Natuur en Milieu

Het klimaatbeleid hangt aan elkaar van de tegenstrijdigheden en ongeloofwaardigheden. Pak deze unieke kans en uit je kritiek

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Van 24 augustus tot 4 oktober kunnen burgers op internet reageren op de voorgestelde klimaatplannen. Er zijn maar weinigen dit die weten omdat er door het kabinet geen ruchtbaarheid aan gegeven is.

Journalist Syp Wynia heeft een burgermanifest opgesteld tegen de klimaatplannen van de regering.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Hij bracht deze ‘laatste mogelijkheid’ in WNL Opiniemakers onder de aandacht om als burgers duidelijk te maken dat de klimaatplannen peperduur zijn en niet werken.

Unieke kans

Burgers hebben nu een unieke kans om kritiek te uiten op de klimaatplannen.

Bij de klimaattafels zijn alleen belangengroepen geraadpleegd, aan burgers wordt niks gevraagd, aldus Wynia.

“De burgers van Nederland hebben niet gekozen voor het klimaatbeleid van Rutte, maar draaien er wel in belangrijke mate voor op,” schrijft hij op zijn website.

Eenzijdige doorbelasting

In zijn manifest vraagt hij zich onder meer af waarom Nederland van het aardgas af moet, terwijl landen om ons heen juist aan het gas gaan.

Verder vraagt hij waarom het kabinet steeds voorbijgaat aan de immense kosten van het klimaatbeleid voor burgers en waarom dit beleid altijd gepaard gaat met uitsluiting, dwang en eenzijdige doorbelasting aan burgers.

“Het overgrote deel van het ambitieuze klimaatbeleid wordt betaald door burgers, zowel via hogere belastingen van allerlei aard als wel door hoge particuliere uitgaven voor woningen en auto’s,” klinkt het.

Tegenstrijdigheden

“Het kabinet is bereid daarbij dwang toe te passen, ook bij het afsluiten van woningen van het gas,” stelt Wynia.

Hij benadrukt dat het klimaatbeleid aan elkaar hangt van de tegenstrijdigheden en ongeloofwaardigheden, en steeds weer voor rekening van de burgers komt zonder dat het klimaat er mee geholpen wordt.

Reageren op de klimaatplannen kan hier.

[WNL, Syp Wynia]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joep
joep
4 jaren geleden

Wat moeten wij daar op zeggen ??? NEE IS JA EN JA IS NEE !!! Wij hebben niks te zeggen helaas !!!!

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Klimaat plannen? Simpel:
– 1 Gebruik de chemtrails om het weer stabiel te houden en niet om de natuur en de mensen te vergiftigen.
– 2 Verleg de focus in het milieu beleid in de media van CO2 obsessie en paniek zaaien naar bewustmaking van werkelijke vervuilende stoffen die uit de industrie komen.
– 3 Stop de Natuur Bescherming’s rare houding en beleid voeringen waarbij oa oude nog steeds gezonde bomen gekapt worden zonder duidelijke reden, en delen van de organisatie makkelijk lijkt om halen zijn om soms de belangen van de natuur volledig te negeren.
– 4 Los de CO2 belastingen op (want het is deel van een enorm framework, dat het moeilijk maakt als je niet mee doet) binnen de regering zodat de burgers geen druk ondervinden van dit belastingen systeem. Sterkere lokale vergroening zou een goede benadering kunnen zijn.
– 5 Investeer in dieper bio-onderzoek naar unieke eigenschappen van planten dieren off andere organismen in de natuur die vervuilingsproblemen kunnen tegen gaan, denk aan water lelies filter installaties (tegen riool vervuiling en om rivieren te schonen), diepzee kwallen farms (micro plastics), algen containers (extra CO2 naar zuurstof omzet). Er zijn nog ontelbaar meer dingen zoals deze klaar om tegen te komen en te gebruiken.

rvsracer
rvsracer
4 jaren geleden

Je kunt een globaal probleem niet regionaal oplossen……
Ook proberen heeft GEEN nu……

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x