Gezondheid

Een geheim ingrediënt voor voedselverslaving: de belangrijkste redenen om E621 te vermijden

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige restaurants serveren voedsel dat geen MSG of mononatriumglutamaat (E621) bevat. Mensen werden zich bewust van deze kunstmatige smaakstof nadat er gevallen van allergische reacties waren gemeld.

Toen in de media verhalen verschenen over mensen die tijdens het eten een anafylactische shock kregen, begonnen mensen in te zien dat MSG niet altijd even onschuldig is. Waarom blijft de voedselindustrie het ingrediënt dan gebruiken?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De rol van MSG bij voedselverslaving

MSG maakt mensen verslaafd aan voedselproducten die weinig voedingsstoffen en veel calorieën bevatten. Het stofje triggert het hongergevoel, waardoor je na het eten geen verzadigd gevoel krijgt. Hierdoor kun je gemakkelijk te veel eten. Aangezien andere ingrediënten zoals glucose-fructosestroop ook verslavend werken, is het niet vreemd dat veel mensen te zwaar of zelfs obees zijn.

Andere bijwerkingen van MSG

E621 maakt mensen niet alleen verslaafd aan bewerkte voeding, er zijn nog meer redenen om deze kunstmatige smaakstof te vermijden. Hoewel het een door de Europese Unie goedgekeurde hulpstof is, kan MSG een aantal onwenselijke bijwerkingen hebben, waaronder:

  • Huidproblemen, zoals netelroos, eczeem en jeuk
  • Spijsverteringsproblemen, misselijkheid en braken
  • Neurologische problemen zoals hoofdpijn en migraine, maar ook beroertes
  • Spierzwakte en kaakpijn
  • Onregelmatige hartslag

 

MSG doet je lichaam geen goed. De stof kan allergische reacties veroorzaken, bevordert voedselverslaving en beïnvloedt het hele lichaam. Natriumglutamaat wordt in toenemende mate toegepast in vleesproducten zoals worst, in allerlei zoutjes, in drinkbouillons, et cetera. Je kunt E621 en andere ongezonde ingrediënten het beste vermijden door biologisch te eten of voedselproducten zelf thuis te bereiden. Vond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[NaturalNews]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
8 jaren geleden

“niet altijd even onschuldig”? = altijd schuldig wat mij betreft.
Er bestaat geen toelaatbare hoeveelheid van een stof. Dit omdat ze namaak, Chemisch zijn!
Je liegt je lichaam wat voor!! Je houd je lichaam voor gek. Luister je wel naar je lichaam als jij het voedsel aanbiedt?

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x