Homepagina » Buitenland » VIDEO: Franse politicus onthult waarom de crisis in Syrië begon
VIDEO: Franse politicus onthult waarom de crisis in Syrië begon

VIDEO: Franse politicus onthult waarom de crisis in Syrië begon

De Franse politicus Julien Rochedy geeft in een interview met de website Le Bréviaire des Patriotes zijn kijk op het conflict in Syrië. Hij merkt op dat de relaties tussen de Syrische president Assad en het Westen tot enkele jaren geleden nog erg goed waren.

Zo was Assad in 2008 aanwezig bij de traditionele militaire parade in Parijs naar aanleiding van de Franse nationale feestdag. Hij hielp zelfs om een Franse gijzelaar in Iran vrij te krijgen.

De Syrische president werd langzaam maar zeker geaccepteerd door de internationale gemeenschap, zegt de oud-jeugdleider van Front National. Het land stond op het punt een vredesdeal te sluiten met Israël. Assad werd gezien als een fatsoenlijke man, geen kwade dictator, aldus Rochedy.

Gaspijplijn

Maar toen deed zich een probleem voor. Qatar, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk waren betrokken bij de aanleg van een gaspijplijn, die door Qatar, Syrië en Libanon zou gaan lopen. Deze pijplijn zou worden gebruikt om te concurreren met de Russische gasmarkt.

Rochedy legt uit dat Assad in 2008 onderhandelde over het pijplijnproject. Uiteindelijk zei hij ‘nee’ tegen de pijplijn. Een jaar later brak er plotseling een revolutie uit om de ‘kwade dictator’ af te zetten.

Tot de grond toe afbranden

De politicus zegt te hebben gesproken met iemand die aanwezig was bij een ontmoeting in 2008 tussen Total-topman Christophe de Margerie, de toenmalig premier van Frankrijk François Fillon, toenmalig president Nicolas Sarkozy en Bashar al-Assad.

Sarkozy bood Assad 30 procent van de inkomsten uit de gaspijplijn aan, zegt Rochedy. De rest van de inkomsten zou naar Frankrijk gaan. Daarop reageerde Assad, die vloeiend Frans spreekt, volgens de ingewijde: “We zijn geen Franse kolonie meer, we leven niet meer in 1959. Laat ze maar stikken.”

President Sarkozy zou vervolgens zijn uitgebarsten in woede en hebben gezegd: “Als dat je antwoord is zullen we je land tot de grond toe afbranden!” Een jaar later brak de beroemde ‘opstand’ uit in Damascus, besluit Rochedy.

[Le Bréviaire des Patriotes]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
atomnics
atomnics
4 jaren geleden

Voor meer info zie 1958 Iraqi coup d’état wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/14_July_Revolution

De royals waren hier niet blij mee (hashemites) Saturnus cult logo van hun spreekt voor zichzelf.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hashemites

tja geschiedenis herhaalt zich in een ander modern jasje

exegese
exegese
Reactie op  atomnics
4 jaren geleden

Ja, als je niet luistert als land in het midden-oosten naar het almachtige westen dan wordt je hoe dan ook onmiddellijk een oorlog in gerommeld.

Martijn1205
Martijn1205
4 jaren geleden

Ondanks dat het verhaal komt vanuit uiterst rechtse hoek, wil ik best geloven dat het gegaan is zoals de man beschrijft.

Of Frankrijk hierin dan zo uniek is? Alle grote landen spelen in dit soort zaken smerige spelletjes. Dat is natuurlijk nog geen excuus, maar laat wel ruimte voor het noodzakelijk bredere perspectief.

War on Error
War on Error
4 jaren geleden

Maar een deel van de verzwegen redenen. Alle soevereine landen gaan eraan.
Taak NAVO vanaf oprichting: oorlog zoeken, uitlokken, en het pad effenen voor de roofkapitalisten. (recent nog zag u dat met MH17, Maidan, en Soros’ ‘Willy Wonka’ Poroshenko in Oekraine. En wij gooien onze belastingafdrachten er nog achteraan. Onze regering vertegenwoordigt niet het volk, maar de vijand

CETA wordt morgen 18 okt. waarschijnlijk door de ja-knikkers in het EP gelegaliseerd; hetgeen een fascistische coup is. CETA is TTIP via de achterdeur.
Syrië en Syriërs verdedigen hun eigen land tenminste nog.
Wij zetten de deuren voor de fascisten zelf wijd open.

Het verhaal van de Fransman is zeker waar, maar een wel erg beperkt beeld van het duivelse plan.
Na Syrië gaat het circus door naar andere stabiliserende factoren in het M.O., en zelfs de fascistische agenda van de globalisten. Nl, Rusland en Iran. De NAVO hoopt een kernoorlog uit te lokken.

http://www.boublog.nl/2016/10/05/update-wat-gebeurt-er-nu-echt-in-syrie/#more-23947
https://www.sott.net/article/313862-Syria-Dispatch-Most-Syrians-Support-Assad-Reject-Phony-Foreign-Revolution
https://theinternationalreporter.org/2015/10/23/the-war-against-orthodox-christianity-the-armenian-genocide-continues-the-real-cause-of-the-sudden-syrian-migrant-refugee-crisis-into-europe-the-role-of-turkey/
http://www.valuewalk.com/2015/09/pentagon-plans-to-go-to-war-with-russia/

“A world war has begun. ‘Break the silence’.
The Obama administration has built more nuclear weapons, more nuclear warheads, more nuclear delivery systems, more nuclear factories.
Nuclear warhead spending alone rose higher under Obama than under any American president.
The cost over thirty years is more than $1 trillion.
A mini nuclear bomb is planned. It is known as the B61 Model 12. There has never been anything like it. General James Cartwright, a former Vice Chairman of the Joint Chiefs of Staff, has said,
“Going smaller [makes using this nuclear] weapon more thinkable.”

luna
luna
Reactie op  War on Error
4 jaren geleden

gelukkig druipt canada af na alle ” emotie ” omtrent dit verdrag, ze houden zo de eer aan zich zelf moet ik zeggen
er komen steeds meer en meer ” biologische ” berichten naar buiten over deze achterlijke (handels??)verdragen waar onder ook die tipp ( spreek uit als : ziekte ) en.. dan hebben we meneer pinokkio die nu wel erg in het nauw gedreven wordt met ONS NEE IS NEE waar hij koste wat het zou moeten kosten een JA door onze strot heeft geprobeerd te duwen.. net als alle andere verdragen waar we massaal NEE tegen zeiden.. kortom : het spel is bijna (uit)gespeeld, ruttelpruttel kan zich nog door die mafkees van die ” reine ” claude janker drankorgel laten manipuleren, maar als hij een vent is voor dit land komt hij eens een keer goed kwaadschiks over naar de achterlijke debielen die de eu vormen, echt, het is nog net niet te laat als we met elkaar een NEE IS NEE blijven vormen en dat het ook eens zo is dat de shell ( kapsel-logo oranje) in de oekraine een heldhaftig belang heeft.. dus.. vandaar de druk van die plofkip poresjensko met zijn vieze vriendjes waaronder dat oude enge fossiel soros o.a. die de vluchtelingen stroom heeft gefinancieerd
moest het ff kwijt..!

fijn weekend

Tonic
Tonic
4 jaren geleden

De opstand begon niet in 2009, maar in 2011. Dat is drie (!) jaar na de dreigende woorden van Sarkozy.

Als het voorgestelde verhaal klopt is het een daadkrachtige leider, maar niet de snelste.

Of heeft het gewoon niets met elkaar te maken?

trackback
Eindtijdsignalen en andere opmerkelijke nieuwsberichten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Nero.K
Nero.K
4 jaren geleden

Als je Azaad bedoeld met daadkrachtig dan heb je helemaal gelijk. Want waarom denk je dat Amerkika en Saudie Arabië incluis West Europa niet gelukt is om hem omver te werpen. Omdat de 23 miljoen Syriërs hem steunen en hun land verdedigen . En volgens de Main Steam Media (MSM) zijn de vluchtelingen Syriërs. Wel de mes snijd drie kanten voor de Elite, illuminatie. Pijpleiding, vluchtelingen of beter gezegd ISIS strijders om aanslagen te plegen in Europa zodat men de Martial Law, staat van beleg kan introduceren en spelbreker PUTIN kunnen ze dan verder isoleren.
Maar PUTIN is een strateeg en Obama is een marionet die voor de karretje van Illuminatie heeft laten spannen. Ik weet bij god niet hoe deze man de Nobelprijs voor vrede kan krijgen. Heads up and keep a eye in the sky.

x

Check Also

corona

Tv-boegbeeld: ‘Corona is nooit een pandemie geweest’

Corona is nooit een pandemie geweest, stelt ...

franse

Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie

Het aantal coronabesmettingen in Frankrijk neemt met ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x