Het Complot

VIDEO: Graham Hancock over oude beschavingen en de oorlog om bewustzijn

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Schrijver Graham Hancock merkt op dat alternatieve zienswijzen in de wetenschap vaak niet worden geaccepteerd. De meeste nieuwe ideeën worden in eerste instantie verworpen. Hij noemt als voorbeeld de theorie van de continentverschuiving.

Toen Alfred Wegener met het idee van continentverschuiving kwam, werd zijn theorie door het merendeel van de geologen niet aanvaard. In een groot deel van de geologische wereld werden de overeenkomsten in aardlagen aan weerskanten van de oceanen als toeval terzijde gelegd en werd continentverschuiving lange tijd verguisd. Pas in de jaren zeventig kwam er een ommekeer en ontstond de theorie van de platentektoniek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens Hancock moeten we rekening houden met het feit dat grote rampen in het verleden verantwoordelijk zijn geweest voor de verdwijning van beschavingen. Door de enorme omvang van deze cataclysmen zijn alle sporen uitgewist.

Plato schreef dat 9000 jaar voor de tijd van Solon (11.600 jaar geleden) een grote beschaving werd vernietigd als gevolg van zware vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. Hij noemde deze beschaving Atlantis.

Hancock wijst erop dat de verdwijning van deze beschaving precies samenvalt met het einde van de Jonge Dryas (12.700-11.560 jaar geelden), de laatste ijstijd. Toen het Jonge Dryas-stadiaal afliep werd de aarde ook geteisterd door overstromingen en aardbevingen.

De geschiedenis van India kent soortgelijke verhalen over het verdwijnen van oude beschavingen. Overlevenden van deze prehistorische beschavingen zouden zich hebben gevestigd in onder meer Mexico, Egypte en Mesopotamië om hun oude kennis te beschermen.

Er zijn zeer oude kaarten bewaard gebleven die laten zien hoe de wereld er rond de laatste ijstijd uitzag. De Piri Reis-kaart is bijvoorbeeld gebaseerd op een honderdtal kaarten die in de grote bibliotheek van Alexandrië lagen, aldus Hancock. Duizenden jaren geleden was men op de één of andere manier al in staat om vaarroutes, kustlijnen, havens, doorvaarten en baaien in kaart te brengen.

Begin 2013 gaf Hancock een TED-lezing over oude beschavingen en bewustzijn. De lezing werd offline gehaald door de organisatie, waarna een enorme ophef ontstond. De organisatie was van mening dat de lezing van Hancock in strijd was met de opvattingen binnen de reguliere wetenschap. Vanwege de ophef werden de lezingen van Hancock en zijn collega Rupert Sheldrake toch weer online gezet, maar ditmaal in het ‘verdomhoekje’.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
9 jaren geleden

Nieuwe wetenschappelijke ideeën zullen zich moeten bewijzen. Wetenschappers zullen terecht skeptisch zijn als iemand komt en zegt: jullie hebben het met z’n allen bij het verkeerde eind, ik weet hoe het werkelijk zit. Een logische reactie is dan: kom maar eens met bewijs. En dan maak je je niet geloofwaardiger als je met die kaart van Piri Reis komt aanzetten, want de fantastische claims daarover zijn grondig onderzocht en vals gebleken; zie bijv. http://www.diegocuoghi.com/Piri_Reis/PiriReis_eng.htm
Het is even doorbijten, maar dan ben je ook meteen genezen.

krull
krull
9 jaren geleden

We leven in een leugachtige wereld van vijanden die bewust gehuurde getrainde huursoldaten zijn de die betaald worden voor de uitroeiing van de mensheid en hun naasten die ze liefhebben, door een klein groep (mensen) die menen dat de mensheid niet hier horen te leven op de aarde. Het zijn ingehuurde soldaat legioenen die hiervoor betaald worden.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x