Gezondheid

‘Gevaarlijkste drug van deze tijd’ zit bijna overal in

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lees de etiketten op voeding en al snel blijkt dat in heel veel voedingsmiddelen ongemerkt suiker zit. Het is dus niet alleen oppassen met frisdrank en snoep.

Wie suikers eet wil steeds meer, ook als het hongergevoel is verdwenen. Geef iemand eieren en hij of stopt op den duur met eten. Geef hem koekjes en hij blijft eten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Suiker kan dus eigenlijk worden gezien als een vorm van verslaving. Het is net zo zwaar om van de drang naar zoet voedsel af te komen als van roken.

Endocrinoloog Aart Jan van der Lelij stelt dat de voedingsindustrie van dit mechanisme gebruikmaakt en voedingsmiddelen daarom (onnodig) zoeter maakt.

Drug

Het motto van de voedingsindustrie is: er bestaat geen verkeerde voeding. Slechte voeding bestaat dus wel degelijk: voeding die het evenwicht in ons lichaam verstoort en leidt tot verslaving.

Suiker kan net als alcohol en tabak worden gezien als een drug. GGD-directeur Paul van der Velpen pleit voor ontmoediging van het gebruik van suiker door de overheid. Hij vindt dat gebruikers gewezen moeten worden op de gevaren.

Verslavingstherapie

“De overheid zou geen vet-tax maar een suiker-tax moeten invoeren,” aldus Van der Velpen. “En net als bij zout regelgeving moeten opstellen met betrekking tot de hoeveelheid suiker die in een product mag worden verwerkt. Zorgverzekeraars zouden verslavingstherapie moeten financieren voor hun obese klanten. Op scholen zouden geen snoep en frisdranken meer aangeboden mogen worden. Producenten van sportdrankjes die barsten van de suiker moeten worden aangeklaagd vanwege misleidende reclame en ga zo maar door.”

Van der Velpen besluit: “Het lijkt misschien overdreven en vergezocht, maar suiker is de gevaarlijkste drug van deze tijd en ook nog overal en makkelijk te verkrijgen.”

Bron: GGD.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dondervogel
Dondervogel
10 jaren geleden

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21893481/__GGD_wil_taks_op_suiker__.html En maar zeiken over cannabis!Waarvan we zeggen don.t panic it,s organic.

Baba
Baba
10 jaren geleden

Terecht artikel. Een verhelderend boek hierover is Suiker&Zoetstoffen van Dr. Geert Verhelst.

sander
sander
10 jaren geleden

Ik eet geen suiker, maar met bijvoorbeeld suikervrije snoep of koek of lekker eten zoals spaghetti heb ik precies hetzelfde.. toch heb ik dat (het meer en veel willen eten van iets) niet bij eten wat ik niet lekker vind.

Waarom zou het dan niet gewoon met smaak te maken hebben, kortom.. Met of je iets lekker vind of niet. Het is toch puur logisch dat als je iets lekker vind je er meer van eet?

anel
anel
10 jaren geleden

Geraffineerde suiker is vele malen minder schadelijk dan het veel gebruikte alternatief : glucose/fructose. De wereldwijde obesitas epidemie is voor 90% te wijten aan het gebruik van deze zoetstof. Is des te misleidend omdat de meeste gebruikers denken gezond bezig te zijn.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x