Universum

Het universum is een ‘gigantisch brein’

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een studie in Scientific Reports is gebleken dat het universum zich mogelijk ontwikkelt als een gigantisch brein.

Natuurkundigen hebben ontdekt dat vurende hersencellen sterk doen denken aan de manier waarop uitdijende sterrenstelsels zijn gevormd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een computersimulatie liet zien dat verschillende soorten netwerken – of het nu gaat om het internet, het menselijk brein of het universum als geheel – zich op dezelfde manier ontwikkelen.

Prille heelal

Coauteur Dmitri Krioukov van de Universiteit van Californië in San Diego zei dat dergelijke systemen allemaal op een soortgelijke manier evolueren, hoewel ze op het eerste gezicht niet op elkaar lijken. Krioukov en zijn team stellen dat het universum groeit zoals een brein.

De studie doet diepgaande vragen rijzen over de werking van het universum, aldus Krioukov. “Voor een natuurkundige is het een teken dat we niet precies weten hoe de natuur werkt,” vertelde hij aan LiveScience.

Met behulp van de simulatie bracht het team het prille heelal in kaart. Ze bestudeerden hoe kwamtumdeeltjes begonnen te ‘netwerken’ terwijl het universum groeide.

Nadenken

Ze ontdekten dat de simulatie erg leek op die van andere netwerken. Sommige verbindingen waren beperkt – net als iemand die van sport houdt en voornamelijk websites over sport bezoekt – en andere bleken veel verschillende delen van het netwerk met elkaar te verbinden, zoals bijvoorbeeld Google, YouTube of Yahoo.

Het onderzoek toont niet aan dat het universum kan ‘nadenken’, maar wel dat klein en groot meer op elkaar lijken dan je in eerste instantie zou denken.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sun
Sun
11 jaren geleden

Fibonacci etc
Veel liefs!

dreamfall
dreamfall
11 jaren geleden

En mijn brein is een ‘gigantisch universum’

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Klopt toch dat de aarde als “baby” begonnen is,kwa denken en handelen wat nu toch een stuk beter gaat, dan toen de aarde nog baby was.Wie de film Avatar heeft gezien,ziet vast ook in, dat het heelal één groot organisme is.En wie weet is het heelal het lijf van een vlinder, waarvan de planeten etc de stofkorrels zijn die de vlinder kleuren.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
11 jaren geleden

“Krioukov en zijn team stellen dat het universum groeit zoals een brein”

Het spijt me, daar heb ik geen idee van.
Groeit een brein?

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x