Buitenland

Amerikaanse topdiplomaat: Het einde van de Nieuwe Wereldorde

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische reactie op de crisis in Oekraïne laat zien dat Moskou de ‘nieuwe wereldorde’, waar het de laatste 25 jaar deel van uitmaakte, heeft verraden. Dat heeft de Amerikaanse topdiplomaat Christopher R. Hill gezegd.

Hill, voormalig ambassadeur in Irak en Korea, schrijft in een stuk voor het invloedrijke Project Syndicate dat de annexatie van de Krim en de ‘intimidatie’ gericht tegen Kiev een einde heeft gemaakt aan een historische periode. Hill beticht Moskou van ‘regressie, recidivisme en revanchisme’.

Volgens Hill behoorde Rusland tot de ‘nieuwe wereldorde’ omdat het betrokken was bij ‘westerse instituties, een markteconomie heeft en beschikt over een meerpartijendemocratie’.

“Deze nieuwe wereldorde bestond meer dan 25 jaar. Met uitzondering van de oorlog in Zuid-Ossetië in augustus 2008 was Ruslands overgave aan en inzet voor de ‘nieuwe wereldorde’ één van de belangrijkste prestaties in het tijdperk na de Koude Oorlog,” schrijft Hill.

Hill werkt als adviseur voor de Albright Stonebridge Group, een bedrijf dat met zijn tentakels diep is binnengedrongen in het Witte Huis en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zegt dat Rusland niet langer geïnteresseerd lijkt in wat het westen de laatste 25 jaar te bieden heeft gehad: een speciale status bij de NAVO, een bevoorrechte relatie met de Europese Unie en een partnerschap voor internationale diplomatieke betrekkingen.

Omdat economische sancties geen effect zullen hebben, vindt Hill dat de NAVO zich moet voorbereiden op Russische agressie tegen andere Oost-Europa landen. Nu hij beweert dat Rusland de ‘nieuwe wereldorde’ de rug toekeert wordt duidelijk dat Moskou liever de BRICS-landen aanstuurt, een groep die een grote bedreiging vormt voor de toekomst die de Verenigde Staten en de NAVO voor ogen hebben. Met andere woorden: of Rusland het nu wil of niet, de westerse elite graaft zich in voor een nieuwe Koude Oorlog.

De Russische president Vladimir Poetin wil zijn volk ‘beschermen tegen de Amerikaanse nieuwsgierigheid’. Tijdens een persconferentie in Sint-Petersburg herinnerde Poetin het publiek eraan dat het internet oorspronkelijk een CIA-project is. Hij vertelde dat de Amerikaanse inlichtingendiensten achter de oprichting van het wereldwijde web zitten. “Ze zijn nog steeds bezig met de ontwikkelingen ervan,” aldus Poetin.

[Infowars]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

Kwestie van; wat je zegt over n ander , doe je zelf.
En; wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.
En ; had je verder moeten kijken dan je neus lang is.
EN ; boontje komt om zijn loontje.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Dat Rusland zich gedistantieerd heeft van de NWO wil nog niet zeggen dat de NWO haar einde beleefd.

rob
rob
8 jaren geleden

En Poetin is echt geen gek mannetje ,hij laat zich echt niet knechtte ,de hele westerse wereld
Amerika Europa is uit onderdrukking geheel naar hun eigen zienswijzen ,al kost het mensen levens ,dat maakt in hun zogenaamde democratie denken niet uit, het is een demon denken een leer gebaseerd op macht.. boven dien is het spel wat ze spelen Rusland Europa Amerika, met Oekraïne ,die beide zien als hun petekind waar dat kind zogenaamd moet worden beschermd een volk met twee denkwijze de een voor Rusland de ander voor het Europa Amerika.. waarin Oekraïne dat kind twee pappie,s heeft en beide hun armpjes uittrekken pappie help ons ..met als gevolg dat die pappie,s elkaar straks in met de haren vliegen als twee katten, waarin de haren rondvliegen en elkaar bevechten op leven en dood ..waarin het volk de pineut is..

Vonzie
Vonzie
8 jaren geleden

De Krim koos voor Rusland en dat bevalt het westen niet en dus wordt Rusland de zwarte piet toegespeeld. Poetin is niet gek en hoe vreemd het ook klinkt en ben ik het met veel dingen in zijn opvattingen niet eens …hij zorgt goed voor zijn burgers. Hij buigt in ieder geval niet voor Amerika in tegenstelling tot de meeste westerse aarskruipers.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x