Mens en Dier

Belofte Hugo de Jonge: nooit 2G op het werk

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee weken geleden heeft zorgminister Hugo de Jonge ons beloofd dat er geen sprake zal zijn van 2G op de werkvloer. Laten we dit vastpinnen, zei Kamerlid Wybren van Haga.

Hij vroeg aan De Jonge wat het 2G-systeem betekent voor mensen die zich niet kunnen of zich niet willen laten vaccineren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

“Is er nagedacht over wat dit betekent voor de arbeidsovereenkomst? Of over wat voor invloed het gaat hebben op de samenleving als een groot gedeelte van de mensen niet meer naar hun werk kunnen en daar eventueel hun baan door kwijtraken? Of over wat voor gevolgen dat heeft in de verschillende sectoren, bijvoorbeeld de zorg?” vroeg Van Haga.

Geen onderdeel van de kabinetsvoorstellen

De Jonge antwoordde dat de groep mensen die zich niet kan laten vaccineren een ‘hele kleine groep’ is. Hij voegde toe: “2G gaat natuurlijk niet gelden voor het werk. Dat zou hooguit gaan gelden voor de hoogrisicosettings.”

“In menig ander land worden coronatoegangsbewijzen wel degelijk echt verplicht voor het werk. Soms is er zelfs een vaccinatieplicht; kijk naar de laatste stap die de Belgische regering zet. In heel veel andere Europese landen is dat dus wel het geval, maar dat is geen onderdeel van de kabinetsvoorstellen in Nederland,” aldus De Jonge.

Nooit 2G op het werk

“Laten we hier dan in ieder geval vaststellen dat er op geen enkele manier sprake zal zijn van 2G op het werk. Dat begrijp ik goed. Nou ja, we hebben natuurlijk al verschillende malen gezien dat dit toch een beetje het glijdendeschaalkabinet is, dus laten we dit vastpinnen: nooit 2G op het werk. Dat is dan mooi,” onderstreepte Van Haga.

4.8 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
2 jaren geleden

Hij heeft wel vaker gelogen over beloftes

Drongo
Drongo
2 jaren geleden

Nooit 2g op het werk…. Weer zoiets als “vaccinatie” zal nooit verplicht worden.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Wybren, heel mooi hoor, wat je hier naar voren brengt, maar wij WETEN inmiddels met velen, dat de woorden van zowel de demissionaire minister president EN de woorden van de demissionaire minister van VWS helemaal NIETS betekenen.

De hele Tweede Kamer is al lang buiten spel gezet. Zij zitten daar alleen nog maar als de poppen in een poppenkast, maar uiteindelijk wordt iedere stem van welk Tweede Kamer lid dan ook, gesmoord.

Het is voor mij duidelijk, dat als wij willen dat er wat verandert, dat moet komen van ONS.

Kijk naar wat er nu in Oostenrijk gebeurt.
Daar begint de boel (gelukkig) behoorlijk uit elkaar te vallen. De ene minister na de andere stapt op.

Er wordt zelfs al gesproken over nieuwe verkiezingen.

Dat wil zeggen, dat er de komende maanden héél wat kan veranderen. En dan bedoel ik: in de goede zin van het woord.

In ieder geval heeft de regerende macht in Oostenrijk haar hand behoorlijk overspeeld.

Sinds er aangekondigd is, dat er per 1 februari 2022 een “vaccinatieplicht” komt, laten de Oostenrijkers fel van zich horen.

Afgelopen week, op woensdag meen ik, hebben zij het hele land platgelegd. En dan bedoel ik, dat dat gebeurde in heel veel sectoren, tot en met de artsen aan toe.

Dat heeft zoveel impact gehad, dat er nu een heuse regeringscrisis is.

Niet alleen in Oostenrijk is dat gebeurd, maar ook in andere landen of steden. Als ik mij goed kan herinneren, was Moskou zo’n voorbeeld. Daar moesten zij de maatregelen ook weer intrekken, vanwege het grote verzet.

Mochten zij het in Oostenrijk voor elkaar krijgen om de boel 180 graden te laten draaien, dan zal dat een domino effect hebben.

Oostenrijk werd als eerste land genoemd, dat een vaccinatieplicht zou invoeren. Daarna zou Duitsland in het kielzog volgen.
Dat Nederland daar dan kort daarna zou volgen, lijkt mij evident.

Nog even voor wat betreft die QR code voor het werk. Ik heb al enige maanden geleden gelezen, opgesteld door een advocaat, dat je je werkgever dan moet zeggen, dat je je welwillend opstelt, maar dat hij dan een verklaring tekent, waarbij hij of zij volledig verantwoordelijk is voor ALLE schade die door deze vaccinatie ontstaat.

IK kan mij niet voorstellen, dat er ook maar één werkgever te vinden zal zijn, die zó suïcidaal is om een dergelijke verklaring te tekenen.

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Pas maar op. Hij vertrapt het vaasje waar die andere leugenaar bij zit.

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x