Homepagina » Binnenland » Kamervragen over mondluiers: ‘Overweldigend bewijs dat ze op alle fronten schadelijk zijn!’
mond
Foto: Kristoffer Trolle CC BY 2.0

Kamervragen over mondluiers: ‘Overweldigend bewijs dat ze op alle fronten schadelijk zijn!’

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) stelde RIVM-baas Jaap van Dissel donderdag tijdens de technische briefing over het coronavirus een vraag over mondkapjes. “Is het nu – gezien de stand van het onderzoek – nog te verdedigen dat we die mondkapjes blijven dragen?” vroeg hij.

Hij verwees naar onderzoek waaruit blijkt dat het dragen van de maskers schadelijke gezondheidseffecten heeft. Naast lichamelijke zijn er ook psychische effecten, aldus Van Houwelingen. Van Dissel zei zelf al dat er nauwelijks positieve effecten zijn. “Moeten we nu niet stoppen met die mondkapjes?”

De RIVM-baas wees erop dat de kapjes onderdeel zijn van het stappenplan waarbij gekeken zal worden ‘waarmee je daar weer mee kunt stoppen als we een stuk verder zijn’. Het schrappen van de mondkapjesplicht zal zeker niet één van de eerste stappen zijn, zei hij.

Van Dissel ontwijkt de vraag

Twitteraar ‘Reomretsoo’ vond zijn reactie nogal curieus. “Van Dissel ontwijkt de vraag en geeft eigenlijk geen antwoord, terwijl je hem extreem druk met zijn duimen ziet draaien. Op een volgende vraag van een Kamerlid is hij weer de rust zelve.”

“Van Dissel gelooft denk ik zelf ook niet in de effectiviteit van die mondluiers,” reageerde Van Houwelingen. “Bewijs dat ze op alle fronten schadelijk zijn en mogelijk zelfs het virus helpen verspreiden, is inmiddels overweldigend. We gaan hier Kamervragen over stellen!”

Misleidende informatie

Begin dit jaar misleidde Van Dissel de Tweede Kamer over dit onderwerp. Hij liet een grafiek zien waaruit een zeer minimaal positief effect van mondkapjes zou blijken. In het wetenschappelijke artikel waar hij zich op baseerde, toont dezelfde grafiek echter een negatief effect. Met andere woorden: het artikel laat zien dat mondkapjes per saldo leiden tot méér besmettingen.

4.8 80 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roeland Lammers
Roeland Lammers
19 dagen geleden

Tegenstrijdig: “mogelijks zelfs het virus helpen (!) verspreiden is inmiddels overweldigend” Er is dus overweldigend bewijs dat iets misschien zo is……Huh?
Ik deel uw standpunt, maar niet op deze manier, hahaha.

ProAsfalt
ProAsfalt
19 dagen geleden

Die mondluiers zijn er louter voor om politiemensen onherkenbaar te maken.
In WOII waren de dienders tenminste nog herkenbaar.

Peter R de Elburger
Peter R de Elburger
Reactie op  ProAsfalt
18 dagen geleden

Ze zijn er om nieuwe systemen wereldwijd te testen, zodat je straks niet heel simpel met een sjaal het social credit system kan ontwijken. De mondkapjes om AI software te laten leren en de afstand van 1,5 meter om goed onderscheidt te kunnen maken tussen individuen..

Rob
Rob
Reactie op  ProAsfalt
18 dagen geleden

De maskers zijn in eerste zin een symbool dat je je als slaaf onderwerpt aan je meester of eigenaar. Zonder gezicht heb je geen identiteit en ben je niemand. Wat zo’n ding ook veel lijkt te doen bij mensen die in angst zitten is de mond snoeren. Mensen in angst zeggen niets. Ook dat is onderdeel van de onderdrukking als slaaf. Wat dat betreft moet je dat vanuit de top van de macht zien op deze planeet.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
19 dagen geleden

De Psychopaten AGENDA heeft 3 belangrijke aanvallen op het immuunsysteem van mensen ontworpen. VACCINATIE, PCR-tests en MASKER dragen. Alle 3 introduceren ze NANODEELTJES in je gezonde systeem, om na verloop van tijd je IMMUUNSYSTEEM te VERNIETIGEN.

Johnny
Johnny
Reactie op  Joyce Ramgatie
19 dagen geleden

Er zijn ook studie’s naar hoe baby’s reageren (juist niet) op moeders die maskers dragen. Lees het artikel ‘Face Masks: What happens when Baby’s cant see faces’. Nogal schokkend want die piepjonge mormels leren dus geen gezichtsexpressie’s herkennen met alle asociale gevolgen van dien. Wel rustig blijven want je word gegarandeerd boos bij het lezen van dat stuk en het is nota bene van de msm.

Elfin
Elfin
Reactie op  Johnny
18 dagen geleden

Mijn hart huilt, echt. Wat een klotewereld is dit!!!

Paris
Paris
Reactie op  Elfin
18 dagen geleden

Uit eindelijk komt het goed.
Die mafiosen uit Den Haag krijgen hun karma.

Dirk
Dirk
19 dagen geleden

Hiervoor dienen die mondkapjes en het volk slikt dit zonder zich er verder in te verdiepen. Hoorde laatst een mooie we hebben een vorm van democratisch fascisme. Ga op onderzoek en laat u niet leiden door deze politiek, het OMT en de reguliere media. Bekijk deze linken.
 
https://youtu.be/psRheiwTF30          Kajsa Ollengren

https://youtu.be/TlYl6Hqhk8Q          Tamara v. Ark

jacob
jacob
Reactie op  Dirk
18 dagen geleden

Laatst nog mensen gesproken in Gelderland en Overijssel, die weten helemaal van toeten nog blazen en accepteren het vaccin onder het mom van: “Wij volgen de overheid”. Hoe dom kun je zijn door niet zelf op onderzoek te gaan naar de waarheid. Heb ze gewezen op ninefornews, ongehoord nederland, bitchute en stopworldcontrol. Hopelijk gaan hun “ogen” eindelijk open.

Ari
Ari
Reactie op  jacob
18 dagen geleden

Als dat laatste zou gaan gebeuren kunnen die lieve mensen niet meer fatsoenlijk slapen, die hebben nog heel wat in te halen.

Dubito
Dubito
Reactie op  Ari
18 dagen geleden

Dat is de ellende, er gaapt inmiddels een niet te overbruggen informatiekloof tussen de compleetdenkers en de conformdenkers.
Daarom ben ik opgehouden te discussiëren met onwetenden – er is geen beginnen aan.

Skywalker
Skywalker
19 dagen geleden

Zo schadelijk dat ze in Japan al tientallen jaren gedragen worden, een land met de hoogste levensverwachting. 🙂

Karel I
Karel I
Reactie op  Skywalker
19 dagen geleden

Heeft natuurlijk niks met smog te maken. In Japan hebben nog wel andere dingen ook maar ja weet jij veel.

R W
R W
Reactie op  Skywalker
19 dagen geleden

Hoogste levensverwachting? Welke statistieken geloof jij? Ze dragen die dingen vooral in de steden met immens veel smog, echt niet op het platteland. En ja, op het platteland leven de oudste mensen. Die dragen géén muilkorven!

jtprf
jtprf
Reactie op  R W
18 dagen geleden

juist !

Vlinder
Vlinder
Reactie op  Skywalker
19 dagen geleden

we krijgen ooit nog wel te horen wat een schade dat heeft gebracht! Blijf jij het maar lekker gebruiken dan.

Rapture Ready
Rapture Ready
Reactie op  Skywalker
19 dagen geleden

In Japan heerst in veel steden veel smok. Doe eerst je huiswerk voordat je iets roeptoeter.
Ook daar komen overigens veel ziekten voor wegens het dragen van mondkapjes.

Daarnaast een virus zwevend in de lucht is nano qua grootte. De gaatjes in een mondkapje in micro. Het is muggen tegenhouden met kippengaas, maar dit wist je natuurlijk al.

Ari
Ari
Reactie op  Rapture Ready
18 dagen geleden

Haha, mooi (en waar) onderbouwd.
En Skywalker beste, moet dat misschien een excuus zijn om het mondkapje WEL op te doen ?

Dubito
Dubito
Reactie op  Skywalker
19 dagen geleden

Dat is tegen het inademen van vervuilde lucht – die deeltjes zijn wel even wat groter dan het vermeende virus. Wie kwaak jij nou na, vang je dit op tijdens geklets met je vrindjes? Dit argument is al ontelbare keren ontkracht, maar…inderdaad (knik instemmend naar Karel I)….. weet jij veel, want jij leest alleen de NRC. Oh, en Teletekst natuurlijk.
Volgende keer kom je natuurlijk met de chirurg-met-mondkapje aandragen. Bespaar je de moeite: is ook al ontkracht – door chirurgen zelf.

Miami
Miami
Reactie op  Skywalker
19 dagen geleden

Hoogste percentage zelfmoorden ook…

cieleke
cieleke
Reactie op  Skywalker
19 dagen geleden

heb in artikel gelezen dat japanners mondmaskers dragen en oordopjes om te voorkomen dat anderen een interaktie hebben met hen.Deze tendens heeft te maken dat jonge japanners meer gewend zijn aan indirect contact in plaats van face to face.
Het is dus bedoeld om interactie met elkaar tot minimum te beperken en dat je jezelf niet hoeft te accepteren zoals je bent.
Niet vanwege smog of luchtvervuiling.
En hier werkt dat ook zo, er is nog nooit zo weinig gesproken of gelachen in supermarkt sinds de mondkap introductie.Dus het is wel een middel om minder te praten geworden en heel deprimerend niemand heeft nog connectie met elkaar dus misschien is dat het doel wel

Zo is dat!
Zo is dat!
Reactie op  Skywalker
18 dagen geleden

Flauwekul, ook van die cijfers druipt de propaganda af. Het is allemaal perceptie. Ze laten je louter weten wat ze je willen laten weten. Net zoals met de mondkapjes. De media wil je bij de waarheid van het niet besmettelijk zijn (kiem theorie) weghouden, door over wel of niet schadelijke mondkapjes te zemelen. Ze dienen bij voorbaat al geen doel, dus zijn ze ten alle tijden -of schadelijk / -of neutraal (en doen dus niks).

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Skywalker
18 dagen geleden

Ook een land met zorgwekkend hoge zelfmoordcijfers.

Marianna
Marianna
19 dagen geleden

natuurlijk hebben mondlapjes effect, psychologisch… en het werkt
stel je voor dat die dingen niet meer geboden worden…lijkt het net of er niets aan de hand is. dat moeten ze niet hebben want het plan is nog niet uitgewerkt.
en er kan ook nog veel winst gemaakt worden op testen en vaccins.

Joop
Joop
Reactie op  Marianna
19 dagen geleden

Heel sterk Marianna , en 100% waar.. top!

Tom
Tom
Reactie op  Marianna
19 dagen geleden

Precies: de mondkapjes zijn er om de angst er in te houden, symbool van ”er is echt iets ernstigs aan de hand” (wat natuurlijk heel erg meevalt). Angstige mensen zijn gemakkelijker te manipuleren en te overtuigen, vandaar de mondkapjesplicht. Heeft helemaal niets met virus besmettingen of volksgezondheid te maken, 100% psychologisch. Ik word er juist depressief van.

Remco
Remco
Reactie op  Tom
18 dagen geleden

Bij mijn laatste werkgever liepen ze ook constant te zeiken…handen ontsmetten, kap op je kop…ik werd er schijtziek van, ben blij dat ik daar weg ben. Mensen keken daar allemaal even chagrijnig.

Mieke
Mieke
19 dagen geleden

Beste mensen, laat alsjeblieft eindelijk eens massaal die beklappen af. Wie gelooft er nou nog steeds dat het allemaal voor onze gezondheid is?!

Piet
Piet
Reactie op  Mieke
19 dagen geleden

Mensen zijn kuddedieren.

Horeca in Italie is opengegaan omdat ze voorbereid met zijn allen gingen.

Enige manier., lijkt mij.

Inge
Inge
Reactie op  Mieke
19 dagen geleden

Nog nooit gedragen en ook niet van plan om het te gaan doen ook😁

Elske
Elske
Reactie op  Inge
18 dagen geleden

Ik ook niet

Je Grootje
Je Grootje
Reactie op  Mieke
19 dagen geleden

Nou, die van Dissel smeerlap heeft het toch gezegd: Het maakt onderdeel uit van hun heilige STAPPENPLAN

DAT IS DE ENIGE REDEN

En U moet daaraan gehoorzamen OMDAT ZIJ DAT ZO VINDEN.

Punt

Niemand.
Niemand.
Reactie op  Je Grootje
18 dagen geleden

En zo is dat, doen wat wij zeggen en gewoon je muil houden. /sarcasme uit

Zo gaan ze met ons om, wat gepeupel meer of minder. Het zal hun een worst wezen.

Wat een maatschappij is dit geworden binnen 1.5 jaar.

Ik zeg de koffie was lekker, ik lust nu wel een 5-gangen diner met een heerlijk zoet toetje aan het einde.

Helaas voel ik mij daarin erg alleen, als ik door mijn stad loop (100.000+ inwoners) het is muilkorf hier, muilkorf daar. Muilkorf in de frisse lucht, muilkorf in de auto, muilkorf in de winkel, muilkorf tijdens de sex, muilkorf op de fiets, muilkorf tijdens het hardlopen. Muilkorf voor, muilkorf na. Om moe van te worden.

Gelijkgezinden? Niet in mijn stad in ieder geval, of ze zijn heel goed verstopt. Vrienden, familie heb ik opgegeven, zoveel moeite voor gedaan, duidelijke uitleg etc.

Ik kreeg de vraag of ik geen hulp nodig had. Weet je laat maar, neem die spuit lekker en zoek het uit. Zucht ben er zo klaar mee.

Elfin
Elfin
Reactie op  Je Grootje
18 dagen geleden

Van Dissel kan optiefen met zijn lariekoek. En met zijn beklappen.

Remco
Remco
Reactie op  Mieke
18 dagen geleden

Betaalt u mijn boete dan?

Verontruste
Verontruste
Reactie op  Remco
18 dagen geleden

In Brabant zeggen ze: Ocherm.

cerberus
cerberus
19 dagen geleden

Waarom eist de FVD geen bewijs van het bestaan van dit zogenaamde virus, dmv genetische code, foto of isolaat.? Hallo, Wilders, Baudet, iemand van de omgekochte/gecontroleerde oppositie ?

R W
R W
Reactie op  cerberus
19 dagen geleden

Inderdaad, ik roep dat al een jaar. Waarom vraagt er niemand in de regering om bewijs van het bestaan van dit verzonnen virus? Of eigenaren van grote winkelketens, of weet ik wie met veel invloed. Viruswaarheid had dit bij de eerste rechtszaak moeten vragen. Geen bewijs van virus? Ophouden dan, idioten!

Miami
Miami
Reactie op  R W
19 dagen geleden

Daar hebben ze nu net allemaal geen BAAT bij…

Dubito
Dubito
Reactie op  cerberus
19 dagen geleden

Als je een bonnetje kunt tonen van het omkoopbedrag – datum, tijd, begunstigde – dan geloof ik je omgekochte oppositie. Zal ik een miljoen uitloven?

Je Grootje
Je Grootje
Reactie op  cerberus
19 dagen geleden

Die Arib trut snoert FVD altijd de mond

Die moet eerst weg

Kans
Kans
Reactie op  cerberus
18 dagen geleden

Misschien moeten wij met z’n allen geen inkopen meer doen bij de vrijmetselaar en grootgrutter Albert Heijn en Bol.dot com, dan gaat deze heer, nou ja heer ? heel snel onze Mark bellen dat dit toch niet kan hoor haha, power to the People, zo simpel zou het kunnen zijn maar ja das wel heul veul moeite om voor je vrijheid te doen 😂😩

nou en!
nou en!
Reactie op  Kans
18 dagen geleden

gewoon boodschapperen op de markt,ook geen beklap,wag met adolf hijn

guus
guus
19 dagen geleden

stoppen met mondkapjes

Dubito
Dubito
Reactie op  guus
19 dagen geleden

Ja joh.

Elske
Elske
Reactie op  guus
18 dagen geleden

Wij dragen die muilkorfen niet

Adriaan.
Adriaan.
19 dagen geleden

Die mondkap is pure onderdrukking. Weg met de plicht. Laat het een vrije keuze zijn voor de gene die wel beter weten. En als een schaap het wel wil moet hij dat zelf weten. Lekker simpel toch 🙂

Remco
Remco
Reactie op  Adriaan.
18 dagen geleden

Ja, maar Adriaan, wij dienen allemaal in angst te leven…begrijpt u dat nou niet?? Het is crisis! Er was van de week een dokter op TV, bij op 1 meen ik, die had het erover dat we in oorlog zijn! Hoe krankjorum wil je het hebben!

Sam
Sam
Reactie op  Remco
14 dagen geleden

We zijn ook in oorlog, een psychologische…..

x

Check Also

viruswaarheid

Oud-vicepresident Hoge Raad vindt dat Viruswaarheid ‘misdadig bezig’ is: ‘Ronduit schokkend’

Gisteren oordeelde de rechtbank in Den Haag ...

gouverneur

Gouverneur Florida is klaar met corona en sleept Amerikaanse RIVM voor de rechter

Gouverneur Ron DeSantis van Florida is er ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

104
0
We lezen graag je reactie!x