Binnenland

Klimaatbetogers krijgen ruim baan om A10 te blokkeren: ‘Knettergek!’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Demonstranten van Extinction Rebellion (XR) zijn in Amsterdam-Zuid de A10 opgegaan. Ze demonstreerden tegen ING, die ‘moet stoppen met het financieren van klimaatontwrichting’. De bank zat tot en met 2014 in een gebouw aan de snelweg, maar nu dus niet meer.

De gemeente had de betoging verboden. Ziekenhuis VUmc ligt ernaast, waardoor de weg een belangrijke route is voor ambulances. Een woordvoerder van XR zei daarover tegen journalist Arno Wellens dat de ambulances ‘kunnen omrijden’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Onzinnige acties

De weg was enige tijd afgesloten, tot verbazing van veel mensen. “Met behulp van Rijkswaterstaat is de A10 vrijgemaakt zodat de drammers rustig de snelweg op konden lopen. Dit alles uiteraard onder de noemer ‘veiligheid’,” merkt onafhankelijk energieadviseur Simone Juffermans op.

“Ze geloven in een niet-bestaand probleem. Ze voeren onzinnige acties uit. En ze zetten zich in voor globalisten en miljardairs,” zegt auteur Fred van ’t Ent.

Hij wijst erop dat er al sinds 1960 geregeld verhalen circuleren over ‘het einde van de wereld’ door het klimaat. “Steeds weer kwamen de voorspellingen niet uit. En terwijl wij leugens gepresenteerd kregen, gaven wij door die leugens inmiddels wereldwijd al vele duizenden miljarden euro’s uit aan het voorkomen van helemaal niets. Geld dat overigens vrijwel volledig in de zakken van sluwe miljardairs gleed.”

Verkeerde gebouw

Jurist en publicist Sietske Bergsma reageert: “Debielen en psychiatrisch patiëntjes die voor het verkeerde gebouw op de A10 een ‘boe want dingen’-uitje hebben – kortom het is vooral de bedoeling dat ‘wij’ het erover hebben.”

De politie kreeg naar eigen zeggen vragen over waarom de actievoerders de nodige tijd op de snelweg konden zitten en niet direct zijn verwijderd. “Het optreden van vandaag is erop gericht om de blokkade vreedzaam te beëindigen. Deze actievoerders staan erom bekend geen geweld te gebruiken en net als bij eerdere blokkades, zijn er vandaag kinderen aanwezig op de snelweg. Dit vraagt om een extra zorgvuldige aanpak,” aldus de politie.

Geloof je het zelf?

Huisarts Els van Veen zegt hierover: “Ik heb jullie tekeer zien gaan. Op 17 januari 2021 op het Museumplein. Het staat op mijn netvlies gebrand, hoe jullie vanaf jullie paarden mensen met knuppels op het achterhoofd sloegen. Hoe jullie met helmen en knuppels en schilden onschuldige burgers in elkaar mepten. Op die dag verdween mijn vertrouwen in de politie. Ik waarschuw mijn kinderen voor jullie. Triest, maar wel waar.”

“Hadden we onze kinderen nou maar meegenomen naar de vreedzame coronademonstraties. Dan was er niemand afgetuigd. Geloof je het zelf?” vraagt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

149 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
B.watervogel
B.watervogel
3 maanden geleden

Verstoppertje met de politie op de a 10, wie niet weg is is gezien, xr poppenkast🤮

Nog niet!
Nog niet!
3 maanden geleden

De leugen regeert.
Helaas.

Anja Heij
Anja Heij
3 maanden geleden

XR-ers schijnen grotendeels bijstandsgerechtigden te zijn. Ze krijgen betaald voor idiote demonstraties. Oftewel: ze hebben hun eindejaars-bonus bij elkaar verdiend.

Ted
Ted
3 maanden geleden

Eerdags krijgen die ongewassen fascisten te maken met mensen die het helemaal spuugzat zijn met dat humane onkruid.

Back to top button
149
0
We lezen graag je reactie!x