Universum

Astronomen vinden meer bewijs voor mysterieuze Planeet X

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse wetenschappers hebben aan de rand van ons zonnestelsel een paar objecten gevonden die nog niet eerder waren gezien. De ontdekking bevestigt wat al werd gedacht: dat er ver voorbij Pluto mogelijk nog een planeet is. Ze schrijven erover in het belangrijke wetenschapsblad The Astronomical Journal.

Eén van de gevonden objecten heeft de naam 2014 FE72 gekregen. Zijn afstand tot de zon is 3000 keer de afstand van de aarde tot de zon. Het is zo ver weg, dat de rots waarschijnlijk wordt beïnvloed door de zwaartekracht van andere sterren. Het is voor het eerst dat een object zo ver van de zon wordt gevonden.

Onbekende planeet
Astronomen vinden meer bewijs voor mysterieuze Planeet X
Planeet X (Robin Dienel)

De manier waarop de gevonden objecten rond de zon draaien, kan betekenen dat ze worden beïnvloed door de zwaartekracht van een negende, nog onbekende planeet. “Hoe meer we ontdekken, hoe beter we begrijpen wat er gebeurt aan de rand van ons zonnestelsel,” aldus Scott Sheppard van het Carnegie Institution for Science.

Achter Pluto bevindt zich de zogeheten Kuipergordel, vernoemd naar de Nederlandse astronoom Gerard Kuiper. De gordel bestaat uit miljarden rotsblokken.

Dezelfde situatie

Daarachter zijn de gevonden objecten en ver daar voorbij zou de mysterieuze planeet moeten zijn. Die wordt Planeet Negen of Planeet X genoemd en staat op miljarden kilometers van de aarde.

Volgens Sheppard bevinden we ons nu in dezelfde situatie als halverwege de 19e eeuw, toen Alexis Bouvard afwijkingen in de baan van Uranus ontdekte. Dat leidde vervolgens tot de ontdekking van Neptunus.

[Carnegie Science]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Namaste
Namaste
6 jaren geleden

Ik vind het raar dat er zoveel gezien en gevonden word wat lichtjaren verder weg ligt, maar wat er in ons stelsel gebeurt is nog niet helemaal bekend schijnbaar.

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Planeet Niburi kunnen ze blijkbaar nog niet ontdekken.

Azrael
Azrael
6 jaren geleden

Heerlijk het gebrek aan kennis van de elementaire Natuurkunde hier.

mario
mario
6 jaren geleden

volgens mij kijken ze de andere kant op en daarom zien ze x niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x