Mens en Dier

Rutte schudt ‘Holocaustontkenner’ de hand, waar blijft de ‘ophef’? En David Icke is niet welkom?

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Vorige week stond het establishment op haar achterste poten toen bekend werd dat de Britse ‘complotdenker’ David Icke op 6 november zal spreken tijdens een demonstratie op de Dam in Amsterdam.

Het CIDI wil dat hij geweerd wordt van de demonstratie omdat hij een ‘antisemiet’ en ‘Holocaustontkenner’ zou zijn. De organisatie ‘is van mening dat deze man geen podium moet krijgen in ons land, en zeker niet daar’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De gemeente Amsterdam noemde de komst van Icke ‘zeer ongewenst’ en vroeg de IND te onderzoeken of hem de toegang tot het land kan worden geweigerd. Amsterdam deed een ‘zwaar beroep’ op de organisatie van de demonstratie om de uitnodiging aan Icke in te trekken en uit te wijken naar een andere plek in de stad.

Waarom zijn de Nederlandse autoriteiten zo bang voor Icke?

Ook de gemeente Amsterdam claimt dat Icke in het verleden antisemitische uitspraken heeft gedaan die ‘onacceptabel en diep kwetsend’ zijn.

Samen voor Nederland, de organisatie van de demonstratie, legt het verzoek naast zich neer. Icke heeft namelijk in een recent interview gezegd dat hij de Holocaust erkent en ook erkent dat Joden en andere groepen zijn vermoord door de nazi’s. “Waarom zijn de Nederlandse autoriteiten zo bang voor David Icke?” vraagt de organisatie.

Begin deze week had premier Rutte een ontmoeting met president Abbas van de Palestijnse Autoriteit. “Vanavond heb ik een goed gesprek gehad met president Abbas. We hebben gesproken over de zorgelijke situatie op de Westelijke Jordaanoever. Ik heb benadrukt dat Nederland zich blijft inzetten voor een tweestatenoplossing en voor verbetering van de situatie in de Palestijnse gebieden,” schreef de premier maandag op Twitter.

Onacceptabel

Abbas zorgde in augustus voor ophef na het maken van een Holocaustvergelijking. Hij sprak in Duitsland over ‘vijftig Holocausts’ in het al decennia durende conflict tussen Israël en de Palestijnen.

De Duitse bondskanselier Scholz nam op Twitter in scherpe bewoordingen afstand van de uitspraken van Abbas. “Juist voor ons Duitsers is elke relativering van de Holocaust ondraaglijk en onacceptabel. Ik veroordeel elke poging om de misdaden van de Holocaust te ontkennen,” schreef Scholz.

Journalist Bart Schut zegt: “Dus we willen Holocaustontkenner David Icke verbieden naar Nederland te komen, maar onze premier reist naar Ramallah om Holocaustontkenner Mahmoud Abbas de hand te schudden.”


4.8 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
c. mulder
c. mulder
1 jaar geleden

we leven in de omgekeerde wereld dus ja ze willen ons zoveel mogelijk verwarren met tegenstrijdige gebeurtenissen.

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

Ik vind dat we Rutte als vriend van een holocaustontkenner geen podium meer moeten geven voor openbare speeches.

Prometheus
Prometheus
1 jaar geleden

Het nederlandse kabinet is de definitie van hypocrisie……

Charlotte
Charlotte
1 jaar geleden

Ze zijn gewoon bang dat is het probleem! De waarheid mag niet naar boven komen! 😡

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x