Buitenland

Senator McCain ‘zat achter antiregeringsprotesten in Oekraïne vorig jaar’

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amerikaanse oud-congreslid Ron Paul vindt het een slechte zaak dat senator John McCain meerdere bezoekjes aan Oekraïne heeft gebracht en betogers heeft aangemoedigd de regering af te zetten.

“Senator John McCain bracht meerdere keren een bezoek aan Kiev en sprak zelfs tot de menigte om de mensen aan te moedigen,” schreef Paul in een artikel op zijn website. “McCain kan zich beter druk maken om zijn kiezers in Arizona in plaats van mensen die op bijna 10.000 kilometer afstand wonen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Het voormalige congreslid liet zijn licht schijnen op de interventies die verantwoordelijk zijn voor de huidige ogenschijnlijk hopeloze situatie in Oekraïne. “Wat als de Russische president Vladimir Poetin naar Washington zou komen om demonstranten aan te moedigen de regering Obama af te zetten?” vroeg Paul zich af.

Als Oekraïne volledig met rust gelaten zou zijn, was het probleem waarschijnlijk op den duur vanzelf overgegaan, zonder dat het conflict was geëscaleerd tot een burgeroorlog, aldus Paul. “Na een gelekt telefoontje kwamen we al snel tot de ontdekking dat de Amerikaanse ambassadeur in Kiev en onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland gedetailleerde plannen hadden gemaakt voor een nieuwe regering in Kiev,” zei hij.

De oud-presidentskandidaat zei dat het afzetten van de democratisch gekozen regering voor het grootste deel was gepland door de VS en EU. Eerder deze maand zei de Amerikaanse president Obama in een interview met CNN dat Washington heeft bemiddeld bij de regeringsovergang in Oekraïne.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Foppe1986
Foppe1986
9 jaren geleden

Hehe, eindelijk een positief EN realistisch geluid als het gaat om de kwestie Oekraine. Voor de rest wordt er nogal veel gelogen namelijk door Amerika, Oekraine en de rest van die malloten die achter de “democratisch” gekozen president van Oekraine aan lopen. Rusland (en uiteraard Poetin) zal heus wel slechte dingen doen, maar dat is reageren op slechte zaken die door het Westen bekokstooft zijn.
Een jaar geleden zag ik bij Pauw en Witteman een oorlogsjournalist (de naam is mij ontschoten) en die man wist het heel goed duidelijk uit te leggen. “De NAVO heeft zichzelf in feite buitenspel gezet, want in Europa is geen oorlog meer te bekennen, vandaar dat ze dreiging zelf veroorzaken om weer wat te doen te hebben. En door de mensen angst aan te jagen wat betreft het Oosten krijgt men het voor elkaar om meer en meer geld in Defensie te stoppen”. Dat laatste is overigens van mij, niet van die oorlogsjournalist.

Ik ben deze onzin kotsbeu, en ben blij dat er alternatieve nieuwsbronnen zijn die niet zo achter Amerika en de NAVO aanlopen

Buddy
Buddy
9 jaren geleden

RISK in een ietwat grotere spelvorm, McCain is een verschrikkelijk figuur waar alleen maar oorlogsgeweld vanuit straalt, bij alles wat er gebeurd wil deze man er gelijk bovenop.
Deze man verdient het om het woord bij de daad te voegen en zijn haatgevoelens uit te dragen aan het front, kijken of hij zijn grote bek waar kan maken, waarschijnlijk zal hij als eerste, met een volgescheten broek de ‘battlefield’ verlaten want meestal hebben de grootste bekken de kleinste ballen…

Bertfleppertje
Bertfleppertje
9 jaren geleden

Even buiten het feit om dat er inderdaad vieze spellen gespeeld worden door de VS. Maar McCain is geen bange poeperd. Heeft zelfs voor langere tijd krijgsgevangene geweest in Vietnam. Raar eigenlijk dat zo’n iemand nog eerder oorlog aanmoedigd dan helpt te voorkomen.

Ferry
Ferry
9 jaren geleden

…en de EU blijft de US maar volgen als een puppy, wanneer worden die eens echt wakker.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x