Homepagina » Natuur en Milieu » Klimaatalarmisten geven eindelijk hun ongelijk toe. Deze studie is een mijlpaal in de geschiedenis van de klimaatbangmakerij
Klimaatalarmisten geven eindelijk hun ongelijk toe. Deze studie is een mijlpaal in de geschiedenis van de klimaatbangmakerij

Klimaatalarmisten geven eindelijk hun ongelijk toe. Deze studie is een mijlpaal in de geschiedenis van de klimaatbangmakerij

Klimaatalarmisten hebben eindelijk hun ongelijk toegegeven. Een nieuwe studie in Nature Geoscience geeft in feite toe dat de computermodellen de impact van CO2 op het klimaat hebben overdreven.

De onderzoekers geven toe dat het vrijwel onmogelijk is dat de doemvoorspellingen uit het nieuwste IPCC-rapport, namelijk dat de aarde tegen 2022 met 1,5 graad is opgewarmd, uit gaan komen.

Dan zouden de temperaturen in vijf jaar tijd met een halve graad moeten stijgen. Dat is zo goed als onmogelijk, zo erkennen de wetenschappers.

Adembenemend

Dat betekent dat de hoeveelheid CO2 die nodig is om de opwarming te verergeren onjuist is. In dit verband wordt ook wel gesproken van het ‘carbon budget’.

En dat betekent dat de computermodellen die ze hebben gebruikt om de wereld schrik aan te jagen ook onjuist zijn.

Eén van de klimaatalarmisten noemde de conclusie van het onderzoek ‘adembenemend’.

Niet gezien

De wetenschappers die het onderzoek hebben uitgevoerd zijn geen klimaatsceptici. Sterker nog: zij zitten achter het carbon budget van het IPCC.

Professor Michael Grubb van de University College London, één van de auteurs van de studie, gaf toe dat zijn eerdere voorspelling niet klopte.

En professor Myles Allen van de Oxford-universiteit, een andere auteur, zei: “We hebben de versnelde opwarming na 2000 die naar voren komt uit de modellen, niet gezien.”

Mijlpaal

Hij voegde toe dat te veel modellen ‘aan de warme kant waren’, wat betekent dat ze te veel opwarming voorspelden.

Benny Peiser van de Global Warming Policy Foundation sprak van een mijlpaal in de geschiedenis van de klimaatbangmakerij: “Dit is de eerste officiële bevestiging dat de planeet niet gevaarlijk snel opwarmt.”

De organisatie publiceerde drie jaar geleden een paper waaruit blijkt dat de klimaatmodellen van het IPCC niet overeenkomen met de werkelijkheid.

[Breitbart]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pleiadian
pleiadian
4 jaren geleden

aldus het immer objectieve Breitbart

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Toegeven is 1 ding, de narrative veranderen en het belastingstelsel terug zetten is iets anders…

Dave
Dave
4 jaren geleden

Global warming = Linkse propaganda

najef
najef
4 jaren geleden

Ik geloof niets in klimaat verwanderingen. Echter wil ik wel in een gezond omgeving willen leven. De nadruk ligt te veel in doemscenarios en te weinig wat is goed voor ons .

x

Check Also

capel

Prof. Capel: die hele pandemie is afleiding, dit is waar het echt om gaat

We zijn nu twee jaar verder, maar ...

van der tang

Laurens van der Tang waarschuwt voor Great Reset: ‘Niet uitgesloten dat er een satanisch complot achter zit’

Laurens van der Tang, ouderling in de ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

17
0
We lezen graag je reactie!x