Homepagina » Buitenland » #TheatreNotCoup: “Dit lijkt meer op theater dan op een staatsgreep”
#TheathreNotCoup: "Dit lijkt meer op theater dan op een staatsgreep"

#TheatreNotCoup: “Dit lijkt meer op theater dan op een staatsgreep”

Een opmerkelijke tweet van een correspondent van de politieke nieuwssite Politico over de couppoging in Turkije: “Mijn Turkse bron zegt dat dit meer lijkt op theater dan op een coup.”

Nadat de Turkse president de staatsgreep ‘een geschenk van Allah’ noemde, schreven veel boze social media-gebruikers dat Erdogan de couppoging tegen de regering in scène heeft gezet. Ze gebruiken daarvoor de hashtag #TheatreNotCoup. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de president de staatsgreep heeft geënsceneerd om nog meer macht naar zich toe te trekken.

Politico-correspondent Ryan Heath zei dat een Turkse bron hem had verteld dat de staatsgreep in diens ogen in scène was gezet omdat de overheid met iedereen in Turkije kon communiceren via sms en omdat Erdogan in staat was om het leger te ‘zuiveren’.

Schaduwregering

Analisten trekken een parallel tussen de couppoging, waarbij 265 doden en meer dan 2000 gewonden zijn gevallen, en de Rijksdagbrand in 1933, die Hitler aangreep om burgerlijke vrijheden in te perken en arrestaties uit te voeren.

Anderen wijzen erop dat Erdogan zijn aartsvijand Fethullah Gülen vrijwel gelijk de schuld gaf van de couppoging. De Turkse geestelijke zou een schaduwregering hebben gevormd binnen Turkije, die bekend staat als de ‘parallelle structuur’ en die de macht zou willen overnemen in het land.

Gülen denkt ook dat de coup in scène is gezet. Hij zei: “Ik denk niet dat de wereld de beschuldigingen gelooft. Er is een mogelijkheid dat de staatsgreep is geënsceneerd.”

Alle macht

De Turkse overheid heeft inmiddels duizenden soldaten gearresteerd en duizenden rechters op non-actief gesteld die zich tegen het regime van Erdogan zouden hebben gekeerd. “Dit betekent dat de mislukte coup wordt gevolgd door een echte coup door Erdogan zelf, en dat de laatste restjes democratie verloren zullen gaan,” zei een analist.

“De slachtofferpositie lijkt Erdogan in elk geval goed uit te komen,” zegt Mete Özturk, hoofdredacteur van de Belgische editie van de Turkse krant Zaman Vandaag. “Die positie maakt dat de weg openligt voor wat hij zo graag wil: alle macht naar zich toe trekken. Iedereen die hij nog niet onder controle had, kan nu uit de weg worden geruimd.”

[Independent]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pieter
pieter
4 jaren geleden

Dit is de Turkse nacht van de lange messen. Zesduizend opposanten opgepakt, waaronder rechters en officieren. Griezelig ookom zien hoe in West-Europese landen Turkse inwijkelingen onmiddellijk de straat op renden om Erdogan-kritische doelen aan te vallen.

Turkse legereenheden hebben inmiddels de Amerikaanse basis van Inçirlik omsingeld en er de elektriciteit afgesloten. Geen bombardementen meer op Erdo’s vriendjes, ISIS, én een greep naar de tachtig nukes die in Inçirlik liggen opgeslagen.

Turkije s nu de facto een islam-fascistische dictatuur.

corbison
corbison
Reactie op  pieter
4 jaren geleden

Klopt tot op de naad zal ik maar zeggen, en Erdo zijn zoontje mist de olie inkomsten van IS , maar dat wordt goed gemaakt met 6 miljard voor de komende 5 jaar uit Brussel om 500 Syriërs perjaar tegen tehouden

Typhoon
Typhoon
Reactie op  corbison
4 jaren geleden

Hoe herken je een duivelse plan? Eet die appel en je zal eeuwig in de hemel blijven zei de fluisteraar….

Als je een leider weg wilt hebben dan maak je hem uit voor:
Dictator
Dief
Fascist
Oliesmokkelaar
Hitler
Fanaat
Terreursupporter
Vijand en alles wat erbij hoort…

Jullie zijn tegen Nato
tegen EU
tegen IS
tegen zionisme
Erdogan bekritiseert ze allemaal heel erg
Voor wie zijn jullie nou…?

Waarom kwam het Turkse volk massaal op voor een dictator?

Jullie denkwijze is verkeerd! Wees een waarheidszoeker en geloof niet alles!

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

De weg voor de openbaring van de Christus ligt nu open daar de anti_Christ momenteel in de vorm van Erdogan nu heeft toegeslagen.

Padja
Padja
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Komt ie dan weer het vuur en het zwaard brengen?
Of je mekaar nou afslacht in naam van Allah, God, of Jantje het is in alle gevallen even verwerpelijk voor een normaal denken mens dan hè.

Typhoon
Typhoon
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Je hebt 50% kans

Of je bent voor de anti-Christ of voor de Maitreya…

Het zal een lastige keuze worden en niet iedereen zal die onderscheid kunnen maken!

De Maitreya zal de waarheid spreken en zodoende heel veel vijanden hebben!

Padja
Padja
Reactie op  Typhoon
4 jaren geleden

of je mekaar nou afslacht in naam van anti christ, maitreya, of welke naam dan ook..
Het is allemaal even verwerpelijk.

louise
louise
4 jaren geleden

Klein duimpje tegenover de grote reus, natuurlijk is het theater, alles wat die lui doen is theater,ze aanbidden een mohammed,dat is een gewetenloze sectarische man geweest, heeft helemaal niks van doen met het geloof of een god,zij geven niks om een mensen leven,maar ja, dat weten de meeste westerse burgers ook,alleen politici hebben een eigen agenda. Ik hoor politici zeggen,hij is democratisch gekozen,jawel,geweldig….. Hitler ook in 1933…. en jaaa, wij hebben volgend jaar verkiezingen,stel nou dat het de pvv wordt???? zijn we dan ook zo democratisch,nou ik weet nu al ,,NEEN,, Het is allemaal een groot financieel belang geworden in de wereld en daar moet die mondige burger zich niet mee bemoeien..overigens , toeval vrijdag een aanslag op ontschuldige mensen op vakantie en een coup een dag erna,ook vakantie?????? Ik ben helemaal niet van het complot,maar het hele gebeuren is wel heel vreemd…….

faith
faith
Reactie op  louise
4 jaren geleden

Maar het is ook allemaal theater, lang geleden uitgedacht.
Hier een docu van David Wilcock, uitgezonden op de Russische Staatstelevisie.
Een Amerikaan en onderzoeker, dus geen woord Russische propaganda.
Hij duurt wel lang maar als je bij ong. de 45ste minuut begint, val je eigenlijk meteen in het verhaal waar we nu inzitten en waar het over gaat.
Wel daarna het begin zien want ergens zie je dat Rothschild zelf heeft gezegd dat hij niet van denkers houd onder zijn werkvolk.
Du daar werken uitsluitend mensen die braaf doen wat baasje zegt, ook al is het nog zo slecht.
Dat verklaart meteen de puinhoop in de wereld.
Omdat ze een hekel aan intelligente mensen hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=4jMivaceTxM

Armonicus
Armonicus
4 jaren geleden

“#TheatHreNotCoup”

Ja, zo wordt het natuurlijk nooit een ‘hot topic’!

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Ok Louise, maar Turkije kent ook een hele grote christelijke gemeenschap. Voor wat de rest van het complot kan je het van hieruit 2 dimensionaal bekijken; het is zo, of niet. Want als je deze theorie, net zoals de andere theorieën 5 dimensionaal gaat ontleden, kom je altijd bij de eerste of tweede uit. We missen er namelijk nog minstens 1

Typhoon
Typhoon
Reactie op  Jeff
4 jaren geleden

Historische kerken in Turkije zijn opgeknapt en teruggegeven aan de christelijke gemeenschap. Hun rechten zijn gelijk getrokken met de rest van de bevolking. Mede dankzij de islamitische fascist dictator dief Erdogan.

Of staat dat niet in de Telegraaf en NOS ….?

Johny
Johny
4 jaren geleden

Die Erdogan heeft iedereen uitgeschakeld die hem bekritiseerde. Het restje uit het leger – dat zich nog niet geroerd had – heeft hij handig weten op te ruimen met deze ‘couppoging’. Alles valt zgn als een Godsgeschenk voor de voeten van deze man.
Maar waarom was hij excuses gaan aanbieden aan Rusland? Om de Russen in slaap te sussen? Of als een boodschap aan Amerika dat als je ons dwarsboomt, dat we zo kunnen overlopen naar het Russische kamp?

mikker
mikker
4 jaren geleden

Dombo ‘s. Het was geen toneelstuk.
In het verleden hebben regelmatig een handjevol officieren succesvol coups gepleegd in Turkije. Dit komt door de piramidestructuur. Op deze manier kunnen de 1% de wereld regeren.

Jeff
Jeff
Reactie op  mikker
4 jaren geleden

En wie zijn dan precies de dombo’s Mikker? De mensen die belogen worden? De elite op zoek naar meer macht? of jij en ik?

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws,verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
louise
louise
4 jaren geleden

Ja natuurlijk hebben ze eerder een coup gepleegd en nee dat heeft ook niet geholpen,kost altyd mensenlevens,maar ja als je het goed doet kan het wel…..maar wat mij intrigeert is,ik lees wat internationale kranten,oppervlakkig dat wel,verder ben ik een internet Dummiiiiiiii,maar goed,alles wat die dictator nu uitkraampt had hij voor de coup ook al gezegd bv de doodstraf en die rechters eruit,dat wordt nu gebracht onder de noemer,,opruimen,, maar ik heb dat vorige week ook al gelezen,kijk hij is met putin gaan praten (geld) en gelijk kwamen vliegtuigen met Russen voor de vakantie,nou dat is dan gelukt…maar de plannen om mensen te ruimen die het niet met hem eens zijn!!!??? Tja daar had hij toch een reden voor nodig…. en ook idioot,wie vraagt nou zn bevolking om naar buiten te gaan via een APP, daar heeft hij toch een leger voor….. maar goed geloof me de waarheid komt altyd boven tafel……Amerika laat geen turks vliegtuig meer binnen!! en aardig Anonymous verklaart IS de oorlog…. we komen wel achter dat plan ……. en ook eindelijk gerechtigheid voor al die mensen in de grote steden,die al 30 jaar roepen,dat er niet geintegreerd wordt, dat bewijs hebben we nu ook…..

pietje
pietje
4 jaren geleden

Wij moeten die verdomde islam neerslaan want wij …..gaan ten onder Snappen we het nog steeds niet !!!! Wij zijn zo toegeefelijk en daar maken ze gebruik van ! TERUG NAAR DE WOESTIJN VOOR DEZE ‘MENSEN’ Als we ze mensen kunnen noemen want dat zijn ze niet het zijn BARBAREN !!! Weg ermee !! Geen toleratie weg en terug naar je land van oorsprong terug naar het zand !!! WEG UIT ONZE BESCHAVING !!!! Zoniet gaan wij onze kinderen en kleinkinderen allemaal dood en dragen een burka !!!!Want ze stoppen niet ! STOP HET DOE HET DOE MEE ZE ZIJN HEEL ERG GEVAARLIJK ZE MOETEN weg !!!!! En snel !!!!!! Gen tolerantie weg en terug naar de woestijn!!

Jeff
Jeff
Reactie op  pietje
4 jaren geleden

Piet, heb je wel is bedacht dat de werkelijke terroristen hierachter wellicht geen tulband of burka dragen? Wat je nu zegt komt voort uit boosheid, die goed te begrijpen is. Maar wat je ziet is niet altijd wat het is. Denk na.

seye
seye
Reactie op  pietje
4 jaren geleden

Dit is gewoon het begin van en burgeroorlog en misschien wel een aanleiding tot een 3de wereldoorlog. Ik vrees voor het ergste…

Elise49
Elise49
Reactie op  pietje
4 jaren geleden

Je kunt ze beter de brief van Albert Pike laten lezen. Als laatste komen de christenen aan de beurt.

Typhoon
Typhoon
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Yip voor een groot Israël moet eerst de islamitische landen uit de weg. Daarna de christenen. Slaven worden we. Zionisten die Amerika in handen hebben gekregen willen hetzelfde proberen in Turkije.

x

Check Also

advocaat

Advocaat Adèle van der Plas over pedo’s bij justitie: ‘Dit is iets wat heel Nederland moet horen’

Deze week was er vooral aandacht voor ...

tempel

‘Verborgen geometrisch patroon’ ontdekt bij oudste tempel ter wereld. ‘Dit had ik niet verwacht’

De monolieten die zo’n 11.500 jaar geleden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x