Homepagina » Buitenland » Palestina: olie, Rothschild en de zionistische lobby
Palestina: olie, Rothschild en de zionistische lobby

Palestina: olie, Rothschild en de zionistische lobby

De Russische president Vladimir Poetin zei onlangs dat Oekraïense politici een zionistische agenda hebben. Justitieambtenaar Yasmina Haifi twitterde vorig jaar dat terreurgroep IS een zionistisch complot is, waarna ze werd geschorst. Wat wordt er bedoeld met het zionisme en waarom ligt deze term zo gevoelig?

Het woord zionisme werd in 1886 voor het eerst gebruikt in een artikel van Nathan Birnbaum. De term kwam te staan voor de beweging die de heroprichting van een joodse natie in Palestina nastreefde. Theodor Herzl wordt gezien als de vader van het politieke zionisme.

Voor zijn jodenstaat had Herzl twee locaties op het oog: Palestina en Argentinië. Wanneer de sultan de joden Palestina in handen zou geven, dan zouden zij op hun beurt de staatsschuld saneren. De joodse staat zou voor Europa een bruggenhoofd naar Azië vormen. De belangrijkste christelijke plaatsen zouden onder toezicht komen te staan van een internationale organisatie.

Lord Rothschild

Het lukte Herzl niet om de Franse baron Edmond de Rothschild voor zijn plannen te mobiliseren. Om de joodse massa achter zich te krijgen organiseerde hij in 1887 het Eerste Zionistische Congres in Basel. In Groot-Brittannië ontmoette hij Lord Rothschild, aan wie hij het voorstel deed om een joodse nederzetting te stichten in een Britse kolonie.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken bood de zionisten lokale autonomie aan onder Britse suprematie. Voor sommigen leek het of de zionisten een sponsor hadden. Op het zevende zionistische congres werd bepaald dat de joodse kolonisatie op Palestina gericht moest zijn.

Het moderne zionisme was naast een politieke theorie ook een organisatie die hielp bij het stichten van nieuwe joodse nederzettingen in Palestina. De eerste groep pioniers, Hibbat Zion (liefhebbers van Zion) genaamd, kwam op 7 juli 1882 aan in Jaffa. Dit was het begin van de eerste golf van joodse immigratie naar Israël.

Steun van machtige joodse bankierskringen

In 1903 was er 20.000 hectare landbouwgrond gecultiveerd en hadden zich zo’n 10.000 joden in Palestina gevestigd. De landbouwvestigingen waren voornamelijk tot stand gekomen door financiële steun van Edmond de Rothschild. Ook de Belgische baron Maurice de Hirsch en de Britse Sir Moses Montefiore leverden grote financiële bijdragen.

Op 2 november 1917 vaardigde de Britse minister van Buitenlandse Zaken Sir Arthur Balfour een verklaring uit, die later tot grote politieke problemen zou leiden. In een brief aan leider van de Britse zionisten, Lord Rothschild, verklaarde de Britse regering welwillend te staan tegenover de vestiging van een ‘joods nationaal tehuis’ in Palestina.

Over de motieven van de Britse regering is veel gespeculeerd. In dit verband zijn onder meer de steun van machtige joodse bankierskringen aan de Britse oorlogsinspanningen en de Jewish Vote in de Verenigde Staten genoemd. In april 1920 werd Palestina als mandaatgebied aan Groot-Brittannië toegewezen.

Elf minuten

Op 14 mei 1948 proclameerde David Ben Gurion rond middernacht de onafhankelijke staat Israël in het gebied dat door de VN aan de joodse staat was toebedeeld. Elf minuten later werd deze staat door de VS erkend. Waarom erkende Amerika de nieuwe staat zo snel? De Amerikaanse zionistische lobby speelde een grote rol bij het tot stand komen van de staat Israël.

Na 1945 werd het Midden-Oosten een regio voor Amerika waarmee rekening werd gehouden, vooral vanwege de aanwezigheid van rijke natuurlijke hulpbronnen. Geopolitiek bleek het ook een interessante regio, daar Afrika, Azië en Europa hier samenkwamen en vanwege de grote toegankelijkheid via tal van waterwegen. Vanuit economisch oogpunt was het Midden-Oosten erg interessant, omdat twee derde van de wereldolievoorraad daar aanwezig was.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Toch zie ik werkelijk waar niet in wat dit allemaal met de Joodse Religie te maken heeft. Het is net zo logisch als te zeggen dat het Moslim geloof alleen maar bestaat om alle niet-Moslims uit te roeien. Waarom word het Geloof steeds maar aangevallen (waarin duidelijk beschreven staat dat al deze daden niet getolereerd worden door God) terwijl het een groep specifieke mensen en hun families zijn die het allemaal doen. Wat heeft dit met religie te maken? Het zijn machthebbers en maniaken die schuilen onder de religies en zich ermee bedekken, als een wolf in schaapskleren.

Jack
Jack
Reactie op  Arwijn
6 jaren geleden

Ik ben het ook niet eens met het feit dat velen zionisten als joden zien. Zionisme is een politieke ideologie die helemaal niets met het jodendom te maken heeft. De echte joden roepen juist dat een joodse staat helemaal niet mag.

Roeland
Roeland
Reactie op  Arwijn
6 jaren geleden

Ze spelen het juist zo, omdat als je dan kritiek op hun uit, dan kunnen ze het op antisemitisme gooien.

Ook al zei je helemaal niets over het jodendom of het joods zijn, kritiek op een actie van de (zionistische) joodse regering is antisemitisme. Let maar op Netanyahu… hoe vaak die gast wel niet antisemitisme gebruikt als verdediging.

Stel je zegt: Je mag geen Palestijnen doden…
Reactie: Oh je wilt zeker dat de moslims alle joden uitroeien… Joden mogen zich niet verdedigen van jou…

Het joodse geloof heeft geen ruk te maken met Palestijnen doden, maar toch zullen ze het geloof gebruiken tegen je, alsof je een joden hater bent.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Roeland
6 jaren geleden

LS…
de Joden of zij die zich Joden noemen zijn geen Joden maar een bastaard volk van Ashkenazi Khazaren, Mongolen en Turken… Het Joodse geloof is aangenomen uit puur opportunistische redenen. Nu zijn wij mensen allemaal bastaards en mogen we geloven wat we willen. Maar wel in vrijheid zonder geleuter dat het ene volk uitverkoren zou zijn boven het andere met alle gruwelijke uitwassen van dien. De Joden die echt fout zijn, is de Zionisten Ashkenazi Maffia die van de USA een vazalstaat heeft gemaakt van Israël onder leiding van de Rothschildfamilie en verantwoordelijk voor oa ww 1 / 11 / 111 en 9/11…

Enkidoe
Enkidoe
Reactie op  Arwijn
6 jaren geleden

Goed, dus je mag het wel over het Zionisme en de joden hebben met hun ‘snode’ plannen. Maar het fascistische aspect van de islam, in combinatie met de apartheid en de ongelijkheid van vrouwen welke de islam naleeft, mag niet beneomd worden? Feit is dat mohammed, i.t.t. Jezus, een warlord was die tegenwoordig aangeklaagd zou worden wegens oorlogsmisdaden. Mohammed veroverde gebieden, mohammed doodde mannen,kinderen,vrouwen en streefde ongelijkheid na. Zijn mohammedanen waren übermenschen. Buiten dat, nadat een gebied veroverd was, werd geprobeerd de historie te vervalsen door alles wat aanandere goden deed denken, te vernietigen. Zo heeft de islam geprobeert de piramides te vernietigen. Neen, de islam is een groter probleem voor onze veiligheid dan het zionisme.

In de tweede wereldoorlog was maar 7 procent van de Duitsers een nazi, we hebben gezien tot waartoe dat geleidt heeft. Rekening houdend met het feit dat moslim extremisme(zie het aantal hoofddoekjes op straat) sluimerend aanwezig is, staat ons nog wat te wachten. Aangezien we van de politiek niets te verwachten hebben, zij faciliteren het facisme nml, kunnen we alleen hopen op de islam jeugd. Hopen dat zij via onderwijs het licht gaan zien.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Enkidoe
6 jaren geleden

LS…

Je moet wel lezen voor dat je een plaatje op zet. Zionisme = Nazisme. Het was de Rothschild Familie die Hitler heeft gefinancierd met 30.000.000 Rijksmarken om chaos te creëren. Het waren de Rothschilds die beide zijden van alle grote oorlogen hebben gefinancierd van af en inclusief de Napoleontische oorlogen. En in de top van de piramide spelen al de Satanisten van de zogenaamde verschillende religies onder een hoedje… Het zogenaamde Illuminatie hoedje. Ordo ab Chao

mr Y
mr Y
Reactie op  Enkidoe
5 jaren geleden

Weer zo’n bangerd voor een geloofje.
Ja, alle geloven worden aangewend om geweld en macht in de hand te spelen.
Dat je bang bent voor individuele mensen, achja er zijn genoeg motor en straat bendes die plunderen verkrachten en doden. Van een Ierland die in 2e is tot Spanjaarden die elkaar om een jezus vermoorde.

Uiteindelijk zijn de mensen aan de top vaak verantwoordelijk voor de agenda van de gewone burger.

Zo was een Hitler een stuk gevaarlijker dan een Saddam of een Ghadaffi, waarbij die in Afrika de meest welvarende staat had.

Zo geloof ik niet in geloofsspelletjes want wij mensen zijn allemaal even beinvloedbaar door media en omgeving. Dus of iemand nou gelovig is, bij een bende zit of handelt omdat zijn hele omgeving in puin ligt en zijn kinderen worden gedood, mensen blijven mensen en doen voorspelbare dingen.
Dit heeft de elite of TPB ontdekt en zij hebben zich waarschijnlijk al 1000e jaren geleden verenigd en weten wat er echt speelt op aarde en wat de echte geschiedenis is.

Ik denk dat zij weten dat het niet de schuld is van de individuele mens die geloof aanhangt of een ketter werd genoemd in de middeleeuwen maar dat zij dit bewust sturen om de mensheid in een staat van paranoia te houden.

Soms ook onbewust natuurlijk door de mensen zelf maar deze reacties zijn vaak uitgelokt door de elite, vandaar dat ze veel oorlogen voerde en de media ons liet inzien dat een of andere politieke leider fout zat.
Vaak konden zij zich op die manier ontdoen van mensen die op hoog niveau niet mee wilden werken maar hun eigen land wilden laten opbloeien.

Zo ben ik van mening dat ze dat ook met Pimmetje hebben gedaan om de elite buiten schot te houden. JFK en nog wat USA presidenten en zelfs ons oude koningshuis is waarschijnlijk niet meer dezelfde die vroeger(100/200+ jaar) over ons heerste en nog een beetje het goede met ons over had, maar een die verbonden is met het overgrote deel van de elite die een hele andere agenda heeft dan die wij hebben.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Ja Arwijn, maak sommige mensen maar eens duidelijk dat het hoogtijd word dat er onderscheid gemaakt mag worden tussen Joodse mensen en Joodse Bankiers met zionistische waanideeën. Bij sommigen kan dit denk ik er niet in, of zal het nooit werken. Ik heb geen Joodse voorouders maar zie de bekrompenheid onder sommige neanderthalers op deze aardkloot wel. Hoogtijd dat zij ook eens gaan vliegen, misschien maar eens hardleers. Het beloofde paradijs voor eigen parochie bestaat namelijk niet en heeft nooit bestaan! Geen paradijs voor haters. Ik kan ze dat op een briefje meegeven en zelfs online. Don’t f*ck met onschuldige mensen!

Van Eijk
Van Eijk
6 jaren geleden

Goed stuk aanvulling op het artikel….

Iets duidelijkere duiding..

http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/vs-door-israel-bezette-khazaren-vazalstaat/

AtomNics
AtomNics
6 jaren geleden

deze krachten van beperking bestaat al sinds de mensheid over deze planeet loopt
deze krachten van beperking zijn het die alle oorlogen, mind f*ck experimenten hebben uitgevoerd tot de dag van vandaag spelen ze perfect die rol chappau voor hun want velen zijn er al voor gevallen en gaan er voor vallen de bijbel spreekt over dat de duivel zal oogsten zoveel als zand der zeen op aarde. geschiedenis herhaalt zich gewoon, krachten van beperking weten dat ook en daroom voeren ze het ook telkens maar in een ander oorlogs vorm uit. zodat je afgeleid bent want zij zijn er nog totdat wij allen niet meer met hun rollenspel meespelen. wat de krachten van beperking niet heeft en wij wel dat is simelweg jouw hart met allerlij gevoelens eraan van wie je houdt enz enz de krachten van beperking kennen dat niet liefde en vriendschap snappen zij niet en dat is hun probleem

Krijtje van de Stoep
Krijtje van de Stoep
6 jaren geleden

blijft een vaag begrip: “zionistische lobby”. Een term die te pas en te onpas gebruikt wordt voor alles wat mensen niet bevalt. Als je dan vraagt: wie bedoel je daarmee? Noem eens namen. Dan blijft het stil.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Krijtje van de Stoep
6 jaren geleden

De Rothschilds staan er niet mooi gekleurd op, dat zelfde geld voor een aantal zionistische lobby’s waaronder AIPAC tot aan de hoogste gelederen binnen de Maltezer Orde en de Hospitaalridders, en van de order of Skull and Bones tot aan de Order of Garter en nog veel meer bewegingen! Ook de koninklijke familie van Saoedi Arabië die zichzelf het recht heeft toegeëigend om de Kaäba van binnen te bekijken zitten in het complot van het kwaad. Zij allen staan voor dood en verderf, en haat ten koste van anderen zo lang er maar aan verdient word. Fuck them all.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Krijtje van de Stoep
6 jaren geleden

LS…

Hitler / Rothschild / Netanyahu / De Paus / Om maar een paar kleine jongens te noemen.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Krijtje van de Stoep
5 jaren geleden

LS…

Antisemitisme ook zo een kreet die te pas en te onpas wordt gebruikt voor alles wat sommige mensen niet bevalt en is nog big business ook !

GS88
GS88
6 jaren geleden

“Om de joodse massa achter zich te krijgen organiseerde hij in 1887 het Eerste Zionistische Congres in Basel. In Groot-Brittannië ontmoette hij Lord Rothschild, aan wie hij het voorstel deed om een joodse nederzetting te stichten in een Britse kolonie.”
in 1917 is Palestina “officieel” BEZET door het VK (dat is wat een kolonie is ja, iemand anders’ land stelen en het van ‘jou’ maken) om de plannen te verwezenlijken die de grondleggers van het zionistisch gedachtegoed hadden.

En over wat er nu gaande is in Palestina: Ik wou dat mensen eens ophielden over landgrenzen en of Palestina nou wel of niet erkend dient te worden en of dat het ooit bestaan heeft… en zich in plaats daarvan eens richten op de onmenselijkheden die nu al 60 jaar gaande zijn, het IDF slacht de Palestijnen alsof het een hobby is, en de ontering van deze mensen gaat alle perken te buiten, hun huis, hun inkomen, alles wordt vernietigd, en hun gewoon ‘mens’ te laten zijn, wordt ze niet eens gegund.

http://2.bp.blogspot.com/-H349pNwEpQ8/U9xKlAMPq8I/AAAAAAAAK9c/KzXcqlq5Z3E/s1600/Israel+using+Child+as+Human+Shield+on+Vehicle+with+Telegraph+page.jpg

En dit is nog maar het topje van de berg.

Johan
Johan
6 jaren geleden

Arwijn
7 mei 2015 16:18 op 16:18

“Toch zie ik werkelijk waar niet in wat dit allemaal met de Joodse Religie te maken heeft. Het is net zo logisch als te zeggen dat het Moslim geloof alleen maar bestaat om alle niet-Moslims uit te roeien”

Ik weet niet waar jij met je kop hebt gezeten maar het feit dat je dit zo zegt toont mij aan dat je iemand bent die zelf de koran niet gelezen heeft! Je neemt alles maar aan zonder om er 1 sec over na te denken. Je bent dezelfde piemel die een winkel binnenloopt en vervolgens zie je iemand naar je kijken en daar geeft jij vervolgens zelf antwoord op door te denken ow die denkt dit of die denkt dat. Alles wat jij op dat moment bedenkt, bedenkt JIJ. JIJ weet niet wat die gene denkt.!! ZO SIMPEL IS HET. Dus verdiep je eerst in de KORAN voordat je uit je nekt klets. En de MOSLIMS HEBBEN ALTIJD SAMEN MET DE JODEN SAMEN GEWOOND!! Kijk naar Marokko, daar heb je hele buurten met alleen maar joden. Heb jij daar 1 x iets over gehoord nee! Omdat de MOSLIMS VERPLICHT zijn hun broeders (De mensheid) lief te hebben ongeacht zijn of haar geloof. Het enige wat de moslims willen is dat zij in wijk a wonen en de joden in wijk b wonen. AL is wijk B groter dan wijk a dan maakt dat nog steeds geen reet uit. ZO SIMPEL IS HET. Waar wordt er dan iemand uitgeroeid? Doe je huiswerk want je komt over als iemand die uit zijn nek klets

Groetjes,

Johan uit Amsterdam

Thomas
Thomas
5 jaren geleden

Het is niet de schuld van de joden of degenen die misbruik maken van het joodse geloof. De probleem ligt aan ons en we zijn allemaal de boosdoeners want we doen er niks aan deze wereldse machtgrijpers en dat zijn allemaal van joods afkomst. Jij en ik zijn gewoon domme burgers waar alles voor ons is AL bepaalt. Fack antisemitisme gedoe, Fack de joden (niet het geloof zelf), Fack ons allemaal. Ik hoop dat de aardbevingen ons allemaal afmaakt. Want dat is wat we verdienen omdat we de armen toekijken en niet helpen. Als we willen dat er een vrede in de wereld komt dan moeten we allemaal wakker worden en samen tegen de Zionisten vechten.

x

Check Also

grote reset

Grote Reset is ‘één van de grootste bedreigingen’ voor democratie en vrijheid

We moeten niet lacherig doen over de ...

de wit

Professor Bob de Wit: ‘De elite heeft maar één vijand en dat is een verenigd volk’

De elite heeft maar één vijand. Dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x