Homepagina » Gezondheid » Stofje in algen ‘bestrijdt zelfs de meest agressieve vormen van kanker’
Stofje in algen 'doodt zelfs de meest agressieve vormen van kanker'

Stofje in algen ‘bestrijdt zelfs de meest agressieve vormen van kanker’

Wetenschappers hebben een stofje gevonden in algen dat de strijd aangaat met kankercellen. Een team van de Oregon State University ontdekte dat het stofje zelfs twee van de meest agressieve vormen van kanker – hersentumoren en drievoudige negatieve borstkanker – kan bestrijden. Dat schrijft Ninefornews.nl.

Het stofje, coibamide A geheten, zorgt ervoor dat kankercellen niet langer kunnen communiceren met bloedvaten en andere cellen, waardoor ze afsterven. “Er is op dit moment geen medicijn dat op deze manier werkt,” zei hoofdonderzoeker dr. Jane Ishmael.

Weinig bekend

Het stofje is acht jaar geleden ontdekt door dr. Kerry McPhail van de Oregon State University. De wetenschapper verzamelde blauwalgen, ook wel cyanobacteriën genoemd, die ook in de Rode Zee en voor de kust van Zuid-Afrika worden gevonden.

Hij isoleerde coibamide A en ontdekte dat het stofje in staat is om kanker te bestrijden. Hoewel de medicinale eigenschappen van planten al duizenden jaren worden erkend, is er nog relatief weinig bekend over het marine milieu.

Natuur

“Dit stofje laat volgens ons zien dat de natuur al een manier heeft gevonden om bepaalde eiwitten te bestrijden die betrokken zijn bij de groei van tumoren,” zei dr. Ishmael. Gebleken is dat coibamide A vele soorten kankercellen kan doden. De wetenschappers richtten zich met name op hersentumoren en borstkanker, omdat deze vormen moeilijk te behandelen zijn.

Bij dieren die met coibamide A werden behandeld, krompen tumoren aanzienlijk. Hersentumoren zijn lastig te behandelen omdat ze snel groeien en niet goed reageren op chemotherapie. De onderzoeksresultaten zijn begin deze maand gepresenteerd tijdens de bijeenkomst Experimental Biology in San Diego.

[Newswise]


Vond je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Zie je wel, de beste remedie tegen kanker is sloot water! I knew it! 😀

  4 likes
 2. Al die alternatieve geneeskunde van o.a. kanker moeten allemaal regulier worden.

  6 likes
 3. dit heeft dus helemaal niets met alternatieve geneeskunde te maken.
  hier staat dat de reguliere wetenschap een stofje in een alg heeft gevonden met goede eigenschappen. die zij gaan proberen te verwerken in een regulier medicijn.
  ja dat is wat die verdraaide farmaceutische bedrijven doen. (en in het proces heel veel geld verdienen natuurlijk)
  of dachten jullie dat als je er een thee van trekt het ook wel werkt.

  1 likes
 4. Ik lees op deze site niks anders dan producten die kanker genezen. Heel vreemd, op het nieuws en in de krant staat zoiets nooit. Dus ga ik er vanuit dat ook dit weer nep is!! Roeptoeteren noem ik het!!

  1 likes
 5. het zoveelste wondermiddel weeral.

  1 likes
 6. Voor we in een gemanipuleerde fase geraken moeten we ons eerst eens afvragen wie die wetenschappers zijn en wie en wat Oregon State University daarbij te betekenen heeft!!

  Je leest iedere dag nieuwe wondermiddelen die de erste kankersoorten genezen maar het feit is nog steeds dat er vele doodgaan.

  Dit heeft geheel niets met Money pharma te maken want dat is manipulatie van de illusie.

  0 likes
 7. Nou mooi kunnen eindelijk de mensen met kanker genezen worden, of is dit weer zon berichtje waar weer niks uitkomt?

  Ik word zo langzamer hand moedeloos van dit soort berichten, als het werkelijk zo is DOE ER DAN WAT MEE!

  Geen woorden maar daden!!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...

chemotherapie

Chemotherapie kan juist leiden tot méér kanker. Dit is hoe het werkt

De behandeling tegen kanker is in de ...