Buitenaards

Boodschap van een andere ster

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Schotse schrijver Duncan Lunan haalde in de zeventiger jaren het wereldnieuws toen hij naar eigen zeggen een mogelijke buitenaardse ruimtesonde in een baan rond de maan had ontdekt.

De sonde zou zijn gestuurd door bewoners van een planeet die om Epsilon Boötes draait, een dubbelster in het sterrenbeeld Ossenhoeder.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Als 13-jarige reisde Lunan in juni 1959 af naar South Uist, het grootste eiland van de zuidelijke Buiten-Hebriden, om getuige te zijn van de lancering van een Amerikaanse MGM-5 Corporal, de eerste kernraket die het Britse leger had gekocht. Eenmaal thuisgekomen werd hij ondervraagd door MI5, de militaire inlichtingendienst en de CIA om te achterhalen hoe hij wist van de geheime locatie.

Radioboodschap

Lunan richtte in 1963 de Association in Scotland to Research into Astronautics op en studeerde in 1968 af aan de Universiteit van Glasgow. Hij zou afstammen van een onwettige zoon van koning Robert II van Schotland.

In 1973 schreef hij in een artikel in Spaceflight, het tijdschrift van de British Interplanetary Society (BIS) dat hij een verborgen radioboodschap van een buitenaardse ruimtesonde had ontdekt en ontcijferd. Die zou in de twintiger jaren over het hoofd zijn gezien tijdens onderzoek door de Noorse natuurkundige Carl Størmer en de Nederlandse natuurkundige Balthasar van der Pol. Lunan voegde toe dat de boodschap was verstuurd door inwoners van een planeet uit het Epsilon Boötes-stelsel. De traditionele namen van de dubbelster zijn Izar en Pulcherrima.

Dubbelster

Volgens hem luidde de boodschap: “Begin hier. We komen van Epsilon Boötes, een dubbelster. We leven op de zesde planeet van zeven, geteld vanaf de zon, de grootste van de twee. Onze zesde planeet heeft één maan. Onze vierde planeet heeft er drie. Onze eerste en derde planeet hebben ieder één. Onze sonde bevindt zich in de positie van Arcturus, bekend op onze kaarten.”

Zowel Time Magazine als CBS News besteedden aandacht aan de boodschap. In 1976 nam Lunan zijn uitspraken terug, maar in 1998 herinterpreteerde hij een deel van zijn theorie op basis van de positionele astronomie. De sonde zou tussen 15.000 en 13.000 jaar geleden in een baan om onze maan zijn gebracht, berichtte het Journal of Popular Culture in dat jaar.

Radiosignalen

In 1960 speculeerde radioastronoom Ronald Bracewell van de Stanford-universiteit over leven elders in de Melkweg. In het tijdschrift Nature beargumenteerde hij dat een hoogontwikkelde beschaving niet noodzakelijkerwijs radiosignalen hoeft te versturen om te communiceren met andere intelligente wezens.

Dergelijke signalen worden namelijk steeds zwakker wanneer ze door de interstellaire ruimte reizen. Buitenaardse wezens zetten volgens Bracewell mogelijk ruimtesondes in als drager van hun boodschappen. Die zouden dan naar een zonnestelsel worden gestuurd waar ze contact proberen te maken met eventuele beschavingen, aldus Bracewell.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Roy2013
Roy2013
11 jaren geleden

Heel indrukwekkend verhaal
of het waar is – zet het later maar op youtube. die boodschap of is dat er al ?

Mill
Mill
11 jaren geleden

Redactie, wat is de relevantie in dit artikel van: “Hij zou afstammen van een onwettige zoon van koning Robert II van Schotland.” Mis ik het gotere plaatje, of is het bladvulsel van de aard: “en het gras was groen?”

rpvd
rpvd
11 jaren geleden

Inderdaad, interessant verhaal. Hoe dan ook is de belangstelling er voor blijkbaar nog alive and kicking, zoals je op de site die naar Lunan’s book is genoemd kunt zien:
http://www.childrenfromthesky.com/index.asp
Nibiru zou denk ik eigenlijk wel opgemerkt moeten hebben dat de wiki-link die de redactie geeft, verwijst naar informatie waar geen toestemming voor is gegeven (onderaan webpage “Please note that Duncan Lunan advise you that the Wikipedia does not have permission to publish any information on Duncan Lunan. Please ignore the Wiki page as it is incorrect and against copyright.”)

Peter
Peter
11 jaren geleden

Als je het verhaal hier achter leest, kom je er achter dat ten eerste Lunan zijn onderzoek methodes heel veel feiten niet mee nam in zijn onderzoek, wat er dus voor zorgt dat zijn onderzoek verwerpelijk is. Tevens is zijn collega een wel bekende sciencefiction schrijver.

Dit verhaal kun je wel leuk aankleden, maar het is echt totaal niet te onderbouwen met betrouwbare informatie.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x