Buitenland

VIDEO: Franse politicus onthult waarom de crisis in Syrië begon

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Franse politicus Julien Rochedy geeft in een interview met de website Le Bréviaire des Patriotes zijn kijk op het conflict in Syrië. Hij merkt op dat de relaties tussen de Syrische president Assad en het Westen tot enkele jaren geleden nog erg goed waren.

Zo was Assad in 2008 aanwezig bij de traditionele militaire parade in Parijs naar aanleiding van de Franse nationale feestdag. Hij hielp zelfs om een Franse gijzelaar in Iran vrij te krijgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De Syrische president werd langzaam maar zeker geaccepteerd door de internationale gemeenschap, zegt de oud-jeugdleider van Front National. Het land stond op het punt een vredesdeal te sluiten met Israël. Assad werd gezien als een fatsoenlijke man, geen kwade dictator, aldus Rochedy.

Gaspijplijn

Maar toen deed zich een probleem voor. Qatar, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk waren betrokken bij de aanleg van een gaspijplijn, die door Qatar, Syrië en Libanon zou gaan lopen. Deze pijplijn zou worden gebruikt om te concurreren met de Russische gasmarkt.

Rochedy legt uit dat Assad in 2008 onderhandelde over het pijplijnproject. Uiteindelijk zei hij ‘nee’ tegen de pijplijn. Een jaar later brak er plotseling een revolutie uit om de ‘kwade dictator’ af te zetten.

Tot de grond toe afbranden

De politicus zegt te hebben gesproken met iemand die aanwezig was bij een ontmoeting in 2008 tussen Total-topman Christophe de Margerie, de toenmalig premier van Frankrijk François Fillon, toenmalig president Nicolas Sarkozy en Bashar al-Assad.

Sarkozy bood Assad 30 procent van de inkomsten uit de gaspijplijn aan, zegt Rochedy. De rest van de inkomsten zou naar Frankrijk gaan. Daarop reageerde Assad, die vloeiend Frans spreekt, volgens de ingewijde: “We zijn geen Franse kolonie meer, we leven niet meer in 1959. Laat ze maar stikken.”

President Sarkozy zou vervolgens zijn uitgebarsten in woede en hebben gezegd: “Als dat je antwoord is zullen we je land tot de grond toe afbranden!” Een jaar later brak de beroemde ‘opstand’ uit in Damascus, besluit Rochedy.

[Le Bréviaire des Patriotes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
atomnics
atomnics
7 jaren geleden

Voor meer info zie 1958 Iraqi coup d’état wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/14_July_Revolution

De royals waren hier niet blij mee (hashemites) Saturnus cult logo van hun spreekt voor zichzelf.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hashemites

tja geschiedenis herhaalt zich in een ander modern jasje

Martijn1205
Martijn1205
7 jaren geleden

Ondanks dat het verhaal komt vanuit uiterst rechtse hoek, wil ik best geloven dat het gegaan is zoals de man beschrijft.

Of Frankrijk hierin dan zo uniek is? Alle grote landen spelen in dit soort zaken smerige spelletjes. Dat is natuurlijk nog geen excuus, maar laat wel ruimte voor het noodzakelijk bredere perspectief.

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

Maar een deel van de verzwegen redenen. Alle soevereine landen gaan eraan.
Taak NAVO vanaf oprichting: oorlog zoeken, uitlokken, en het pad effenen voor de roofkapitalisten. (recent nog zag u dat met MH17, Maidan, en Soros’ ‘Willy Wonka’ Poroshenko in Oekraine. En wij gooien onze belastingafdrachten er nog achteraan. Onze regering vertegenwoordigt niet het volk, maar de vijand

CETA wordt morgen 18 okt. waarschijnlijk door de ja-knikkers in het EP gelegaliseerd; hetgeen een fascistische coup is. CETA is TTIP via de achterdeur.
Syrië en Syriërs verdedigen hun eigen land tenminste nog.
Wij zetten de deuren voor de fascisten zelf wijd open.

Het verhaal van de Fransman is zeker waar, maar een wel erg beperkt beeld van het duivelse plan.
Na Syrië gaat het circus door naar andere stabiliserende factoren in het M.O., en zelfs de fascistische agenda van de globalisten. Nl, Rusland en Iran. De NAVO hoopt een kernoorlog uit te lokken.

http://www.boublog.nl/2016/10/05/update-wat-gebeurt-er-nu-echt-in-syrie/#more-23947
https://www.sott.net/article/313862-Syria-Dispatch-Most-Syrians-Support-Assad-Reject-Phony-Foreign-Revolution
https://theinternationalreporter.org/2015/10/23/the-war-against-orthodox-christianity-the-armenian-genocide-continues-the-real-cause-of-the-sudden-syrian-migrant-refugee-crisis-into-europe-the-role-of-turkey/
http://www.valuewalk.com/2015/09/pentagon-plans-to-go-to-war-with-russia/

“A world war has begun. ‘Break the silence’.
The Obama administration has built more nuclear weapons, more nuclear warheads, more nuclear delivery systems, more nuclear factories.
Nuclear warhead spending alone rose higher under Obama than under any American president.
The cost over thirty years is more than $1 trillion.
A mini nuclear bomb is planned. It is known as the B61 Model 12. There has never been anything like it. General James Cartwright, a former Vice Chairman of the Joint Chiefs of Staff, has said,
“Going smaller [makes using this nuclear] weapon more thinkable.”

Tonic
Tonic
7 jaren geleden

De opstand begon niet in 2009, maar in 2011. Dat is drie (!) jaar na de dreigende woorden van Sarkozy.

Als het voorgestelde verhaal klopt is het een daadkrachtige leider, maar niet de snelste.

Of heeft het gewoon niets met elkaar te maken?

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x