Archeologie

Egypte opent twee oude tempels (video)

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee oude Egyptische tempels zijn na een ingrijpende renovatie heropend. Het gaat om Serapeum en Akhethotep Ptahhotep.

Er is liefst tien jaar hard gewerkt aan de renovatie die meer dan 1,5 miljoen euro heeft gekost.

Serapeum is een tempel die gewijd is aan de god Serapis, een syncretisme tussen Osiris en de stiergod Apis. In 1851 ontdekte Auguste Mariette in Saqqara de sfinxenlaan van Nectanebo I die naar de tempel van Nectanebo II liep. Daar vandaan liep weer een andere sfinxenlaan richting het Serapeum. Dit was de begraafplaats van de Apis-stieren.

Aldebaran

Sinds Amenhotep III werden in Saqqara stieren begraven, maar Ramses II liet zijn zoon Chaemwaset, hogepriester van Ptah in Memphis, een ondergrondse galerij aanleggen. De Apis-stieren werden begraven in grote sarcofagen, ieder afzonderlijk in een grafkamer. De laatste stier werd hier begraven ten tijde van Cleopatra VII.

Apis was eigenlijk een andere naam voor Saturnus. Daarnaast is er een verband met de ster Aldebaran in het sterrenbeeld Stier. Aldebaran werd vroeger gezien als het rode oog van de woeste stier.

Dat de elite vandaag de dag nog steeds dezelfde ideologie nastreeft blijkt uit het feit dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA ruimtesonde Pioneer 10 in de richting van Aldebaran heeft gestuurd. De ster staat op ongeveer 68 lichtjaar en het zal Pioneer zo’n 2 miljoen jaar kosten om het rode oog te bereiken.

Vril

In 1919 liet het toenmalige hoofd van het Thule-Gesellschaft Karl Haushofer weten dat een beschaving van een planeet rond de ster Aldebaran contact had opgenomen met enkele leden van zijn groep. De vrijmetselaarsloge kreeg bouwtekeningen doorgespeeld van een antizwaartekrachtmotor die tijd kon ombuigen en die werd voortgedreven door een energiebron die men Vril noemde. Op historische artefacten worden wezens van Aldebaran altijd met hoorns afgebeeld.

Veel leden van het Thule-Gesellschaft zouden later lid worden van de Duitse NSDAP. Onder Operatie Paperclip zijn de meeste leden na de Tweede Wereldoorlog overgebracht naar de Verenigde Staten, waar ze hoge functies kregen toebedeeld die ze nog altijd bekleden.

Egyptische Revolutie

De Apis-stieren werden door farao’s als heilig beschouwd.

De Egyptische minister van Oudheden Mohamed Ibrahim liet weten dat volgende week wellicht nog vijf tempels in Gizeh worden heropend. Door de Egyptische Revolutie afgelopen jaar heeft het toerisme in het land een flinke klap opgelopen. Voor de afzetting van president Hosni Moebarak was de sector goed voor 10 procent van het Egyptische bruto nationaal product.

Bron: NTDTV

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sailor075
sailor075
10 jaren geleden

Er is liefst tien jaar hard gewerkt aan de renovatie die meer dan 1,5 miljoen euro heeft gekost.

Als wij hier in europa wat renovatie doen kost alleen al de directeur 1,5 miljoen per jaar. Petje af voor de zuinigheid van de Egyptiers,waarschijnlijk kunnen we wat van ze opsteken i.v.m budgettering.

Roy2013
Roy2013
10 jaren geleden

ik kan altijd de symbolen lezen
alleen duurt het wat langer om achter te halen. ik weet wel dat er op die manier de goden terug kunnen komen en die piramides zijn gemaakt als of voor ruimte schepen – triangle’s weet ik nog mij al te goed.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Open is open alhoewel dit vreselijk lang heeft geduurd.Maar waarom heeft dit zolang geduurd.Geld wordt er gezegd in het filmpje.En wat was er te verbergen dan.En waarom zijn er nog steeds pyramides waar de gewone burger niet bij mag komen en wordt dit zwaar bewaakt.En dan de vraag wat wordt er bewaakt.Sorry mijn vraagtekens willen niet. zal ff opnieuw opstarten dit is geen vraagteken toch=========

Abel
Abel
10 jaren geleden

Aldebaran = Aldobrandini (Illuminiati bloedlijn).

Saturnus = Satan.

En de cirkel is weer rond.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x