Homepagina » Natuur en Milieu » Het klimaatbeleid hangt aan elkaar van de tegenstrijdigheden en ongeloofwaardigheden. Pak deze unieke kans en uit je kritiek
Het klimaatbeleid hangt aan elkaar van de tegenstrijdigheden en ongeloofwaardigheden. Pak deze unieke kans en uit je kritiek

Het klimaatbeleid hangt aan elkaar van de tegenstrijdigheden en ongeloofwaardigheden. Pak deze unieke kans en uit je kritiek

Van 24 augustus tot 4 oktober kunnen burgers op internet reageren op de voorgestelde klimaatplannen. Er zijn maar weinigen dit die weten omdat er door het kabinet geen ruchtbaarheid aan gegeven is.

Journalist Syp Wynia heeft een burgermanifest opgesteld tegen de klimaatplannen van de regering.

Hij bracht deze ‘laatste mogelijkheid’ in WNL Opiniemakers onder de aandacht om als burgers duidelijk te maken dat de klimaatplannen peperduur zijn en niet werken.

Unieke kans

Burgers hebben nu een unieke kans om kritiek te uiten op de klimaatplannen.

Bij de klimaattafels zijn alleen belangengroepen geraadpleegd, aan burgers wordt niks gevraagd, aldus Wynia.

“De burgers van Nederland hebben niet gekozen voor het klimaatbeleid van Rutte, maar draaien er wel in belangrijke mate voor op,” schrijft hij op zijn website.

Eenzijdige doorbelasting

In zijn manifest vraagt hij zich onder meer af waarom Nederland van het aardgas af moet, terwijl landen om ons heen juist aan het gas gaan.

Verder vraagt hij waarom het kabinet steeds voorbijgaat aan de immense kosten van het klimaatbeleid voor burgers en waarom dit beleid altijd gepaard gaat met uitsluiting, dwang en eenzijdige doorbelasting aan burgers.

“Het overgrote deel van het ambitieuze klimaatbeleid wordt betaald door burgers, zowel via hogere belastingen van allerlei aard als wel door hoge particuliere uitgaven voor woningen en auto’s,” klinkt het.

Tegenstrijdigheden

“Het kabinet is bereid daarbij dwang toe te passen, ook bij het afsluiten van woningen van het gas,” stelt Wynia.

Hij benadrukt dat het klimaatbeleid aan elkaar hangt van de tegenstrijdigheden en ongeloofwaardigheden, en steeds weer voor rekening van de burgers komt zonder dat het klimaat er mee geholpen wordt.

Reageren op de klimaatplannen kan hier.

[WNL, Syp Wynia]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rvsracer schreef:

  Je kunt een globaal probleem niet regionaal oplossen……
  Ook proberen heeft GEEN nu……

  12 likes
  • Rob schreef:

   @rvsracer

   Als het om de Aarde gaat en haar klimaat dan ZIJN er helemaal geen problemen. Het enige probleem is dat er een club machthebbers is die alles alleen maar bezig is met vernietiging en dat alleen maar om de eigen winst. Als DAT dus het probleem is dan moeten we van die machtwellustigen af. Het klimaat is helemaal geen probleem. Als dat al rommelt dan is dat omdat ZIJ met het klimaat aan het rotzooien zijn. Of eigenlijk zijn ze niet met het klimaat aan het rotzooien maar met het weer. Het klimaat verandert alleen maar omdat de stand van de aardas is veranderd door kosmische invloeden. Dat is een normaal iets. De stand van de aardas schijnt ooit verticaal te zijn geweest maar is onder een hoek komen te staan door externe invloeden. Nu gebeurt het andersom en komt die weer recht te staan. Dan verandert het klimaat inderdaad. Dan krijg je straks een klimaat dat stabiel is en het hele jaar hetzelfde is. De seizoenen zoals wij due kennen zijn er vanwege de hoek van de aardas t.o.v. de zon. Dan lijkt het er op dat de heersende macht dit fenomeen gewoon misbruikt om ons kaal te plukken.

   14 likes
 • Jan Doornbos schreef:

  Als er geen geld zou bestaan, zou er ook geen reden zijn geweest het klimaatsprookje te verzinnen. Het enige dat duurzaam moet worden gered zijn de banken. Tuurlijk, vervuiling, ontbossing, bio industrie…slecht! Echter, klimaatverandering is zo oud als de wereld zelf. Er is GEEN causaal verband tussen het gehalte aan CO2 en stijging van de temperatuur op aarde. De criminele activiteiten van het klaarblijkelijk helemaal niet zo Koninklijke KNMI zullen niet blijken te helpen in de propaganda. Mensen worden thans massaal wakker. Dat ontwaken gaat straks stukken sneller wanneer de burgers duidelijk wordt wat de bedoeling is. Loonslaven zijn we altijd geweest. En…straks is er ook geen sprake meer van loon. Hoe lang laten wij ons nog koeioneren door zo’n select gezelschap imbecielen?

  16 likes
 • joep schreef:

  Wat moeten wij daar op zeggen ??? NEE IS JA EN JA IS NEE !!! Wij hebben niks te zeggen helaas !!!!

  15 likes
 • Arwijn schreef:

  Klimaat plannen? Simpel:
  – 1 Gebruik de chemtrails om het weer stabiel te houden en niet om de natuur en de mensen te vergiftigen.
  – 2 Verleg de focus in het milieu beleid in de media van CO2 obsessie en paniek zaaien naar bewustmaking van werkelijke vervuilende stoffen die uit de industrie komen.
  – 3 Stop de Natuur Bescherming’s rare houding en beleid voeringen waarbij oa oude nog steeds gezonde bomen gekapt worden zonder duidelijke reden, en delen van de organisatie makkelijk lijkt om halen zijn om soms de belangen van de natuur volledig te negeren.
  – 4 Los de CO2 belastingen op (want het is deel van een enorm framework, dat het moeilijk maakt als je niet mee doet) binnen de regering zodat de burgers geen druk ondervinden van dit belastingen systeem. Sterkere lokale vergroening zou een goede benadering kunnen zijn.
  – 5 Investeer in dieper bio-onderzoek naar unieke eigenschappen van planten dieren off andere organismen in de natuur die vervuilingsproblemen kunnen tegen gaan, denk aan water lelies filter installaties (tegen riool vervuiling en om rivieren te schonen), diepzee kwallen farms (micro plastics), algen containers (extra CO2 naar zuurstof omzet). Er zijn nog ontelbaar meer dingen zoals deze klaar om tegen te komen en te gebruiken.

  9 likes
 • Jeff schreef:

  Ja, de uitkomst valt natuurlijk wel weer te voorspellen. Nu geen referendum meer, maar een initiatief van een individu. Geen idee, wat daarvan de doelstelling is … wellicht weer leuke cijfers voor de televisie. En dan met name; visie. Want de beste man weet toch ook wel dat de politiek die onschuldige kindertjes heeft ingezet als wapen. Foei, ze mochten niet staken … maar we begrijpen het wel. Zeker nu er iemand naar voren is geschoven, die zich o.a. als wetenschapper presenteerde bij het MH17 verhaal, de weledel gestrenge meneer Timmermans. Schept dit podium, waarin we ons mening mogen uiten een precedent? Welnee, dat spel is al lang gespeeld. De blauwdrukken liggen reeds op tafel en het volk kan weer opgelucht een heel klein beetje adem halen. Beste Syp, dank voor je verwoede pogingen. Maar ga maar vast sparen.

  3 likes
 • Jopie schreef:

  Wie gelooft er nu echt dat de regering naar de burgers gaat luisteren ? Dit is weer een spelletje , geef de burger het gevoel dat hij inspraak heeft , en dan gewoon doorgaan met deze alles vernietigende plannen ! De burger is niet belangrijk . Chemtrails , verplichte vaccinatie en 5G
  Wie zit daar op te wachten ?

  3 likes
 • Bewust schreef:

  Wij moeten van het gas AF en in Duitsland krijg je 700 euro staatssubsidioe als je AAN het gas gaat .
  Rara hoe kan dat ?
  Jawel , wederom een bewijs van misleiding van onze regering .

  3 likes
 • Jopie schreef:

  Als je dezelfde overtuiging hebt als de klimaatfanatici zal je mening bejubeld worden !

  2 likes
 • Ruud Steunassen schreef:

  De klimaatdwang is een geslepen en achterbakse vorm van diefstal. Met het geld dat het oplevert kan Jesse Klaver een uitgestrekt hercynisch woud van eikeltjes pyama’s voor zijn achterban kopen en zo de schepping vernieuwen.
  Hoewel hercynisch nogal boreaal is, is het niet racistisch bedoeld. Maar wat niet is, kan nog worden dankzij politiek links, de scheppers van een nieuwe taal en een nieuwe wereld.

  1 likes
 • Bernard schreef:

  Laat de bewuste verlichte ziel het heel snel overnemen van deze nu leidende duistere onverlichte ziel!! Deze DUISTERE POPPENKAST duurt al veel te lang!!! De veel verder gevaluteerde ziel gaat het verschil maken door los te komen van de middeleeuwen.

  0 likes
 • rob schreef:

  Niet het klimaat, het is het menselijke ras die uit tegenstrijdigheden bestaat , en daardoor creëert men tegenstrijdigheden..heel simpel

  0 likes
 • Hans schreef:

  Het probleem is dat er teveel mensen zijn
  En daardoor teveel vee
  En daardoor teveel landbouwgrond voor voedsel van mens en dier
  En teveel grond voor huizen, wegen, kantoren, fabrieken, windmolens, zonnepanelen ed
  En teveel auto’s, vliegtuigen, treinen, brommers en fietsen.
  En daardoor teveel afval, CO2 uitstoot, stikstof en andere zooi

  Het probleem is dus: ER ZIJN TEVEEL MENSEN
  Waarom is dat voor de NL regering, groene Khmer, EU, VN en andere milieu-maffioso dan geen issue?

  Aantal mensen op aarde in 1900: 1,7 miljard
  Aantal mensen op aarde in 1968: 3,5 miljard
  Aantal mensen op aarde in 2018: 7,7 miljard
  En als we zo productief door blijven neuken zitten we in 2080 op zo’n 15 miljard.
  De club van Rome waarschuwde in 1968 al voor deze groei en stelde maatregelen voor. Nooit wat mee gedaan en het grappige is dat tussen al die 600 voorgestelde maatregelen door de klimaat-tafels dit punt niet te vinden is. Zo ook bij al die klimaatbeterweters van de groene Khmer en de UvA.
  Ach, neuk lekker door…
  CO2 stijging is niet de oorzaak van klimaatverandering maar het gevolg van de explosieve groei van de wereldbevolking.

  0 likes
 • x

  Check Also

  bonus

  Wél bonus voor managers, maar geen cent extra voor zorgmedewerkers: ‘Schandalig en schaamteloos’

  Verpleegkundigen van het Zaans Medisch Centrum zijn ...

  virus

  De echte reden waarom het virus ‘bezig is aan een gevaarlijke opmars’

  “We hoopten allemaal op een stille zomer, ...

  >