Buitenland

Anti-lockdownprotesten in HEEL Europa: een overzicht

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is iets groots gaande in Europa, maar je leest er vrijwel niets over in de media. Veel Europese overheden hebben de ‘tweede coronagolf’ aangegrepen om zich nog meer macht toe te eigenen. Dat heeft zich vooral vertaald in strenge lockdowns in grote delen van Europa. Er is alleen een groot verschil met maart: het volk heeft maanden de tijd gehad om zich te verdiepen in de coronacrisis en is een stuk minder meegaand. Mensen verzetten zich massaal tegen de beperkingen en in heel Europa gaan ze de straat op.

Duitsland

De afgelopen dagen hebben vele duizenden mensen zich verzameld in Berlijn om te protesteren tegen een nieuwe lockdown-wet die is aangenomen door de regering van bondskanselier Merkel. De politie zette waterkanonnen in tegen de menigte en bijna 200 mensen werden opgepakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png


Volgens de media waren er ‘honderden’ betogers, maar zoals de foto’s duidelijk laten zien, waren het er eerder tienduizenden:

Spanje

Nadat de Spaanse premier Pedro Sanchez in oktober een zes maanden durende noodtoestand had afgekondigd, werd er in heel het land dagenlang geprotesteerd. In Barcelona, waar de politie keihard optrad bij het Catalaanse referendum, kwam het tot gewelddadige confrontaties tussen de oproerpolitie en betogers.

Frankrijk

De nieuwe veiligheidswet van de Franse president Emmanuel Macron maakt de weg vrij voor een verdere militarisering van de politie en verbiedt het fotograferen van politieagenten. In veel steden marcheerden mensen door de straten om te protesteren tegen de draconische wet.


Macron heeft er een handje van om burgervrijheden in te perken. Als reactie op zijn ‘hervormingen’ gingen de ‘gele hesjes’ meer dan een jaar lang iedere zaterdag de straat op.

Italië

In Italië bereikten de anti-lockdownprotesten hun hoogtepunt rond eind oktober. Het waren wellicht de meest grootschalige protesten in Europa. In tientallen steden werden demonstraties georganiseerd, waaronder in Rome, Napels, Genua en Bologna.


De media schatten het aantal betogers op ‘enkele honderden’ en gaven de maffia de schuld van de protesten.

Slowakije

In Bratislava vond op 17 november een gigantisch protest plaats. Op die dag vierden de Slowaken de Dag van de Strijd voor Democratie. De Slowaakse overheid had demonstraties verboden, zogenaamd om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Denemarken

Buiten het Deense parlementsgebouw protesteerden mensen 9 dagen lang tegen een ‘vaccinatiewet’, die de politie de bevoegdheid zou geven om mensen met dwang aan het vaccin te krijgen. De wet zou inmiddels van tafel zijn.


[OffGuardian]

4.9 49 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Kon ook niet uitblijven. De overheid moest wel een tik op de vingers krijgen.

Marco Platier
Marco Platier
3 jaren geleden

en wij brave verNederlanders houden ons weer mak als lammetjes….. WTF is er met ons aan de hand?

Tao
Tao
3 jaren geleden

Engeland en Ierland ook, Nederland ook, Zwitserland ook en ik vergeet er vast nog wel wat.

Erik Zwart
Erik Zwart
3 jaren geleden

Ondertussen bij de NOS: Coronavaccin veel veiliger dan griepprik…zo bak je de lekkerste vegetarische saucijzenbroodjes…

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x