Universum

Het universum is een ‘gigantisch brein’

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een studie in Scientific Reports is gebleken dat het universum zich mogelijk ontwikkelt als een gigantisch brein.

Natuurkundigen hebben ontdekt dat vurende hersencellen sterk doen denken aan de manier waarop uitdijende sterrenstelsels zijn gevormd.

Een computersimulatie liet zien dat verschillende soorten netwerken – of het nu gaat om het internet, het menselijk brein of het universum als geheel – zich op dezelfde manier ontwikkelen.

Prille heelal

Coauteur Dmitri Krioukov van de Universiteit van Californië in San Diego zei dat dergelijke systemen allemaal op een soortgelijke manier evolueren, hoewel ze op het eerste gezicht niet op elkaar lijken. Krioukov en zijn team stellen dat het universum groeit zoals een brein.

De studie doet diepgaande vragen rijzen over de werking van het universum, aldus Krioukov. “Voor een natuurkundige is het een teken dat we niet precies weten hoe de natuur werkt,” vertelde hij aan LiveScience.

Met behulp van de simulatie bracht het team het prille heelal in kaart. Ze bestudeerden hoe kwamtumdeeltjes begonnen te ‘netwerken’ terwijl het universum groeide.

Nadenken

Ze ontdekten dat de simulatie erg leek op die van andere netwerken. Sommige verbindingen waren beperkt – net als iemand die van sport houdt en voornamelijk websites over sport bezoekt – en andere bleken veel verschillende delen van het netwerk met elkaar te verbinden, zoals bijvoorbeeld Google, YouTube of Yahoo.

Het onderzoek toont niet aan dat het universum kan ‘nadenken’, maar wel dat klein en groot meer op elkaar lijken dan je in eerste instantie zou denken.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sun
Sun
9 jaren geleden

Fibonacci etc
Veel liefs!

dreamfall
dreamfall
9 jaren geleden

En mijn brein is een ‘gigantisch universum’

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Klopt toch dat de aarde als “baby” begonnen is,kwa denken en handelen wat nu toch een stuk beter gaat, dan toen de aarde nog baby was.Wie de film Avatar heeft gezien,ziet vast ook in, dat het heelal één groot organisme is.En wie weet is het heelal het lijf van een vlinder, waarvan de planeten etc de stofkorrels zijn die de vlinder kleuren.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

“Krioukov en zijn team stellen dat het universum groeit zoals een brein”

Het spijt me, daar heb ik geen idee van.
Groeit een brein?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x