Homepagina » Universum » Astronomen vinden meer bewijs voor mysterieuze Planeet X
Astronomen vinden meer bewijs voor mysterieuze Planeet X

Astronomen vinden meer bewijs voor mysterieuze Planeet X

Amerikaanse wetenschappers hebben aan de rand van ons zonnestelsel een paar objecten gevonden die nog niet eerder waren gezien. De ontdekking bevestigt wat al werd gedacht: dat er ver voorbij Pluto mogelijk nog een planeet is. Ze schrijven erover in het belangrijke wetenschapsblad The Astronomical Journal.

Eén van de gevonden objecten heeft de naam 2014 FE72 gekregen. Zijn afstand tot de zon is 3000 keer de afstand van de aarde tot de zon. Het is zo ver weg, dat de rots waarschijnlijk wordt beïnvloed door de zwaartekracht van andere sterren. Het is voor het eerst dat een object zo ver van de zon wordt gevonden.

Onbekende planeet
Astronomen vinden meer bewijs voor mysterieuze Planeet X

Planeet X (Robin Dienel)

De manier waarop de gevonden objecten rond de zon draaien, kan betekenen dat ze worden beïnvloed door de zwaartekracht van een negende, nog onbekende planeet. “Hoe meer we ontdekken, hoe beter we begrijpen wat er gebeurt aan de rand van ons zonnestelsel,” aldus Scott Sheppard van het Carnegie Institution for Science.

Achter Pluto bevindt zich de zogeheten Kuipergordel, vernoemd naar de Nederlandse astronoom Gerard Kuiper. De gordel bestaat uit miljarden rotsblokken.

Dezelfde situatie

Daarachter zijn de gevonden objecten en ver daar voorbij zou de mysterieuze planeet moeten zijn. Die wordt Planeet Negen of Planeet X genoemd en staat op miljarden kilometers van de aarde.

Volgens Sheppard bevinden we ons nu in dezelfde situatie als halverwege de 19e eeuw, toen Alexis Bouvard afwijkingen in de baan van Uranus ontdekte. Dat leidde vervolgens tot de ontdekking van Neptunus.

[Carnegie Science]


Vind je deze informatie belangrijk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Ik vind het raar dat er zoveel gezien en gevonden word wat lichtjaren verder weg ligt, maar wat er in ons stelsel gebeurt is nog niet helemaal bekend schijnbaar.

  14 likes
  • Ook bijzonder is dat er een foto is van die planeet ! Wie heeft die gemaakt ?

   8 likes
  • dat heeft te maken met de hoeveelheid licht/straling/warmte wat een object uitstraalt/weerkaatst.
   en de manier van detecteren een optische telescoop kan alleen zichtbaar licht waarnemen. en dus sterren op lichtjaren afstand zien. of planeten die dichtbij genoeg staan om gereflecteerd licht van de zon te laten zien.
   dat gaat dus niet met een object dat zo ver weg staat als planeet X en is heel moeilijk bij bijvoorbeeld Pluto.
   dat zelfde geld voor infrarood en Radio telescopen.
   daarom is het heel moeilijk om planeet X te vinden waarschijnlijk is hij heel koud en heel ver weg en geeft hij geen straling af. dat laatste verklaard ook waarom de wetenschap een een planeet denkt en niet aan een Brown Dwarf zuster zon, die zou namelijk ook zonder licht gevonden kunnen worden door straling en warmte.

   3 likes
   • Daarnaast zou een bruine dwerg enorm veel massa hebben, meer dan Jupiter, en dit zou dan weer van invloed zijn op de banen van de planeten en objecten in ons zonnestelsel.

    4 likes
  • Daar ben ik het met je eens. Niburu word al met het blote oog waargenomen en astromen zien hem niet. Echt flauwe kul. HIj is wel degelijk dichter bij de aarde dan ze ons willen laten geloven

   2 likes
   • Froukje, en waar wordt Niburu dan “met het blote oog waargenomen”? Je moet echt niet alles geloven dat je op het internet leest!

    Als Niburu geen verzinsel zou zijn en echt waar te nemen is, dan zou je heel eenvoudig moeten kunnen zeggen waar het aan de hemel staat, net zoals men dat voor de andere planeten kan zeggen. Dus, waar staat Niburu dan???

    1 likes
    • Vanaf 18 uur kun je m zien met een lasglas voor je lens ik heb zelf filmpjes en een vriend van mij inscheveningen ook .ga naar Nibiru-Wormwood Nederland op Facebook kan je ze zien . En wat betreft niet alles geloven dat klopt ! Maar er staat zoveel mensen op die hier materiaal van maken , dan zou iedereen de boel belazeren dus ook ik ? Ik wil dat mensen meer naar boven kijken de punten aan elkaar knopen (weer patronen, aardbeving ,vulkanen ect ) maar ze vinden Pokémon go en onzin plaatsen op Facebook belangrijker ! Mensen hebben gelijk hun mening klaar zonder zich überhaupt research te doen. En heel veel complot theorieën worden uiteindelijk toe gegeven. Maar deze pas als het te laat is !!!!

     0 likes
 2. Heerlijk het gebrek aan kennis van de elementaire Natuurkunde hier.

  3 likes
 3. Planeet Niburi kunnen ze blijkbaar nog niet ontdekken.

  7 likes
 4. Een absurd stuk vol met gis werk, dat uiteindelijk geen steek houd en ze zich zelf gaan tegen spreken…komt er van als men spoken na jaagt.

  Ik lees eerst dit: “dat de rots waarschijnlijk wordt beïnvloed door de zwaartekracht van andere sterren”

  Dan lees ik dit: “De manier waarop de gevonden objecten rond de zon draaien, kan betekenen dat ze worden beïnvloed door de zwaartekracht van een negende, nog onbekende planeet. ”

  Het is het ene of het andere, laat ze eerst maar die zgn negende planeet effectief waarnemen, gis en plak werk, dat kan een kind van 6 jaar ook!!

  1 likes
  • Dan lees je het toch niet goed. Dat van die MOGELIJKE beïnvloeding door andere sterren, betreft uitsluitend object 2014FE72 die veel verder gaat dan de andere objecten. De andere, minder verre objecten worden mogelijk beïnvloed door een mogelijke planeet X.

   1 likes
 5. volgens mij kijken ze de andere kant op en daarom zien ze x niet.

  1 likes
 6. Mensen zijn van nature bijgelovig, naïef, goedgelovig, etc. Een hele brij dus waartegen je de prachtigste verhalen tegen kan vertellen. Dit fenomeen was ook in de middeleeuwen.

  1 likes
 7. zou je de naam NIBURU kunnen vervangen door de naam NEMENIS misschien ???

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zon

Het rommelt binnen de Duitse regeringspartijen: ‘Niet CO2, maar zon stuurt klimaat!’

Een groep van critici in de Duitse ...

australische

Koudste start van Australische zomer ooit & Hongaarse ‘experts’ komen van koude kermis thuis. En wist u dit over de Groenlandse ijskap?

Moeder natuur heeft een duivels gevoel voor ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.