Binnenland

Kamervragen over mondluiers: ‘Overweldigend bewijs dat ze op alle fronten schadelijk zijn!’

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) stelde RIVM-baas Jaap van Dissel donderdag tijdens de technische briefing over het coronavirus een vraag over mondkapjes. “Is het nu – gezien de stand van het onderzoek – nog te verdedigen dat we die mondkapjes blijven dragen?” vroeg hij.

Hij verwees naar onderzoek waaruit blijkt dat het dragen van de maskers schadelijke gezondheidseffecten heeft. Naast lichamelijke zijn er ook psychische effecten, aldus Van Houwelingen. Van Dissel zei zelf al dat er nauwelijks positieve effecten zijn. “Moeten we nu niet stoppen met die mondkapjes?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De RIVM-baas wees erop dat de kapjes onderdeel zijn van het stappenplan waarbij gekeken zal worden ‘waarmee je daar weer mee kunt stoppen als we een stuk verder zijn’. Het schrappen van de mondkapjesplicht zal zeker niet één van de eerste stappen zijn, zei hij.

Van Dissel ontwijkt de vraag

Twitteraar ‘Reomretsoo’ vond zijn reactie nogal curieus. “Van Dissel ontwijkt de vraag en geeft eigenlijk geen antwoord, terwijl je hem extreem druk met zijn duimen ziet draaien. Op een volgende vraag van een Kamerlid is hij weer de rust zelve.”

“Van Dissel gelooft denk ik zelf ook niet in de effectiviteit van die mondluiers,” reageerde Van Houwelingen. “Bewijs dat ze op alle fronten schadelijk zijn en mogelijk zelfs het virus helpen verspreiden, is inmiddels overweldigend. We gaan hier Kamervragen over stellen!”

Misleidende informatie

Begin dit jaar misleidde Van Dissel de Tweede Kamer over dit onderwerp. Hij liet een grafiek zien waaruit een zeer minimaal positief effect van mondkapjes zou blijken. In het wetenschappelijke artikel waar hij zich op baseerde, toont dezelfde grafiek echter een negatief effect. Met andere woorden: het artikel laat zien dat mondkapjes per saldo leiden tot méér besmettingen.

4.8 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roeland Lammers
Roeland Lammers
3 jaren geleden

Tegenstrijdig: “mogelijks zelfs het virus helpen (!) verspreiden is inmiddels overweldigend” Er is dus overweldigend bewijs dat iets misschien zo is……Huh?
Ik deel uw standpunt, maar niet op deze manier, hahaha.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Die mondluiers zijn er louter voor om politiemensen onherkenbaar te maken.
In WOII waren de dienders tenminste nog herkenbaar.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

De Psychopaten AGENDA heeft 3 belangrijke aanvallen op het immuunsysteem van mensen ontworpen. VACCINATIE, PCR-tests en MASKER dragen. Alle 3 introduceren ze NANODEELTJES in je gezonde systeem, om na verloop van tijd je IMMUUNSYSTEEM te VERNIETIGEN.

Dirk
Dirk
3 jaren geleden

Hiervoor dienen die mondkapjes en het volk slikt dit zonder zich er verder in te verdiepen. Hoorde laatst een mooie we hebben een vorm van democratisch fascisme. Ga op onderzoek en laat u niet leiden door deze politiek, het OMT en de reguliere media. Bekijk deze linken.
 
https://youtu.be/psRheiwTF30          Kajsa Ollengren

https://youtu.be/TlYl6Hqhk8Q          Tamara v. Ark

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x