Gezondheid

Kinderen met epilepsie krijgen cannabis

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wanhopige ouders uit West-Australië geven hun kinderen medicinale cannabis in een poging ze af te helpen van gevaarlijke epileptische aanvallen.

Steeds meer mensen verruilen conventionele behandelingen voor medicinale cannabis om de epilepsie van hun kinderen te behandelen.

Het middel bevat geen tetrahydrocannabinol, het psychoactieve bestanddeel van cannabis, zodat je er niet high van wordt. Voorstanders zeggen dat cannabis de hoeveelheid aanvallen zonder noemenswaardige bijwerkingen kan terugdringen.

Interesse

De lokale Epilepsy Association zei de controversiële behandeling niet aan te bevelen, maar merkte wel op dat steeds meer gezinnen uit West-Australië geïnteresseerd zijn in medicinale cannabis.

“Steeds meer moeders e-mailen me dat ze het overwegen,” zei directeur van de Epilepsy Association Suresh Rajan. “Ouders doen er zelf onderzoek naar op internet en lijken me haast om toestemming te vragen.”

De interesse is vooral gewekt door een aantal bijzondere gevallen in het buitenland, waaronder het geval van de 6-jarige Charlotte Tigi uit Colorado, die veel minder vaak last kreeg van epileptische aanvallen nadat ze medicinale cannabis begon te nemen.

Speciale omstandigheden

Een moeder uit Perth geeft haar 5-jarige dochter sinds een week medicinale cannabis naast haar normale medicijnen en zei dat de resultaten veelbelovend zijn. “De dag nadat ze het begon te nemen had ze haar beste dag op school en was ze in staat om overal aan mee te doen,” zei de vrouw. “De leraren en leraressen zeiden allemaal dat ze er veel beter uitzag.”

Medicinale cannabis mag in Australië alleen worden gebruikt onder speciale omstandigheden. Neuroloog John Dunne van het Royal Perth Hospital zei dat preparaten van cannabinoïden kunnen werken als anti-epilepticum, maar dat er nog weinig onderzoek naar is gedaan omdat de producten verboden zijn en niet kunnen worden gepatenteerd.

Bron: Yahoo.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kev
Kev
8 jaren geleden

Cannabis begint meer en meer de status te krijgen die het verdient. Maar doe mij maar de variant waar je lekker high van wordt,

Aequus
Aequus
8 jaren geleden

Waarom denk je dat er tegenwoordig zoveel illegale wietplantages opgerold worden. Mensen worden wakker en willen wiet steeds meer zelf gaan uitproberen omtrent de genezende kracht en nog veel meer en wat zeker de waarheid dan aan het licht zal brengen…

Timothy Drake
Timothy Drake
8 jaren geleden

[quote name=”Kev”]Cannabis begint meer en meer de status te krijgen die het verdient. Maar doe mij maar de variant waar je lekker high van wordt,[/quote]

Dat is idd geen vervelende bijwerking als je het vergelijkt met al die troep van de farmaindustrie

lambertus
lambertus
8 jaren geleden

Farmaceutische regel:

Als mensen niet meer ziek worden (gemaakt) maken wij geen winsten meer dus laten we de aandacht blijven focussen op de behandelingen en niet op de oorzaken……

Cannabis is wellicht de veelzijdigste plant ter wereld in het kader van brandstof, bouwmateriaal, textiel, vezel , voeding en medicatie….
De natuur duldt nu eenmaal geen ongeneeslijke ziekten!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x