Homepagina » Universum » Kepler: 17 miljard aardachtige planeten in de Melkweg
Kepler: 17 miljard aardachtige planeten in de Melkweg

Kepler: 17 miljard aardachtige planeten in de Melkweg

Rond één op de zes sterren draait een planeet ter grootte van de aarde. Volgens sterrenkundigen zijn er in de Melkweg in totaal 17 miljard planeten die net zo groot zijn als de onze.

De aantallen werden bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de American Astronomical Society in Californië.

Op de vergadering kondigden astronomen 461 mogelijk nieuwe planeten aan. De wetenschappers maakten gebruik van data die werden verzameld door de Kepler-telescoop.

Met de nieuwe aanwinsten komt het totaal aantal planeten dat door Kepler is ontdekt op 2740. De ruimtelescoop, die op 7 maart 2009 werd gelanceerd, past een detectiemethode toe waarbij een planeet in onze gezichtslijn voor de ster passeert.

Lichtblokkade

De planeet blokkeert gedeeltelijk het licht van de ster en dat kan gemeten worden. Als men een planeet gevonden heeft kan uit de lichtblokkade de grootte en de baanperiode van het hemellichaam berekend worden.

Francis Fressin van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics ontdekte dat 17 procent van de sterren een planeet heeft die tot 1,25 keer zo groot is als de aarde en binnen 85 dagen om zijn ster draait. Volgens hem zou dat betekenen dat er 17 miljard aardachtige planeten in onze Melkweg huizen.

William Borucki, de drijvende kracht achter de Kepler-missie, zei ‘verheugd’ te zijn met de nieuwe resultaten. “Statistieken zijn het allerbelangrijkste. We moeten niet één aarde vinden, maar 100 aardes. Dat gaat de Kepler-missie de komende jaren ook lukken omdat de telescoop is ontworpen om veel aardes te vinden.”

Manen

Astronomen kijken echter niet alleen naar planeten. Na een studie naar 15 nieuwe planeten die in de ‘bewoonbare zone’ om hun ster draaien concludeerden een aantal onderzoekers dat het beste naar buitenaards leven kan worden gezocht op ‘manen zoals uit de film Avatar’.

Planeten die niet geschikt zijn voor leven zoals we dat op aarde kennen worden mogelijk omringd door manen met bossen, oceanen en levende wezens, aldus astronoom Chris Lintott van de Oxford-universiteit.

Bron: BBC.co.uk Foto: A. Fujii

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel belangrijk? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. Hahaha en dan zijn er nog mensen die denken dat wij de enigenlevensvormen zijn, oftewel dat alles om ons draait. Volgens mij is er volop leven aanwezig, het is gewoon een reken sommetje.

  Er word zelf door wetenschappers gespeculeerd of er op mars leven is geweest. En dit is een van de dichtsbijzijnde planeten van de 7 miljard andere.

  0 likes
 2. [quote name=”investigator”]Hahaha en dan zijn er nog mensen die denken dat wij de enigenlevensvormen zijn, oftewel dat alles om ons draait. Volgens mij is er volop leven aanwezig, het is gewoon een reken sommetje.

  Er word zelf door wetenschappers gespeculeerd of er op mars leven is geweest. En dit is een van de dichtsbijzijnde planeten van de 7 miljard andere.[/quote]
  Men denkt dat omdat ze in de illusie willen blijven geloven dat we speciaal en uitverkoren zijn [god,s schepping].
  Dat zijn we echter niet, we zijn een waarschijnlijk doodgewone gemiddelde soort op een doodgewone gemiddelde planeet. niets bijzonders, niet speciaal en al helemaal niet uitverkoren.
  Er zit echter misschien een zonnige kant aan het gegeven: we zijn waarschijnlijk niet alleen en ook nooit geweest.

  0 likes
 3. Wat doet het ertoe dat er 17 miljard planeten net zo groot zijn als de aarde, het is volgens mij meer van belang zoals later in het artikel vermeld word dat we vooral moeten zoeken naar “bewoonbare” planten.

  0 likes
 4. we denken dat we alleen zijn in dit grote heelal?

  ook al zijn er incidenten

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_alleged_aircraft-UFO_incidents_and_near_misses

  ook al zien we ze

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_reported_UFO_sightings

  en
  staan de kranten vol met foto s van voertuigen en bestuurders

  http://siriusufo.org/basinda-sirius/

  0 likes
 5. Het Universum wemelt van leven. Ook al kunnen WIJ het nog niet zien of ervaren, dat wil nog niet zeggen dat wij de enigen zouden zijn.

  0 likes
 6. Ik dacht dat de melkweg minstens 200 Miljard sterren had?

  0 likes
 7. Wat moet je allemaal met die zoethoutstokken? De Grey komen van de Orion belt en met de telescopen die we hebben kunnen ze daar in de straten de nummerplaten bekijken. We krijgen alleen niets te zien. Zelfs als je de beelden van de Black Night Sateliet gaat kijken zijn ze geheel vaag terwijl ze met foto’s maten van de bouten kunnen bepalen. We worden verschrikkelijk genaaid met antieke auto’s en vliegtuigen. De tech is vele 100 jaren verder als wij denken. Welterusten.

  0 likes
 8. [quote name=”Boon”][quote name=”investigator”]Hahaha en dan zijn er nog mensen die denken dat wij de enigenlevensvormen zijn, oftewel dat alles om ons draait. Volgens mij is er volop leven aanwezig, het is gewoon een reken sommetje.

  Er word zelf door wetenschappers gespeculeerd of er op mars leven is geweest. En dit is een van de dichtsbijzijnde planeten van de 7 miljard andere.[/quote]
  Men denkt dat omdat ze in de illusie willen blijven geloven dat we speciaal en uitverkoren zijn [god,s schepping].
  Dat zijn we echter niet, we zijn een waarschijnlijk doodgewone gemiddelde soort op een doodgewone gemiddelde planeet. niets bijzonders, niet speciaal en al helemaal niet uitverkoren.
  Er zit echter misschien een zonnige kant aan het gegeven: we zijn waarschijnlijk niet alleen en ook nooit geweest.[/quote]

  Klopt, helemaal waar! Alles draait zogenaamd om ons. Maar men vergeet nog iets: de aarde is 4,6 miljard jaar oud en het heelal 18 miljard volgens de wetenschap.

  Je zou dus kunnen denken dat de aarde en “wij” de mensen die op deze planeet leven relatief vrij jong zijn. Stel je eens voor…beschavingen van intelligente wezens die 2,3,4 miljard jaar eerder de tijd hadden om zich te kunnen ontwikkelen.

  hoe ver zijn wij over duizend of honderd duizend jaar als we onszelf nog niet vernietigd hebben? Wie zegt dat andere beschavingen ons niet voor zijn geweest.

  0 likes
 9. [quote name=”itanimulli”]Wat doet het ertoe dat er 17 miljard planeten net zo groot zijn als de aarde, het is volgens mij meer van belang zoals later in het artikel vermeld word dat we vooral moeten zoeken naar “bewoonbare” planten.[/quote]
  Bewoonbare planten hebben we al hier op aarde, ze worden over het algemeen bewoond door luizen.

  0 likes
 10. [quote name=”investigator”]

  Klopt, helemaal waar! Alles draait zogenaamd om ons. Maar men vergeet nog iets: de aarde is 4,6 miljard jaar oud en het heelal 18 miljard volgens de wetenschap.[/quote]

  Volgens mij is de leeftijd van het heelal, volgens de laatste inzichten, op ca. 13,7 miljard jaar bepaald. Doet overigens geen afbreuk aan je verhaal.

  0 likes
 11. maak eens contact.
  ik geef paar namen bloot als idee van mij dat wel schik heeft !.
  namen zat gegeven – leuk of niet maar wel grappig !!
  (Nimuru team geef het door aan nasa plz)

  Planeet Aard (zonder e er in op het einde)
  Planeet Geus
  Planeet izo
  Planeet Zam
  Planeet Oog
  Planeet Visie
  Planeet Delta C-50
  Planeet K-Jia
  Planeet Holomond
  Planeet Enna Nin
  Planeet Zi Ogazzo
  Planeet V-40
  Planeet Babba Nas
  Planeet Hu Gu Uni
  Planeet zweppa
  Planeet A U-yippu

  0 likes
 12. [quote name=”Joop Zundert”][quote name=”itanimulli”]Wat doet het ertoe dat er 17 miljard planeten net zo groot zijn als de aarde, het is volgens mij meer van belang zoals later in het artikel vermeld word dat we vooral moeten zoeken naar “bewoonbare” planten.[/quote]
  Bewoonbare planten hebben we al hier op aarde, ze worden over het algemeen bewoond door luizen.[/quote]
  [quote name=”Joop Zundert”][quote name=”itanimulli”]Wat doet het ertoe dat er 17 miljard planeten net zo groot zijn als de aarde, het is volgens mij meer van belang zoals later in het artikel vermeld word dat we vooral moeten zoeken naar “bewoonbare” planten.[/quote]
  Bewoonbare planten hebben we al hier op aarde, ze worden over het algemeen bewoond door luizen.[/quote]

  Jij bent bezig om jezelf voor de gek te houden(“non believer”), door 1 fout gespeld woord in een redelijk goed onderbouwd verhaal op de hak te nemen, om voor je eigen gevoel de feiten die je niet wilt geloven weg te lachen.

  Desalnietemin was het wel grappig.

  0 likes
 13. Stel er bestaan daar intelligente levensvormen op die planeten, wat zullen ze blij zijn dat wij daar “morgen” niet op de stoep staan! Cheers 🙂

  0 likes
 14. misschien was mars (vroeger)ook een bewoonbare planeet,maar hebben wij die naar de kl.ten geholpen en verhuisd naar deze planeet die op dit moment ook naar de kl.ten aan het helpen zijn.
  tegen de tijd dat het misgaat verhuizen de elite naar de volgende.

  0 likes
 15. 17 miljard? TOE MAAR!
  Maar nu wij begiftigd zijn met deze onmisbare kennis, vraag ik mezelf af: wat moeten we hiermee en wat hebben we eraan?
  Zo’n aantal kan alleen maar opkomen in het brein van de enigszins verwarde professor Zonnebloem.

  0 likes
 16. Jullie hebben het over “men denkt dat wij de enige zijn” alsof of iedereen een beetje dommig is maar de schrijver niet, maar wie denkt dat dan?
  Wie is die “men”?
  Ik spreek nooit mensen die dat denken. Iedereen die ik ken heeft wel het idee dat er meer leven moet zijn buiten ons eigen bestaan.
  Nasa wetenschappers zoeken zich het schompes, en niet voor niets.
  In de oude Hindoe geloven, Islam, Natives is dat de normaalste zaak van de wereld “wij komen van de sterren” (Sirius stelsel is de birthplace van alle sterren n onze melkweg”) Zelfs het vaticaan heeft gezegd dat het helemaal niet ondenkbaar is en niet tegenstrijdig met het geloof.

  0 likes
 17. [quote name=”itanimulli”]Wat doet het ertoe dat er 17 miljard planeten net zo groot zijn als de aarde, het is volgens mij meer van belang zoals later in het artikel vermeld word dat we vooral moeten zoeken naar “bewoonbare” planten.[/quote]

  Dat gaan ze nog niet vermelden, dat weten ze wel maar dat willen ze nou juist zo graag achter houden voor ons. Tja de wereld is nou eenmaal zo vaag. Weg met de hogere machten, krijg er de laatste tijd echt genoeg van gewoon.

  0 likes
 18. Uiteindelijk draait het er natuurliijk op uit dat de wetenschappers zich vergist hebben. (zoals gebruikelijk)

  0 likes
 19. …worden mogelijk omringd door manen met bossen, oceanen en levende wezens..

  Mogelijk, een sprookje dus, er is geen enkel bewijs, maar zoals altijd speculeren de evolutionisten er lustig op los.
  In de reacties hier ook, iedereen “mischient” er maar op los. Tussendoor wat zogenaamde “waarheden”, zoals “de aarde is “13.7 miljard jaar oud”, wat alleen maar een mantra is.
  Want de aarde is niet oud, radio-polonium halo’s in rotsgesteente bewijst dat de aarde nooit een hete massa is geweest. Het krimpen van de zon, de toename van de afstand maan-aarde, afnemend magnetisme van de aarde, de afnemende draaisnelheid van de aarde,je kan niet eeuwig miljoenen jaren “afnemen”. Ook had de aarde na 14 miljoen jaar erosie vlak moeten zijn. De oceanen hadden vol met miljoenen jaren door rivieren aangevoerd slib moeten zijn, het zoutgehalte van de oceanen had veel hoger moeten zijn. Er hadden veel meer mensen op de aarde moeten zijn als de huidige 7 miljard. Zo kan ik nog wel een half uur doorgaan. Mijn grote bezwaar is dat de “kritische, onafhankelijke waarheidszoekende” sites zoals deze, een gigantisch bord voor de kop hebben. Overal kritisch over zijn behalve de evolutietheorie, wat de grootse hoax, grootse complot en meest aanvaarde onzintheorie van de afgelopen tweeduizend jaar is. Onbegrijpelijk dat de lezers hier geloven dat ze of van een steen afkomstig zijn , of zoals de Niburu-visie, afkomstig zijn van aliens,daarmee het onstaansprobleem verleggen naar “aliens” waarbij men vergeet om na te denken hoe die aliens dan ontstaan zijn

  0 likes
 20. [quote name=”Staatslot”]Stel er bestaan daar intelligente levensvormen op die planeten, wat zullen ze blij zijn dat wij daar “morgen” niet op de stoep staan! Cheers :-)[/quote]

  Maar dat gaat misschien nog komen als wij ons blijven ontwikkelen de komende duizend jaar. De mensheid maakt enorme sprongen op het gebied van technologie en wetenschap. In de middeleeuwen stond alles stil qua ontwikkeling. 80 jaar geleden had niemand ervan kunnen dromen dat we naar de maan zouden gaan. Wat betreft de afstand naar die planeten…lichtsnelheid gaat het niet worden, maar in theorie zijn ze echt al bezig met hetgeen wat je in sciencefiction films/series ziet, namelijk wormholes technieken. Zo was er op Discovery een programma dat heette (futuren technology) ofzoiets. In dat programma lieten ze zien wat ze aan het ontwikkelen zijn en wat ze willen gaan doen. Hieruit blijkt dat het een kwestie van tijd is voordat wij die grootte afstanden kunnen gaan afleggen in short time.
  Zo wilde ze een raket gaan bouwen die binnen enkele dagen bij mars zou zijn. Dat is al een flinke stap.

  0 likes
 21. [quote name=”Padja”]Jullie hebben het over “men denkt dat wij de enige zijn” alsof of iedereen een beetje dommig is maar de schrijver niet, maar wie denkt dat dan?
  Wie is die “men”?
  Ik spreek nooit mensen die dat denken. Iedereen die ik ken heeft wel het idee dat er meer leven moet zijn buiten ons eigen bestaan.
  Nasa wetenschappers zoeken zich het schompes, en niet voor niets.
  In de oude Hindoe geloven, Islam, Natives is dat de normaalste zaak van de wereld “wij komen van de sterren” (Sirius stelsel is de birthplace van alle sterren n onze melkweg”) Zelfs het vaticaan heeft gezegd dat het helemaal niet ondenkbaar is en niet tegenstrijdig met het geloof.[/quote]

  Als je de moeite neemt om te begrijpen wat voor ster Sirius is, kun je die wegstrepen als “bron”.

  0 likes
 22. wat een vreemde reacties hier.
  dat er nog altijd mensen bestaan die ervan overtuigd zijn dat wij de enigen zijn, komaan hoe kortzichtig en dom kun je zijn.het heelal is oneindig groot met ontelbaar veel mogelijkheden.en dan zouden wij het enige intelligente resultaat zijn? en wie zegt uberhaupt dat wij intelligent zijn? zoals we nu bezig zijn zou ik zeggen dat wij oerdom zijn en dat is ook af te leiden uit sommige reacties hier!!

  0 likes
 23. [quote name=”m&m”]misschien was mars (vroeger)ook een bewoonbare planeet,maar hebben wij die naar de kl.ten geholpen en verhuisd naar deze planeet die op dit moment ook naar de kl.ten aan het helpen zijn.
  tegen de tijd dat het misgaat verhuizen de elite naar de volgende.[/quote]

  Zou zo maar kunnen. Niet eens zo’n gek idee.

  0 likes
 24. [quote name=”Redice”]wat een vreemde reacties hier.
  dat er nog altijd mensen bestaan die ervan overtuigd zijn dat wij de enigen zijn, komaan hoe kortzichtig en dom kun je zijn.het heelal is oneindig groot met ontelbaar veel mogelijkheden.en dan zouden wij het enige intelligente resultaat zijn? en wie zegt uberhaupt dat wij intelligent zijn? zoals we nu bezig zijn zou ik zeggen dat wij oerdom zijn en dat is ook af te leiden uit sommige reacties hier!![/quote]

  U bent een man/vrouw naar mijn hart, ben het met elke letter eens.

  Het enigste mooie is:

  Dat de mens verward is, en na elke nieuwe ervaring is een mens nog steeds verward, alleen dan op een hoger niveau.

  Wie werkelijk denkt dat wij de enigste levende planeet zijn, en dat de rest er voor jan lul hangt is temmes.

  0 likes
 25. [quote name=”Killuminati”][quote name=”Joop Zundert”][quote name=”itanimulli”]Wat doet het ertoe dat er 17 miljard planeten net zo groot zijn als de aarde, het is volgens mij meer van belang zoals later in het artikel vermeld word dat we vooral moeten zoeken naar “bewoonbare” planten.[/quote]
  Bewoonbare planten hebben we al hier op aarde, ze worden over het algemeen bewoond door luizen.[/quote]
  [quote name=”Joop Zundert”][quote name=”itanimulli”]Wat doet het ertoe dat er 17 miljard planeten net zo groot zijn als de aarde, het is volgens mij meer van belang zoals later in het artikel vermeld word dat we vooral moeten zoeken naar “bewoonbare” planten.[/quote]
  Bewoonbare planten hebben we al hier op aarde, ze worden over het algemeen bewoond door luizen.[/quote]

  Jij bent bezig om jezelf voor de gek te houden(“non believer”), door 1 fout gespeld woord in een redelijk goed onderbouwd verhaal op de hak te nemen, om voor je eigen gevoel de feiten die je niet wilt geloven weg te lachen.

  Desalnietemin was het wel grappig.[/quote]

  Excuses voor de typfout, maar de grap mag er zeker zijn!

  0 likes
 26. Gisteren omrop Fryslan iemand van de sterrenwacht!!Natuurlijk als er meer zonnen zijn dan zandkorrels hier op aarde, en daar bovendien nog eens bijna bij al deze planeten rondom zweven,dan kun je er zeker van zijn dat er absoluut meer leven is dan wij ooit gedacht hebben.En als dit leven is, zoals in een goudvissen kom dan kan dit natuurlijk niet communiceren met ons, maar daarom is het wel leven!!Mijn Opa zei altijd al:Je moet een Egoïst zijn wil je geloven dat alleen op aarde leven is, en de beste man leeft al sinds 1968 niet meer,maar zijn woorden waren WIJS.

  0 likes
 27. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Padja”]Jullie hebben het over “men denkt dat wij de enige zijn” alsof of iedereen een beetje dommig is maar de schrijver niet, maar wie denkt dat dan?
  Wie is die “men”?
  Ik spreek nooit mensen die dat denken. Iedereen die ik ken heeft wel het idee dat er meer leven moet zijn buiten ons eigen bestaan.
  Nasa wetenschappers zoeken zich het schompes, en niet voor niets.
  In de oude Hindoe geloven, Islam, Natives is dat de normaalste zaak van de wereld “wij komen van de sterren” (Sirius stelsel is de birthplace van alle sterren n onze melkweg”) Zelfs het vaticaan heeft gezegd dat het helemaal niet ondenkbaar is en niet tegenstrijdig met het geloof.[/quote]

  Als je de moeite neemt om te begrijpen wat voor ster Sirius is, kun je die wegstrepen als “bron”.[/quote]

  Nee hoor. Het sirius stelsel zou de bron zijn waar alle melkweg sterren (en wij dus ook ) uit geboren zijn.
  Niet spiritueel of salusa..puur science.
  Of het echt zo is weet ik natuurlijk niet, ik klets nu maar wetenschap na.

  0 likes
 28. [quote name=”Shem”]…worden mogelijk omringd door manen met bossen, oceanen en levende wezens..

  Mogelijk, een sprookje dus, er is geen enkel bewijs, maar zoals altijd speculeren de evolutionisten er lustig op los. Onbegrijpelijk dat de lezers hier geloven dat ze of van een steen afkomstig zijn , of zoals de Niburu-visie, afkomstig zijn van aliens,daarmee het onstaansprobleem verleggen naar “aliens” waarbij men vergeet om na te denken hoe die aliens dan ontstaan zijn[/quote]

  1) de lezers?? val je daar zelf dus ook onder?
  2) evolutionisten? wat heeft dat er nou mee te maken?
  evolutie en goddelijke oorsprong gaan trouwens prima samen.
  3. als god niet aards is is het toch per definitie een alien. hahaha

  0 likes
 29. [quote name=”Padja”]
  Nee hoor. Het sirius stelsel zou de bron zijn waar alle melkweg sterren (en wij dus ook ) uit geboren zijn.
  Niet spiritueel of salusa..puur science.
  Of het echt zo is weet ik natuurlijk niet, ik klets nu maar wetenschap na.[/quote]

  Ik ontvang graag bronnen voor deze bewering.

  Mijn info zegt namelijk dat Sirius ca. 200-250 miljoen jaar oud is. Onze zon ca. 4,7 miljard jaar oud.

  Wat jij zegt is hetzelfde als dat jij zou beweren dat je de vader van je opa bent (hoewel iets soortgelijks in Futurama wel gebeurde, maar dat is dan ook een tekenfilm).

  Je zal je ongetwijfeld met iets anders vergissen, want Sirius is gewoon een ster, die toevallig in onze hemel het meest opvalt omdat hij dichtbij staat en het helderste object is.

  0 likes
 30. 17000000000 earth sized planets, relatief boven op onze lip. Nice!

  0 likes
 31. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Padja”]
  Nee hoor. Het sirius stelsel zou de bron zijn waar alle melkweg sterren (en wij dus ook ) uit geboren zijn.
  Niet spiritueel of salusa..puur science.
  Of het echt zo is weet ik natuurlijk niet, ik klets nu maar wetenschap na.[/quote]

  Ik ontvang graag bronnen voor deze bewering.

  Mijn info zegt namelijk dat Sirius ca. 200-250 miljoen jaar oud is. Onze zon ca. 4,7 miljard jaar oud.

  Wat jij zegt is hetzelfde als dat jij zou beweren dat je de vader van je opa bent (hoewel iets soortgelijks in Futurama wel gebeurde, maar dat is dan ook een tekenfilm).

  Je zal je ongetwijfeld met iets anders vergissen, want Sirius is gewoon een ster, die toevallig in onze hemel het meest opvalt omdat hij dichtbij staat en het helderste object is.[/quote]

  Grumbl..documentaire op discovery channel. Kan t niet terugvinden. Googelen levert idd jouw info op. Nebulae melkweg is eigenlijk niet bekend..(nasa).. Ik ga nog verder zoeken naar die docu.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

duitse

Duitse longarts: Corona-aanpak is ‘misdaad tegen de menselijkheid’

De Duitse longarts Wolfgang Wodarg heeft in ...