CoronaBinnenland

Knetterend coronadebat: ‘We gaan weer een lockdown tegemoet, het is onvermijdelijk’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Het aantal ‘coronagevallen’ stijgt snel. Het RIVM heeft tussen woensdag en donderdag bijna 4200 positieve tests geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds 14 april. Het RIVM zegt dat de toename waarschijnlijk het begin van een nieuwe coronagolf is.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vroeg Judith Tielen van de VVD donderdag tijdens het coronadebat: “Als we over zes, zeven weken weer bij elkaar komen, gaat de VVD als dat moet dan weer voor een lockdown stemmen?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Daar ga ik helemaal geen antwoord op geven,” beet Tielen hem toe. “U geeft dus geen antwoord,” reageerde Van Houwelingen. Hij wees erop dat de kans heel groot is dat we weer in precies dezelfde situatie terechtkomen. “U moet toch vooruitkijken? Regeren is toch vooruitkijken?” vroeg hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik kan niks uitsluiten

Van Houwelingen vroeg opnieuw: “Sluit u wel of niet uit dat we weer in een lockdown kunnen komen over zes, zeven weken?”

“Waar ik al een tijdje toe oproep, is om er met elkaar alles aan te doen om te voorkomen dat we in noodmaatregelen verzanden en om te voorkomen dat we in lockdown gaan. Maar ik kan niks uitsluiten en dat kan meneer Van Houwelingen overigens ook niet,” antwoordde Tielen.

Precies dezelfde situatie

“Het is duidelijk: de VVD kan het ook niet uitsluiten omdat de VVD en de coalitiepartijen niets hebben gedaan om de zorgcapaciteit te verhogen. Dus we komen weer in precies dezelfde situatie te zitten. We gaan weer een lockdown tegemoet, het is onvermijdelijk,” zei Van Houwelingen.

Vrijwel de voltallige Tweede Kamer vindt de coronaplannen van zorgminister Kuipers teleurstellend. Zowel de oppositie- als coalitiepartijen zijn uiterst kritisch. “Ik heb er buikpijn van. Ik heb nog geen concrete aanpak gezien,” zei Joba van den Berg (CDA).

“Ik verwacht zo snel mogelijk oplossingen,” zei Mirjam Bikker van de ChristenUnie. PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt minister Kuipers ‘laks’. PvdA-leider Attje Kuiken noemde zijn aanpak ‘een lege huls’.

4.8 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

270 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Wie zijn die idioten die zich nog steeds laten testen met een test die niet geschikt is ?
Stop met testen en deze onzin is voorbij.
Overigens ga ik niet mee met een lockdown of alle andere idiote maatregelen.
Geen mondkapjes, geen 1,5 meter, geen opsluiting, geen test, en zeker GEEN spuitjes. Ze hebben de hand overspeeld. Misschien dat de schapen weer bang zijn, ik niet.

Marc Messink
Marc Messink
2 jaren geleden

De regering kan de boom in . Ze moeten zelf opgesloten worden .

JanS
JanS
2 jaren geleden

De lockdowns en dergelijke onzin zullen er komen, want we moeten linksom of rechtsom allemaal aan een digitale ID. En wel voor het einde van dit jaar. Dat is door onze regering zo -afgesproken-. ‘Men’ gaat dus net zolang door met het ‘pesten’ van de bevolking totdat iedereen toegeeft.

Anna
Anna
2 jaren geleden

is echter nog niemand waker??? sinds 2 en 1/2 jaar deden wij samen aan hoax en niemand wil die leugens ontkrachten….

Back to top button
270
0
We lezen graag je reactie!x