Universum

Kepler: 17 miljard aardachtige planeten in de Melkweg

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rond één op de zes sterren draait een planeet ter grootte van de aarde. Volgens sterrenkundigen zijn er in de Melkweg in totaal 17 miljard planeten die net zo groot zijn als de onze.

De aantallen werden bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de American Astronomical Society in Californië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op de vergadering kondigden astronomen 461 mogelijk nieuwe planeten aan. De wetenschappers maakten gebruik van data die werden verzameld door de Kepler-telescoop.

Met de nieuwe aanwinsten komt het totaal aantal planeten dat door Kepler is ontdekt op 2740. De ruimtelescoop, die op 7 maart 2009 werd gelanceerd, past een detectiemethode toe waarbij een planeet in onze gezichtslijn voor de ster passeert.

Lichtblokkade

De planeet blokkeert gedeeltelijk het licht van de ster en dat kan gemeten worden. Als men een planeet gevonden heeft kan uit de lichtblokkade de grootte en de baanperiode van het hemellichaam berekend worden.

Francis Fressin van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics ontdekte dat 17 procent van de sterren een planeet heeft die tot 1,25 keer zo groot is als de aarde en binnen 85 dagen om zijn ster draait. Volgens hem zou dat betekenen dat er 17 miljard aardachtige planeten in onze Melkweg huizen.

William Borucki, de drijvende kracht achter de Kepler-missie, zei ‘verheugd’ te zijn met de nieuwe resultaten. “Statistieken zijn het allerbelangrijkste. We moeten niet één aarde vinden, maar 100 aardes. Dat gaat de Kepler-missie de komende jaren ook lukken omdat de telescoop is ontworpen om veel aardes te vinden.”

Manen

Astronomen kijken echter niet alleen naar planeten. Na een studie naar 15 nieuwe planeten die in de ‘bewoonbare zone’ om hun ster draaien concludeerden een aantal onderzoekers dat het beste naar buitenaards leven kan worden gezocht op ‘manen zoals uit de film Avatar’.

Planeten die niet geschikt zijn voor leven zoals we dat op aarde kennen worden mogelijk omringd door manen met bossen, oceanen en levende wezens, aldus astronoom Chris Lintott van de Oxford-universiteit.

Bron: BBC.co.uk Foto: A. Fujii

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
investigator
investigator
11 jaren geleden

Hahaha en dan zijn er nog mensen die denken dat wij de enigenlevensvormen zijn, oftewel dat alles om ons draait. Volgens mij is er volop leven aanwezig, het is gewoon een reken sommetje.

Er word zelf door wetenschappers gespeculeerd of er op mars leven is geweest. En dit is een van de dichtsbijzijnde planeten van de 7 miljard andere.

Boon
Boon
11 jaren geleden

[quote name=”investigator”]Hahaha en dan zijn er nog mensen die denken dat wij de enigenlevensvormen zijn, oftewel dat alles om ons draait. Volgens mij is er volop leven aanwezig, het is gewoon een reken sommetje.

Er word zelf door wetenschappers gespeculeerd of er op mars leven is geweest. En dit is een van de dichtsbijzijnde planeten van de 7 miljard andere.[/quote]
Men denkt dat omdat ze in de illusie willen blijven geloven dat we speciaal en uitverkoren zijn [god,s schepping].
Dat zijn we echter niet, we zijn een waarschijnlijk doodgewone gemiddelde soort op een doodgewone gemiddelde planeet. niets bijzonders, niet speciaal en al helemaal niet uitverkoren.
Er zit echter misschien een zonnige kant aan het gegeven: we zijn waarschijnlijk niet alleen en ook nooit geweest.

itanimulli
itanimulli
11 jaren geleden

Wat doet het ertoe dat er 17 miljard planeten net zo groot zijn als de aarde, het is volgens mij meer van belang zoals later in het artikel vermeld word dat we vooral moeten zoeken naar “bewoonbare” planten.

Petra
Petra
11 jaren geleden

we denken dat we alleen zijn in dit grote heelal?

ook al zijn er incidenten

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_alleged_aircraft-UFO_incidents_and_near_misses

ook al zien we ze

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_reported_UFO_sightings

en
staan de kranten vol met foto s van voertuigen en bestuurders

http://siriusufo.org/basinda-sirius/

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x