CoronaMens en Dier

Grootste aangifte tegen 1 persoon in Nederlandse geschiedenis ligt al 5 maanden op de plank: ‘De maat is vol’

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Voor de bijna 70.000 medeondertekenaars van de aangifte tegen minister Hugo de Jonge is de maat vol. Ze eisen dat De Jonge wordt vervolgd. Het Openbaar Ministerie krijgt nog 10 dagen de tijd om hierover een beslissing te nemen, anders zal een artikel 12-procedure volgen, schrijft hoofdinitiatiefnemer Mordechaï Krispijn in een persbericht.

Volgens de grote groep aangevers deed De Jonge eind november in de Eerste Kamer bedreigende uitspraken richting ongevaccineerden. De minister van Volksgezondheid zei ‘vrij goed, vrij precies per postcode, te weten waar die wonen’ toen hem werd gevraagd waar de groep die tegen vaccineren is zich bevindt.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
‘De Jonge komt er gemakkelijk mee weg’

In de massa-aangifte wordt verder gesteld dat De Jonge zich schuldig heeft gemaakt aan haatzaaien, bedreiging en groepsbelediging.

Krispijn legt uit: “Inmiddels zijn we bijna vijf maanden verder en heeft de officier van justitie nog altijd niet besloten of er tot vervolging zal worden overgegaan. Ook is er nog geen onderzoek ingesteld. Waar Willem Engel binnen drie maanden voor de rechter moest verschijnen, komt Hugo de Jonge er tot nu toe gemakkelijk mee weg. En dat terwijl er tegen Engel slechts 20.000 handtekeningen waren verzameld.”

‘Nalatigheid OM wordt hiermee bevestigd’

Volgens Krispijn is de onvrede over het uitblijven van vervolging sinds de openbaring van de Wob-stukken alleen maar toegenomen. Daaruit is onder meer gebleken dat De Jonge zich wel degelijk intensief heeft bemoeid met de schimmige mondkapjesdeal met Sywert van Lienden.

Krispijn hield een enquête waaruit is gebleken dat ruim 88 procent vindt dat er meer druk moet worden uitgeoefend op het OM. “Veel van de ondertekenaars hebben al niet veel vertrouwen in het rechtsstelsel. De nalatigheid van het OM wordt hiermee alleen maar bevestigd,” aldus Krispijn. “En met bijna 70.000 aangiftes is dit de grootste aangifte tegen één persoon in de Nederlandse geschiedenis.”

4.9 169 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Dat mannetje had al lang achter de tralies gemoeten.

jopie
jopie
1 jaar geleden

Natuurlijk komt deze prikpooier er mee weg. Wij leven in een vreselijk land, waar de politici kan doen en laten wat ze willen, Terwijl als de burger iets verkeerd doet, wordt de burger vervolgd en zonodig volgt gevangenisstraf, Het wordt tijd dat de burger ook boven de wet gaat staan. Dan is de chaos compleet. rutte wil toch chaos. De hele regering , behalve FVD, van Haga, Ja 21,, zijn een groot stel criminelen van de bovenste plank.

Steven
Steven
1 jaar geleden

Ok hij wordt vervolgd….. Rechter, niet meer doen hoor jochie, je krijgt 50euro boete. Zaak AFGEDAAN!

Daisy
Daisy
1 jaar geleden

de rechtstaat is cabal. hij moet voor het tribunaal komen en gauw. wij moeten heel nederland plat gooien en eisen dat het WEF kabinet vertrekt.

Back to top button
95
0
We lezen graag je reactie!x