Homepagina » Binnenland » Kamervragen over mondluiers: ‘Overweldigend bewijs dat ze op alle fronten schadelijk zijn!’
mond
Foto: Kristoffer Trolle CC BY 2.0

Kamervragen over mondluiers: ‘Overweldigend bewijs dat ze op alle fronten schadelijk zijn!’

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) stelde RIVM-baas Jaap van Dissel donderdag tijdens de technische briefing over het coronavirus een vraag over mondkapjes. “Is het nu – gezien de stand van het onderzoek – nog te verdedigen dat we die mondkapjes blijven dragen?” vroeg hij.

Hij verwees naar onderzoek waaruit blijkt dat het dragen van de maskers schadelijke gezondheidseffecten heeft. Naast lichamelijke zijn er ook psychische effecten, aldus Van Houwelingen. Van Dissel zei zelf al dat er nauwelijks positieve effecten zijn. “Moeten we nu niet stoppen met die mondkapjes?”

De RIVM-baas wees erop dat de kapjes onderdeel zijn van het stappenplan waarbij gekeken zal worden ‘waarmee je daar weer mee kunt stoppen als we een stuk verder zijn’. Het schrappen van de mondkapjesplicht zal zeker niet één van de eerste stappen zijn, zei hij.

Van Dissel ontwijkt de vraag

Twitteraar ‘Reomretsoo’ vond zijn reactie nogal curieus. “Van Dissel ontwijkt de vraag en geeft eigenlijk geen antwoord, terwijl je hem extreem druk met zijn duimen ziet draaien. Op een volgende vraag van een Kamerlid is hij weer de rust zelve.”

“Van Dissel gelooft denk ik zelf ook niet in de effectiviteit van die mondluiers,” reageerde Van Houwelingen. “Bewijs dat ze op alle fronten schadelijk zijn en mogelijk zelfs het virus helpen verspreiden, is inmiddels overweldigend. We gaan hier Kamervragen over stellen!”

Misleidende informatie

Begin dit jaar misleidde Van Dissel de Tweede Kamer over dit onderwerp. Hij liet een grafiek zien waaruit een zeer minimaal positief effect van mondkapjes zou blijken. In het wetenschappelijke artikel waar hij zich op baseerde, toont dezelfde grafiek echter een negatief effect. Met andere woorden: het artikel laat zien dat mondkapjes per saldo leiden tot méér besmettingen.

4.8 80 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roeland Lammers
Roeland Lammers
4 maanden geleden

Tegenstrijdig: “mogelijks zelfs het virus helpen (!) verspreiden is inmiddels overweldigend” Er is dus overweldigend bewijs dat iets misschien zo is……Huh?
Ik deel uw standpunt, maar niet op deze manier, hahaha.

ProAsfalt
ProAsfalt
4 maanden geleden

Die mondluiers zijn er louter voor om politiemensen onherkenbaar te maken.
In WOII waren de dienders tenminste nog herkenbaar.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

De Psychopaten AGENDA heeft 3 belangrijke aanvallen op het immuunsysteem van mensen ontworpen. VACCINATIE, PCR-tests en MASKER dragen. Alle 3 introduceren ze NANODEELTJES in je gezonde systeem, om na verloop van tijd je IMMUUNSYSTEEM te VERNIETIGEN.

Dirk
Dirk
4 maanden geleden

Hiervoor dienen die mondkapjes en het volk slikt dit zonder zich er verder in te verdiepen. Hoorde laatst een mooie we hebben een vorm van democratisch fascisme. Ga op onderzoek en laat u niet leiden door deze politiek, het OMT en de reguliere media. Bekijk deze linken.
 
https://youtu.be/psRheiwTF30          Kajsa Ollengren

https://youtu.be/TlYl6Hqhk8Q          Tamara v. Ark

x

Check Also

van houwelingen

Kamerlid Van Houwelingen haalt hard uit naar IC-baas Gommers: ‘Wat een totaalidioot’

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging ...

verpleegster

Verpleegster over de vele geprikte covidpatiënten: ‘Er wordt niet over gesproken’

Verpleegster Amber Lemons uit de Amerikaanse staat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

104
0
We lezen graag je reactie!x