Gezondheid

Kijken: waarom suiker net zo verslavend is als cocaïne

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We weten dat suiker een verslavende werking heeft en door de industrie bijna overal in verwerkt wordt. Hóe verslavend suiker is blijkt uit de nieuwe documentaire ‘Fed Up’. Tijdens het eten van suiker staan de meeste mensen er niet bij stil dat het eenzelfde effect heeft op het brein als bijvoorbeeld cocaïne, roken en alcohol.

In de Verenigde Staten zal tegen het jaar 2050 één op de drie mensen diabetes hebben. Volgens Michael Moss, journalist van The New York Times, komt dat vooral omdat overal suiker in zit en die toegevoegde suikers een verslavende werking hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Documentairemakers Katie Couric en Laurie David onthullen verder dat: over twee decennia meer dan 95 procent van alle Amerikanen lijdt aan overgewicht of obesitas en aan 80 procent van de levensmiddelen die in de VS worden verkocht suiker is toegevoegd.

‘Fed Up’ is de film waarvan de voedselindustrie niet wil dat je hem ziet. Tijdens de documentaire wordt een groep kinderen gedurende een periode van twee jaar gevolgd. De kinderen proberen gezonder te leven. Daarnaast is er aandacht voor de relatie tussen de overheid en de voedselindustrie.

De industrie voert al 30 jaar een effectieve campagne om het volk te verwarren en te misleiden, en wordt daarbij geholpen door de Amerikaanse overheid. Alles wat we de laatste 30 jaar hebben gehoord over voedsel en beweging, is onjuist. Het is niet gemakkelijk om van een suikerverslaving af te komen, maar het kan wel met bijvoorbeeld kokosolie.

De nieuwe documentaire ‘Fed Up’ gaat over de suikerindustrie en de invloed van suiker op onze gezondheid. De film draait vanaf 9 mei in de Amerikaanse bioscopen. Bekijk hieronder alvast een trailer van ‘Fed Up’.

[HP/De Tijd]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bikooh
bikooh
10 jaren geleden

Aan alle ouders van jonge kids: Koningsontbijt?

Martijn1205
Martijn1205
10 jaren geleden

Heel goed dat er steeds meer aan het licht komt over deze effecten. Lees de etiketten eens van de producten die je in de supermarkt haalt. En ja van je suikerverslaving afkomen is niet heel makkelijk, maar het is echt wel goed haalbaar.

Cdude
Cdude
10 jaren geleden

Gezond verstand kan veel voorkomen

merrybreeder
merrybreeder
10 jaren geleden

there’s no salt added in the ingredients of Coca-Cola concentrates by the company.
and sodium is infact taken out of the proceswater so that ingredient is very very low.
Funny that the fat guy who thinks had something to say, does not mention that people stopped working more hours and hard labour. They sit behind their desks whole day.
Also the kids, who get loaded up with ritalin/concerta (the same), don’t play outside, but get wel fed.
And what’s next when sugar is prohibited.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x