Homepagina » Gezondheid » Met je blote voeten op de grond: Ontdek hoe belangrijk het is om te aarden
Met je blote voeten op de grond: Ontdek hoe belangrijk het is om te aarden

Met je blote voeten op de grond: Ontdek hoe belangrijk het is om te aarden

Bij aarden plaats je je blote voeten op de grond. Je draagt geen sokken of schoenen. Door je met de aarde te verbinden, komt je lichaam in aanraking met elektronen die schadelijke vrije radicalen vernietigen.

In het Journal of Environmental and Public Health verscheen een studie die concludeerde dat aarden een hele reeks chronische aandoeningen kan tegengaan. Door simpelweg contact te maken met de aarde, kun je je lichaam beschermen tegen chronische stress, ontsteking, pijn, slaapstoornissen, hart- en vaatziekten en vele andere gezondheidsproblemen.

“Het onderzoek ondersteunt het idee dat aarden mogelijk van essentieel belang is voor het lichaam, evenals zonlicht, schone lucht en schoon water, voedsel en beweging,” concludeerden de onderzoekers.

Belangrijkste factor

Diverse onderzoeken hebben laten zien dat aarden leidt tot een afname van de viscositeit van het bloed, een belangrijke factor bij hart- en vaatziekten.

Een studie in het Journal of Alternative and Complimentary Medicine stelde zelfs dat aarden mogelijk de belangrijkste factor is bij het reguleren van het endocrien systeem en het zenuwstelsel.

Er zijn letterlijk tientallen wetenschappelijke studies die de heilzame werking van aarden aantonen. “Aarden is één van de meest krachtige antioxidanten die we kennen,” zei dr. Joseph Mercola. “Aangetoond is dat aarden pijn verzacht, ontstekingen verlicht, de slaap verbetert en nog veel meer. Helaas is bijna niemand in de ontwikkelde wereld nog geaard.”

Schumann-resonantie

Uit veel onderzoeken is gebleken dat wij en onze gezondheid verbonden zijn met de natuurlijke elektromagnetische trillingen in ons milieu. Ook onze hersengolven trillen mee in de natuurlijke elektromagnetische golven in de atmosfeer.

Deze trillingen worden samen ook wel de Schumann-resonantie genoemd. Ze zijn in 1952 theoretisch berekend door de Duitse fysicus Winfried Otto Schumann, hoogleraar aan de Technische Universiteit van München. Er zijn veel aanwijzingen dat de Schumann-resonantie een rol speelt bij genezing en gezondheid.

[Collective-evolution]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

  In deze heftige tijd, waarin we van ascentie gaan veranderen, is het noodzakelijk om te aarden.
  Om het hoofd koel te houden.

  Maar persoonlijk geloof ik, dat het ook met schoenen aan kan.
  Door één te zijn met de natuur.

  Het kost niets, en geeft, voor deze rare tijden, iets essentieels.

  11 likes
 • Bram schreef:

  Tegenwoordig slaap ik met zakken tuinaarde in bed. Ik voel me goed geaard en mijn omgeving vind me aardig.

  8 likes
 • sara schreef:

  Ik vind het een beetje jammer dat net nu het kouder wordt, dit mooie artikel verschijnt.

  Maar:
  Ik haal even deze zin uit het stukje.
  “Helaas is bijna niemand in de ontwikkelde wereld nog geaard.”

  Ik vind dat iedereen met zijn voeten in de grond moet gaan zitten dat is geweldig het heeft een heilzaam effect.

  Maar:
  ik ken een hoop moeders die werken huur betalen en kinderen opvoeden die zo geaard zijn dat ze bijna door de grond zakken.

  Aarden heeft namelijk te maken met doen, wat je moet doen.
  Niets uitstellen, niets uit de weggaan, en niet al je verlangentjes achterna lopen.
  je zaakjes op orde, en ja zeggen tegen het leven.

  Ik zie een hoop “spirituele” mensen precies het omgekeerde doen.

  4 likes
  • dimmer schreef:

   Nou 1 geluk bij n ongeluk.
   Nu alle vluchtelingen al ons geld wegkapen en veel Nederlanders net als ik al weet ik veel hoe lang al naar een huis zoekt geen geld krijgt als je niet werkt (zzp) en de regering je lekker lat barsten en ik dus geen geld meer overhoud voor n paar sokken zal ik deze ervaring snel mee gaan maken.

   7 likes
   • 3esses schreef:

    het is nederland die hun land bombardeerd onderandere dan he, waar moeten hun dan heen, als ik jouw huis afbrfand, dan is het toch ook terecht dat jij in mijn huis komt wonen? syrie heeft niks gedaan bij nederland, nl begon zelf met bombarderen, die syriers diehiereen komen, die vragen nog netjes of ze hier mogen wonen. eigenlijk moeten ze het eisen. eigen schuld dikke bult.

    1 likes
    • 3esses schreef:

     en het is jouw eigen land die het geld bij jouw wegkaapt, om landen te gaan bombarderen, want wapens kosten natuurlijk geld, en dan stelen ze het bij hun eigen mensen, die te dom zijn om te zien wie van ze steelt. je geeft de verkeerde mensen de schuld pipo. syriers zijn slachtoffers en ze staan aan jouw kant, denk daar maar eens over na…

     1 likes
 • Louise schreef:

  Goed punt,in principe…..ik zelf woon aan een prachtige singel,maar daar lopen de honden…..dus een schoon stuk natuur opzoeken? Wat belangrijker is in deze tijden, de meeste mensen zitten veel te veel in hun hoofd en dan zit je gelijk in een andere energie,daarom gebeuren er zoveel ongelukken bv, en alle andere bizarre dingen en ziekte’s…….. als je buiten woont kan je misschien elke dag even gaan wandelen,zonder telefoon en in de stad gewoon een straatje om, was vroeger normaal,waren de mensen in ieder geval iets meer geaard,je kunt beter denken als je goed geaard bent……..

  9 likes
 • frans schreef:

  Het is oergezond voor lichaam en Geest!

  8 likes
 • Kenny schreef:

  Zijn dieren daarom minder vaak ziek?

  5 likes
  • sara schreef:

   Dieren denken niet,

   Ze ervaren meer harmonie. wij schieten alle kanten op met onze enoties en zijn veel sneller uit balans en voelen ons afgesneden.
   Wij zijn mede daar door in staat bliss te ervaren en kunnen ons als ziel ervaren.
   Het ziek zijn heeft bij ons de functie ons op een hoger plan te zetten.

   Dieren hebben dit alles niet. Hun ziek zijn komt meestal door een niet natuurlijke omgeving.
   Bij ons komt dat er nog eens boven op.
   En in de natuur zie je geen zieke dieren om dat die opgegeten worden.
   Bij ons zie je dat minder.

   3 likes
 • hopeloos schreef:

  Sorry hoor, maar dit is gewoon van geen betekenis ” komt je lichaam in aanraking met elektronen die schadelijke vrije radicalen vernietigen” wie verzint dit eigenlijk? Je hoeft geen wetenschapper te zijn om in te zien dat dit werkelijk nergens op slaat.
  Daarnaast heb ik ooit eens met hardlopen mijn schoenen stuk gemaakt, toen ik blootvoets verder wilde door bossen en over fietspaden, ontdekte ik dat mijn voeten zó weinig eelt hadden dat ze helemaal niet kónden rennen over de wegen en paden die wij mensen zelf aanleggen. Dat is toch eigenlijk te zot voor woorden, dat we wegen bouwen waar we zonder hulp van schoenen niet eens overheen kunnen lopen, zonder in blessure tijd terecht te komen?

  4 likes
 • Henk schreef:

  En daarom is ‘n tuintje ook belangrijk, of je nou door de tuin heen ‘moddert’ of met je handen in de grondkluit bezig bent, het gaat erom (met tussenpozen) dat je verbinding hebt met de aarde.

  Het gebeurde zelfs dat ik met hoofdpijn in de tuin bezig was, toen ik klaar was, was de hoofdpijn veel minder.

  4 likes
 • sara schreef:

  Wist je dat je van kaas eten eelt krijgt?

  2 likes
 • luna schreef:

  Met beide voeten op de grond staan ja.. dat zei mijn oma en opa vroeger zo vaak, en het is waar
  Of.. als je last van slaapwandelen hebt.. even een koude dweil voor je bed leggen zodat je gelijk kan terug aarden zeg maar..
  Helaas vrees ik dat de meeste mensen niet meer terug zijn te aarden daar ze alleen maar met hun hoofd en “inhoud ” op dat achterlijke kleine vierkantje turen om zoal bij te houden wie en wat hun ge-liked heeft ( stom woord overigens)
  Kortom : er zijn maar weinig mensen die echt weten wat a a r d e n is, Sinds ik de artikelen van Ron van Dijen ken, is het steeds meer en meer duidelijker dat de ZN en het AARDEN samen gaan om te kunnen helen en te ascenderen

  Blote voeten in Nederland.. bibber de bibber vaak, maar wel zo verfrissend voor je geest en lijf!
  Er was eens een zangeres die alles op blote voeten zong.. haar naam was Sandy Shaw, vond dat als klein meisje erg zielig om naar te kijken maar nu ik ouder ben snap ik steeds meer deze handeling
  Eerlijk gezegd denk ik ook wel dat je voeten en je kruin de grootste zenders zijn

  2 likes
 • exegese schreef:

  De Schumann-resonantie is heden ten dage bijna verdubbeld ten opzichte van de tijd voor onze fantastische draadloze gadgeds. Er zijn verschillende theorieën voor maar het kan ook te maken hebben met de oorzaak zoals beschreven onder onderstaande link (is inmiddels alweer van vorig jaar, effect is nu waarschijnlijk dus al veel hoger). In dat geval werken we hard mee aan onze eigen ondergang in naam van ons aller “gemak”.

  http://dier-en-natuur.infonu.nl/milieu/165778-de-schumann-resonantie-is-bijna-verdubbeld.html

  1 likes
 • John schreef:

  De schoenen die we vandaag de dag dragen hebben rubber of plastic zolen dit geleid niet. Vandaar de blote voeten, vroeger werden de schoenen gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en leer. Misschien moet iemand maar een geaarde schoenzool uitvinden.

  Je kunt trouwens ook je bed aarden met zogenaamde aardingslakens. Of gewoon een koperen paaltje in de grond slaan en daaraan een zilverdraad verbinden en deze vervolgens contact laten maken met het bed. Hopen dat de bliksem niet inslaat op het paaltje dan.

  1 likes
  • luna schreef:

   hey John,

   leuk geschreven over dat kopertje met paaltje en dan de zilveren ` navelstreng ` verbinden met je bed.. kan je beter ORGONITE plaatsen bij je voeteinde van het bed..

   0 likes
 • Karin schreef:

  Tja, ik heb tegels in de tuin, en in het andere deel kunstgras. Dan zou ik natuurlijk een teiltje met aarde kunnen neerzetten als ik lekker in de tuin zit.

  1 likes
 • Wim schreef:

  Ik ben niet met schoenen geboren, jullie wel.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Nu wetenschappelijk bewezen: baking soda is goedkope en veilige manier om auto-immuunziekten te bestrijden

  Nu wetenschappelijk bewezen: baking soda is goedkope en veilige manier om auto-immuunziekten te bestrijden. Big Pharma kan wel inpakken

  Een dagelijkse dosis baking soda, gewoon verkrijgbaar ...

  Een plant met een zeer unieke verschijningsvorm helpt tegen allerlei aandoeningen, waaronder kanker. Dit is 'm

  Een plant met een zeer unieke verschijningsvorm helpt tegen allerlei aandoeningen, waaronder kanker. Dit is ‘m

  De Universiti Putra Malaysia werkt momenteel aan ...

  >