Homepagina » Buitenland » Amerikaanse topdiplomaat: Het einde van de Nieuwe Wereldorde
Amerikaanse topdiplomaat: Het einde van de Nieuwe Wereldorde

Amerikaanse topdiplomaat: Het einde van de Nieuwe Wereldorde

De Russische reactie op de crisis in Oekraïne laat zien dat Moskou de ‘nieuwe wereldorde’, waar het de laatste 25 jaar deel van uitmaakte, heeft verraden. Dat heeft de Amerikaanse topdiplomaat Christopher R. Hill gezegd.

Hill, voormalig ambassadeur in Irak en Korea, schrijft in een stuk voor het invloedrijke Project Syndicate dat de annexatie van de Krim en de ‘intimidatie’ gericht tegen Kiev een einde heeft gemaakt aan een historische periode. Hill beticht Moskou van ‘regressie, recidivisme en revanchisme’.

Volgens Hill behoorde Rusland tot de ‘nieuwe wereldorde’ omdat het betrokken was bij ‘westerse instituties, een markteconomie heeft en beschikt over een meerpartijendemocratie’.

“Deze nieuwe wereldorde bestond meer dan 25 jaar. Met uitzondering van de oorlog in Zuid-Ossetië in augustus 2008 was Ruslands overgave aan en inzet voor de ‘nieuwe wereldorde’ één van de belangrijkste prestaties in het tijdperk na de Koude Oorlog,” schrijft Hill.

Hill werkt als adviseur voor de Albright Stonebridge Group, een bedrijf dat met zijn tentakels diep is binnengedrongen in het Witte Huis en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zegt dat Rusland niet langer geïnteresseerd lijkt in wat het westen de laatste 25 jaar te bieden heeft gehad: een speciale status bij de NAVO, een bevoorrechte relatie met de Europese Unie en een partnerschap voor internationale diplomatieke betrekkingen.

Omdat economische sancties geen effect zullen hebben, vindt Hill dat de NAVO zich moet voorbereiden op Russische agressie tegen andere Oost-Europa landen. Nu hij beweert dat Rusland de ‘nieuwe wereldorde’ de rug toekeert wordt duidelijk dat Moskou liever de BRICS-landen aanstuurt, een groep die een grote bedreiging vormt voor de toekomst die de Verenigde Staten en de NAVO voor ogen hebben. Met andere woorden: of Rusland het nu wil of niet, de westerse elite graaft zich in voor een nieuwe Koude Oorlog.

De Russische president Vladimir Poetin wil zijn volk ‘beschermen tegen de Amerikaanse nieuwsgierigheid’. Tijdens een persconferentie in Sint-Petersburg herinnerde Poetin het publiek eraan dat het internet oorspronkelijk een CIA-project is. Hij vertelde dat de Amerikaanse inlichtingendiensten achter de oprichting van het wereldwijde web zitten. “Ze zijn nog steeds bezig met de ontwikkelingen ervan,” aldus Poetin.

[Infowars]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Vonzie schreef:

  De Krim koos voor Rusland en dat bevalt het westen niet en dus wordt Rusland de zwarte piet toegespeeld. Poetin is niet gek en hoe vreemd het ook klinkt en ben ik het met veel dingen in zijn opvattingen niet eens …hij zorgt goed voor zijn burgers. Hij buigt in ieder geval niet voor Amerika in tegenstelling tot de meeste westerse aarskruipers.

  33 likes
 • rob schreef:

  En Poetin is echt geen gek mannetje ,hij laat zich echt niet knechtte ,de hele westerse wereld
  Amerika Europa is uit onderdrukking geheel naar hun eigen zienswijzen ,al kost het mensen levens ,dat maakt in hun zogenaamde democratie denken niet uit, het is een demon denken een leer gebaseerd op macht.. boven dien is het spel wat ze spelen Rusland Europa Amerika, met Oekraïne ,die beide zien als hun petekind waar dat kind zogenaamd moet worden beschermd een volk met twee denkwijze de een voor Rusland de ander voor het Europa Amerika.. waarin Oekraïne dat kind twee pappie,s heeft en beide hun armpjes uittrekken pappie help ons ..met als gevolg dat die pappie,s elkaar straks in met de haren vliegen als twee katten, waarin de haren rondvliegen en elkaar bevechten op leven en dood ..waarin het volk de pineut is..

  18 likes
 • Huisheks schreef:

  Kwestie van; wat je zegt over n ander , doe je zelf.
  En; wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.
  En ; had je verder moeten kijken dan je neus lang is.
  EN ; boontje komt om zijn loontje.

  3 likes
 • Evolva schreef:

  is internet niet uitgevonden door een belg en brit? (Robert Cailliau en Tim Berners ). En betreffende Poetin, alle wereldleiders doen idem dito maar op zijn kop zitten ze nu te kakken. Ze zouden beter eens allemaal in de spiegel kijken en afvragen hoe zij anders zijn. Een angstig volk is een volgzaam volk, dat is wat ze willen + geld en macht niet te vergeten…

  8 likes
 • Ferrimassi schreef:

  Deze “koude” oorlog is net zo nep als de vorige… Joint strike fighters gaan als warme broodjes momenteel. Putin de boeman/bliksemafleider. Of de economie (fraude) gaat op zijn gat of oorlog.
  Bestaat bij mij geen twijfel over. De bankiers zullen alles doen om de aandacht de andere kant op te richten. Vraag is laten wij ons meeslepen?

  15 likes
 • IIS schreef:

  De Russen zie ik als verlossers, als een Dr. Death die een finale spuit gaat geven aan een terminale patiënt. Je kunt vele redenen aanvoeren waarom de Russen niet deugen, niet zouden kloppen, niet of wel onderdeel zijn of waren van de NWO, zodra ze de koppen van de beer deze kant op laten kijken en dat lukt het corrupte, zionistische, maffia, nazi/islam westen al aardig om de Russen als een getergde beer deze kant op te laten kijken, dan hopelijk zullen de Russen, heel snel het westen komen bevrijden met een vette éénmalige super nucleaire injectie. Niet dat de burger hierop zit te wachten, maar hoe anders komen we af van de nazi elite die toch niets anders doet dan burgers sturen (de non-kritische burgers kiezen daar ook zelf voor), het tot slaaf maken, kapot maken, bestelen van spaargeld, onderdrukken van mensen die dat in het geheel niet willen enz. Het zal wel moeten, hoe erg het ook gaat worden, Dr. Death is nu eenmaal een noodzakelijk kwaad geworden.

  13 likes
 • Kalki schreef:

  Dat Rusland zich gedistantieerd heeft van de NWO wil nog niet zeggen dat de NWO haar einde beleefd.

  12 likes
 • Kalki schreef:

  Mensen die de NWO nastreven komen niet in het Paradijs op Aarde.

  5 likes
 • barsoomx schreef:

  The West is outdated, baby,
  And Yellowstone will be the final trigger for that

  7 likes
 • gogologo schreef:

  op zijn hollands gezegd amerika heeft schijt aan de heeeele wereld 60 miljen amerikanen leven in armoede de rothschilds regeren daar samen met israel de afluister praktijken en de drone oorlogs misdaden zeggen genoeg joodse pedofielen hebben er vrij spel inderdaad het land van de onbegrensde ,mogelijk heden voor een klein corrupte nazi e bende schuilkelders 40 voebalvelden groooooot daar komt geen armoedzaaier in

  9 likes
 • Edwin schreef:

  Ik vrees dat het gewoon oorlog wordt in de Oekraïne. Eerst een burgeroorlog, en nu waarschijnlijk al propagandistisch gevoed door zowel het Oosten als het Westen. De kijker/lezer is het spoor bijster.

  8 likes
 • rob schreef:

  Oekraine is een verdeeld land de ene kant houd oekraine vadertje Rusland als zijn grote pappa en aan de andere kant houd oekraine vadertje Europa/Amerika als zijn grote pappa zie het als twee ondeugende tieners die elkaar met vuurwerk bestoken
  waarin beide tieners hun pappa roepen om hulp huilend en krijsend als ze niet kunnen winnen van elkaar
  waarin ze de hulp inroepen van hun pappa’s en als deze het niet met elkaar eens worden elkaar met
  wat zwaardere vuurwerk bestoken het is een onvolwassen kinderlijke spel die word gespeelt in een speeltuin …die beiden kemphanen voor zich opeisen

  7 likes
 • adriaan schreef:

  Kijk naar de zender RT op astra 1 . Er gaat een wereld voor je open.
  Hier een link voor degenen die willen weten wat e.e.a inhoud.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Russia_Today

  6 likes
 • emka schreef:

  Onthoud wél goed, dat Putin absoluut een tegenstander was van het uiteenvallen van de Soviet Unie. Hij, die al meerdere malen gezegd heeft dat de Sovjet Unie weer zoals vroeger zou moeten zijn, wordt nu door jullie beschermd, omdat de MSM weereens westerse propaganda blaten!
  Wie is hier nou een schaap?

  3 likes
  • Vincent Brunott schreef:

   De ‘ramp van het uiteenvallen van de USSR’ gaat, zoals Poetin en ook Gorbatsjov het uitdrukken, niet om ideologie maar om territorium. Een versnipperd territorium levert een verzwakte machtspositie op waardoor het westers imperialisme van de VS te veel invloed in het oosten kan uitoefenen. Poetin wil niet terug naar het communisme maar wil een sterk Rusland vrijwaren van Amerikaans imperialisme.

   2 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  elektrische auto

  Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

  Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

  >