Homepagina » Gezondheid » Een geheim ingrediënt voor voedselverslaving: de belangrijkste redenen om E621 te vermijden
Een geheim ingrediënt voor voedselverslaving: de belangrijkste redenen om E621 te vermijden

Een geheim ingrediënt voor voedselverslaving: de belangrijkste redenen om E621 te vermijden

Sommige restaurants serveren voedsel dat geen MSG of mononatriumglutamaat (E621) bevat. Mensen werden zich bewust van deze kunstmatige smaakstof nadat er gevallen van allergische reacties waren gemeld.

Toen in de media verhalen verschenen over mensen die tijdens het eten een anafylactische shock kregen, begonnen mensen in te zien dat MSG niet altijd even onschuldig is. Waarom blijft de voedselindustrie het ingrediënt dan gebruiken?

De rol van MSG bij voedselverslaving

MSG maakt mensen verslaafd aan voedselproducten die weinig voedingsstoffen en veel calorieën bevatten. Het stofje triggert het hongergevoel, waardoor je na het eten geen verzadigd gevoel krijgt. Hierdoor kun je gemakkelijk te veel eten. Aangezien andere ingrediënten zoals glucose-fructosestroop ook verslavend werken, is het niet vreemd dat veel mensen te zwaar of zelfs obees zijn.

Andere bijwerkingen van MSG

E621 maakt mensen niet alleen verslaafd aan bewerkte voeding, er zijn nog meer redenen om deze kunstmatige smaakstof te vermijden. Hoewel het een door de Europese Unie goedgekeurde hulpstof is, kan MSG een aantal onwenselijke bijwerkingen hebben, waaronder:

  • Huidproblemen, zoals netelroos, eczeem en jeuk
  • Spijsverteringsproblemen, misselijkheid en braken
  • Neurologische problemen zoals hoofdpijn en migraine, maar ook beroertes
  • Spierzwakte en kaakpijn
  • Onregelmatige hartslag

 

MSG doet je lichaam geen goed. De stof kan allergische reacties veroorzaken, bevordert voedselverslaving en beïnvloedt het hele lichaam. Natriumglutamaat wordt in toenemende mate toegepast in vleesproducten zoals worst, in allerlei zoutjes, in drinkbouillons, et cetera. Je kunt E621 en andere ongezonde ingrediënten het beste vermijden door biologisch te eten of voedselproducten zelf thuis te bereiden. Vond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[NaturalNews]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
5 jaren geleden

“niet altijd even onschuldig”? = altijd schuldig wat mij betreft.
Er bestaat geen toelaatbare hoeveelheid van een stof. Dit omdat ze namaak, Chemisch zijn!
Je liegt je lichaam wat voor!! Je houd je lichaam voor gek. Luister je wel naar je lichaam als jij het voedsel aanbiedt?

exegese
exegese
Reactie op  Frans
5 jaren geleden

Elk weldenkend mens zou zich moeten afvragen hoe “goed” voedsel- en warenautoriteiten in ons land en de EU het met ons voor hebben. Hoe kan het zijn dat allerlei ronduit rampzalige handelsverdragen zoals de Codex Allimentarius überhaupt van de grond kunnen komen of de nu in opspraak rakende plannen voor TTIP ?

Hoe kan het zijn dat er geen puur onafhankelijke mensen toezicht houden op wat ze ons als voeding verkopen ?

Hoe kan het zijn politici die voor 100% verantwoordelijk zijn dat deze volksvergiftiging en alle andere verlakkerij, op deze manier mogelijk is en blijft, altijd weer kunnen rekenen op zoveel stemmen bij verkiezingen ?

We staan er bij en kijken ernaar ! Wij (ik doe daar al geruime tijd niet meer aan mee) geven ze keer op keer mandaat om hun satanische plannen ten uitvoer te brengen door ze onze stem te geven. Wij zijn zelf hoofdschuldige !

Als je op de werkvloer liegt en bedriegt en het komt aan het licht krijg je op staande voet ontslag, in de politiek is dat het tegenovergestelde. Wij kijken ernaar en vinden het wel best klaarblijkelijk.

Stemvee krijgt de leiders die het verdient !

joepiedepoepie
joepiedepoepie
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

Wat hier aan ten grondslag ligt is geld. Niets anders.
De voedingsindustrie (lees farmaceutische industrie) is er alles aan gelegen dit rookgordijn omtrent onze voeding hoog te houden.
Ooit documentaires als “food inc.” en “food matters” gezien? Er zal een (nieuwe) wereld voor je open gaan.

Wetgeving van E621 is helemaal idioot… Niet alleen worden alternatieve namen als glutamaat, glutamaatzuur of Ve-tsin gebruikt omdat steeds meer mensen producten met E621 links laten liggen, maar door een maas in de Europese regelgeving HOEFT het niet op de ingrediëntenlijst te worden vermeld wanneer het minder dat 98% zuivere MSG is en mag een alternatieve naamgeving worden gebruikt. Ook al is het net zo slecht als 99% zuivere MSG.

Daardoor is MSG de kameleon onder de additieven geworden. Het is ongelofelijk hoe vindingrijk de PR afdelingen van voedselproducenten zijn geweest.

Onderstaande is een greep uit de naamgeving die a.g.v. een maas in de wetgeving de voedselproducenten de kans geeft dit verslavende additief in ons voedsel te blijven stoppen.
U mag er van uit gaan: Hoe bekender de producent, hoe groter de kans is dat er, al dan niet onder een andere (verborgen) naam, MSG is toegevoegd

namen met zekerheid:

plantaardig gehydrogeneerde oliën en vetten, gehydrogeneerde eiwitten, gelatine, calcium- of natriumcalceniaat, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, toegevoegde gist, gistextract, monokaliumglutamaat, sommige mai”soliën.

namen met alle waarschijnlijkheid:

moutextracten voor voedingsdoeleinden, bouillons, moutaroma’s, kunstmatige aroma’s, natuurlijke aroma’s, natuurlijke aroma’s van varken of kip, specerijenextracten, eiwitten uit tarwe, ‘overige kruiden en specerijen’, maltodextrine, sojasaus, gefermenteerd of verrijkt met eiwitten, (geconcentreerd) citruszuur, maïssiroop, karamelaroma, natuurlijke smaakstoffen, natuurlijke aardbei smaakstof, natuurlijke vanille smaakstof.

namen waarbij dit het geval kan zijn:

(geconcentreerde) soja-eiwitten, soja-eiwit isolaat, carrageen, enzymen, (verrijkte) melkeiwitten, rijsteiwitten, havereiwitten

In Nederland wordt op geen enkele officiële site vermeld dat dit additief zeer verslavend en neurotoxisch is, zelfs niet bij het voedingscentrum (Hoezo? – eerlijk over eten).

Dit additief wordt moedwillig bij proefdieren ingespoten om obesitas te veroorzaken.

Dit additief kan de insuline aanmaak verdrievoudigen en wordt door menigeen in verband gebracht met de steeds groter wordende “diabetes II – epidemie” (ouderdomssuiker)

Dit additief zorgt ervoor dat iemand een zak chips achter elkaar op eet en na een uur weer trek heeft.

Schande dat dit additief nog steeds niet verboden is.

exegese
exegese
Reactie op  joepiedepoepie
5 jaren geleden

Schande en totaal van de gekken idd, dat een dergelijk gevaarlijk goedje onder zo’n berg van misleidende benamingen ons met toestemming van de overheid door de strot geduwd wordt.

Hoe duidelijk willen we het hebben dat ze in Den Haag en ook in Brussel schijten op onze gezondheid. Als ze hier toe in staat zijn, zijn ze ook tot alles in staat, en dat hebben ze al talloze malen bewezen. Dus nooit meer stemmen op meedogenloos crimineel tuig, want dat is het, niet meer maar ook niet minder !

x

Check Also

mondkapjes

Mondkapjes ‘beschadigen kinderen’: 68% ouders meldt alarmerende klachten

In Duitsland is het eerste grote onderzoek ...

mondkapjes

Verzet tegen mondkapjes op school: ‘Deze angstpandemie moet per direct stoppen’

Sinds begin deze maand geldt voor leerlingen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x