Homepagina » Wetenschap » Tijdreizen is mogelijk en deze natuurkundige laat zien hoe
Tijdreizen is mogelijk en deze natuurkundige laat zien hoe

Tijdreizen is mogelijk en deze natuurkundige laat zien hoe

Een theoretisch natuurkundige van de Universiteit van Brits-Columbia in Canada heeft een nieuw model ontwikkeld waaruit blijkt dat tijdreizen mogelijk is.

“Mensen denken dat tijdreizen fictie is,” zei Ben Tippett. “We denken dat het niet mogelijk is omdat we het nog niet doen.”

“Maar wiskundig gezien is het mogelijk,” voegde hij toe. In een nieuwe studie stelt Tippett dat ruimte niet zou moeten worden verdeeld in drie dimensies en tijd.

Verbonden

We moeten de vier dimensies volgens hem gaan zien als een ruimte-tijdcontinuüm waarin de verschillende richtingen met elkaar verbonden zijn.

De kromming van de ruimtetijd zorgt ervoor dat planeten in een baan om hun ster draaien. Zonder die kromming zouden planeten en sterren in een rechte lijn bewegen, stelt hij.

De tijdrichting van het oppervlak van de ruimtetijd vertoont ook een kromming, zegt Tippett.

Cirkel

“Hoe dichter we in de buurt van een zwart gat komen, hoe langzamer tijd verstrijkt,” aldus de onderzoeker.

Zijn tijdmachine gebruikt de kromming van de ruimtetijd om tijd voor de passagier te buigen tot een cirkel in plaats van een rechte lijn.

“Die cirkel neemt ons mee terug in de tijd,” legt hij uit.

TARDIS

Zijn model beschrijft een Traversable Acausal Retrograde Domain in Space-Time, oftewel een TARDIS. De TARDIS is ook de tijdmachine in het Britse tv-programma Doctor Who.

Er ontstaat vervolgens een ‘bel’ in de geometrie van de ruimtetijd waarvan je de inhoud terug en vooruit in de tijd kunt sturen.

Exotische materie

Tippett denkt echter dat het onwaarschijnlijk is dat iemand in de nabije toekomst een werkende tijdmachine zal bouwen.

“We hebben exotische materie die nog niet is ontdekt nodig om de ruimtetijd te buigen,” zegt hij.

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Classical and Quantum Gravity.

[UBC]


Vind je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Hebben we wel in de gaten dat als we naar een verleden en een toekomst kunnen reizen we dus feitelijk in één momentum zitten. Verleden, heden en toekomst op het zelfde moment…hhmmm. Deze situatie komt erg bekend voor, namelijk als ik een film bekijk, even naar voren skippen of een stukje gemist dus maar weer terug.
  Persoonlijk geloof ik niet dat de bewoners van dit universum niet kunnen tijdreizen, echter de creators van dit universum staan buiten onze realiteit en kunnen zo ergens in ploppen, wij zijn hun film.

  14 likes
 2. Dat idee dat we in plaats van op vacantie een uitstapje kunnen boeken naar het verleden of de toekomst intrigeert me al langere tijd. Wat zou ik graag naar het verleden terug gaan om bepaalde personen weer te zien, maar ook naar de toekomst ben ik benieuwd , rijden we dan nog auto of hebben we allemaal onze eigen ufo, wat eten we . Zijn er volksstammen weggegaan vd aarde en is het hier nu heerlijk rustig en ruim? (hope so) 🙂
  En is dan eindelik de eeuwige jeugdpil te krijgen hihi .

  10 likes
 3. De tijdmachine bestaat al: Vlieg gewoon met het vliegtuig naar het Midden-Oosten, stap uit en u waant u in het jaar 800.

  6 likes
  • Nou jochie, dan ben jij nog niet in het MO geweest. Blijf maar lekker weg ook. Waar baseer je je onzin op? NOS, Telegraaf of Nu.nl?

   Laat me toch niet lachen. Vrouwenrechten bestaat nog niet zolang hier in Nederland. En waarschijnlijk zat je opa dagelijks knollen te eten (als hij geluk had) 50 jaar geleden. En wie was nou 60 jaar lang in oorlog?

   3 likes
 4. In de geest ķan men nu aĺ tijdreizen.

  9 likes
 5. Ik zit ook wel eens te filosoferen en dan bedenk ik mij dat er alleen hier en nu is.

  Tijd is een illusie, maar wel een handige, het maakt dat de chaos een beetje te overzien is.

  Er is nog nooit iemand die aan het nu heeft weten te ontkomen. Het nu is het zelfde als eeuwigheid.
  en misschien is je op gevallen dat waar je ook bent dat je altijd hier bent.
  Behalve als je in je kop zit, dan zit je in een virtuele wereld.

  Het is hartstikke leuk dat wij in de ze wereld kunnen dromen en deze dromen door inzet kunnen verwezenlijken.

  Maar dromen blijven dromen. en wij dromen ook ons zelf. Daarom is het ook zo heilzaam voor mensen met psychische problemen om een studie te gaan doen. Dan komen ze er namelijk achter dat gedachten het gereedschap is en niet hun identiteit.

  Zie je het gereedschap aan voor jezelf, ja dan word je gek.
  Daar aan zie je, dat iedereen eigenlijk een beetje gek is.
  Ga je met dit gereedschap bedenken hoe het zit met tijd dan kun je daar van alles over ontdekken . Maar je dringt nooit door tot de realiteit,tot het grote mysterie, dat hier en nu heet.

  3 likes
 6. Stel dat het kan, wat moet je er dan mee?
  Ruimte reizen: ons lichaam is niet geschikt
  Tijd terugdraaien: alle cirkels bevatten stempelafdrukken die niet uitwisbaar zijn. Die cirkels komen zelf ook weer terug bij een beginpunt of staan weer met andere cirkels in verbinding. Dom idee dus om een schakel te veranderen.
  Energie veranderingen zullen altijd leiden tot een nulpunt. 1. door explosie= lost op. 2. door samensmelting= lost op. Bij beide is er dus niks meer. Terugdraaien kan dus niet meer. Spelen met energie is heel gevaarlijk.(vooral in het groot) Onzichtbaar betekent nog niet dat je ergens anders bent of dat een voorwerp/iets(vaste materie) ergens anders staat. Dit bedoel ik met de stempel/afdruk en zonder lichaam(vaste materie) kan een geest niet terugkomen. Een mens zal altijd ondergeschikt blijven aan de natuurwetten. Dit idee kun je als satanisch(omdraaiing energieën) zien. Alles veranderen in niks/as en uit dat as komt weer leven. Natuur kan dit zelf ook, maar doet er veel langer over. Das duurzaamheid in tijd en daar komen mooie dingen in perfecte balans uit voort en er komt altijd/geleidelijk iets voor terug. Het paradijs.(mooie planten/bloemen dieren/structuren/zelfs de verschillende kleuren(ook al heeft dat ook met ons oog te maken etc.) De natuur, die kan pas echt/perfect toveren. De mens is niet perfect/ook een machine(die gaat ook kapot/heeft geen gevoel voor tijd/heeft geen emoties) niet. Wij denken dat er geen tijd is door het systeem, maar er is zeeën van tijd. En die tijd moet je zelf zijn gang laten gaan. En wij moeten gaan aanpassen aan die tijd/energie. Dan komt het vanzelf weer goed/in balans. Een mens hoeft niet zijn dromen(andere planeten/onsterfelijkheid in vaste vorm etc) uit te laten komen. Laat het bij dromen blijven. Richt je op het nu. Gezelligheid/vrede kost geen tijd. Deze tijd zorgt ervoor dat mensen/al het leven een doel/het er zijn behouden.
  Voor mij mag de stekker eruit.(ook al geeft dat chaos etc.) Ik wil wel weer eens de energie van de aarde zelf voelen. Al is het maar even. Das mijn droom.

  3 likes
 7. Prachtige reacties allemaal !

  3 likes
 8. Een theorie is een hypothese ondersteund door een berekend model als ondersteuning.
  Het nog niet lukken wijten aan het ontbreken van exotisch nog niet ontdekt materiaal,is hetzelfde als dat je racekampioen kunt worden zonder auto.
  Deze man wilde gewoon wat publiciteit.

  3 likes
 9. Hypothetische vraag: als ik nu 100 jaar terug in het verleden ga, waar kom ik dan uit. 100 jaar geleden was de aarde nog niet op deze plek…

  2 likes
  • Maarten Vananderoye

   Yep. De Continenten verschuiven. De Aarde draait om zijn as. De Aarde draait om de Zon. De Zon draait om het Melkwegstelsel. En dat laatste beweegt zich ook voort door de ruimte.

   De aarde draait om zijn as met een snelheid van 1 600km/u.
   De aarde draait op zijn beurt om de zon met een snelheid van 108 duizend km/u.
   De zon beweegt zich voort volgens wetenschappers in de Melkweg met een snelheid van 700 duizend km/u.
   En de Melkweg op zijn beurt zou een snelheid van 2,5 miljoen km/u halen…

   Dus reken dat allemaal uit en dan weten we waar wij ons een minuut geleden bevonden in het “Universum”. Zo’n 55 158 km verderop gok ik.

   Hoe dan ook… het fysiek tijdreizen blijft zelfs in de toekomst Science Fiction.

   1 likes
   • Indrukwekkende snelheden, en van daaruit zouden alleen technologisch ver ontwikkelde ruimtevarende civilisaties aan tijdreizen kunnen doen. Zij zouden eerst naar de startplekken kunnen reizen om daar hun tijdreis te kunnen maken.

    0 likes
   • Eigenlijk hoop ik stiekem dat als andere beschavingen ons bezocht hebben in de loop van de tijd, ze ook een bibliotheek aan beeldmateriaal hebben opgenomen. Als we dan eens met hun in contact zouden komen, dan lijkt het mij heerlijk die beelden eens te zien…

    0 likes
 10. maarten vananderoye

  In de “Theorie” is alles mogelijk. Zowel op filosofisch, wiskundig vlak als op vlak van verbeelding en religie of spiritualiteit.

  De “Praktijk” is een andere “dimensie” dat in feite gebonden is aan de fysieke en rationele wetten van het universum. Om die “dimensie” te omzeilen lijkt mij zowel in de huidige als in de (nabije) toekomst onmogelijk. We hebben dan wel misschien een wiskundig model voor dit soort zaken, maar geen fysiek bewijs dat het heeft plaats gevonden. Naar de toekomst reizen zou misschien wel mogelijk zijn (lichtsnelheid etc…). Het verleden blijft voor ons op slot.
  Ook al tijd (het verleden, heden en toekomst) louter een illusie van ons bewustzijn die vanuit zijn perspectief alles aanschouwd. We kunnen er niet aan ontsnappen.

  2 likes
 11. Heb ik verd… net een DeLorean gekocht!

  1 likes
 12. Tijdreizen met een UFO is ook optioneel.

  1 likes
 13. Dacht dat de afkorting TARDIS voor Time And Relative Dimension(s) In Space stond. Volgens The Doctor dan.

  0 likes
 14. Vraag me af of je zo ook een hele “snelle” computer zou kunnen bouwen die bijvoorbeeld de berekeningen uitvoert in het verleden en de uitkomst naar het heden uitspuugt. Voor mensen in het heden lijkt het dan alsof de computer klaar is zodra of zelfs voordat je begint.

  0 likes
 15. Vincent Robbesom

  Interessant, dat wel.. maar hier kunnen we de komende 10 jaar nog geen geld aan uitgeven dus zal verdere ontwikkeling nog wel even op zich laten wachten.
  Wat ik wel verwarrend vind is de lijn die een cirkel wordt.. je koppelt dan een beginpunt aan een eindpunt en daardoor klopt het als geheed niet meer. Maar dat gaat boven m’n pet..

  0 likes
 16. tijdreizen is zeer makkelijk te doen met de nikola tesla map tomultiplication 1 ingang en1uitgang voor het tijdcontinuim en 1ingang en 1 uitgang voorhet space continuim op die manier kan je de inelkaar gewoven tijd en space continuim inelkaar of uitelkaar draaien hetzo kanje het tijd en space continuim verbuigen naar elke tijd en plek

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

UFO's en aliens zijn antropologen uit de toekomst. Amerikaanse professor baart opzien

UFO’s en aliens zijn antropologen uit de toekomst. Amerikaanse professor baart opzien

Natuurkundigen kregen het onlangs voor elkaar om ...

Ik werd ingezet om buitenaardse schepen te bergen. Amerikaanse sergeant doet boekje open

Ik werd ingezet om buitenaardse schepen te bergen. Amerikaanse sergeant doet boekje open

Enige tijd geleden was de Amerikaanse sergeant ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.