en vervolgens rijden ze naar het cellencomplex in Leeuwarden waar Jouke zit. “Wees solidair en kom ook,” aldus Verzet Friesland.

“Op de foto’s die circuleren, is te zien dat de kogel(s) de cabine van de trekker raakte(n) en Jouke op een haar na hebben gemist. Er is niet op banden of in de lucht geschoten. Het is door puur geluk dat de politie en het verantwoordelijk ministerie geen dode op hun geweten hebben,” reageert jurist Sietske Bergsma.

Lijkt me niet jofel

Justitieminister Yesilgoz schrijft op Twitter: “Gisteravond heeft de politie schoten gelost in Heerenveen. Online zien we slechts een deel van de beelden en is de situatie niet in te schatten. Speculeren en openbaar maken van persoonsgegevens helpen niet. De Rijksrecherche doet – zoals altijd in dit soort gevallen – onderzoek.”

“Eens met de minister dat alle feiten dienen te worden onderzocht. Zeker ook dat wat voorafging aan de schoten. Maar feit lijkt toch dat met scherp werd geschoten terwijl de trekker wegreed. Lijkt me niet jofel. Maar ik wacht verder af. Hoor en wederhoor. Graag de-escaleren, minister?” zegt BVNL-bestuurder Hans van Tellingen.

4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elfje
Elfje
1 jaar geleden

dit loopt compleet uit de hand.

johan
johan
1 jaar geleden

vecht verdomme terug, genoeg is genoeg

michael
michael
1 jaar geleden

De slager keurt zijn eigen vlees weer corrupt zooitje!

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Dus het slachtoffer van een poging tot doodslag moet de bak in en de de potentiële moordenaar gaat vrijuit. Dat is het recht anno 2022!

Back to top button
102
0
We lezen graag je reactie!x