Homepagina » Het Complot » Ex-spion Skripal hoogstwaarschijnlijk vergiftigd door CIA. Europarlementariër en partijleider baart opzien
Ex-spion Skripal hoogstwaarschijnlijk vergiftigd door CIA. Europarlementariër en partijleider baart opzien

Ex-spion Skripal hoogstwaarschijnlijk vergiftigd door CIA. Europarlementariër en partijleider baart opzien

Oud-spion Sergei Skripal is hoogstwaarschijnlijk vergiftigd door de CIA. Dat heeft Europarlementariër en leider van de Poolse politieke partij Wolnosc Janusz Korwin-Mikke gezegd in gesprek met persbureau Sputnik.

“Het was de CIA die valse gegevens presenteerde over massavernietigingswapens in Irak,” zei hij. “Het was de CIA die de Amerikanen en de rest van de wereld tegen Rusland wilde opzetten.”

Hij merkte op dat er machtige en invloedrijke kringen in Amerika zijn die uit zijn op oorlog met Rusland en China. Zij doen hun uiterste best om die oorlog uit te lokken.

Geen enkel belang
Ex-spion Skripal hoogstwaarschijnlijk vergiftigd door CIA. Europarlementariër en partijleider baart opzien

(Bulas Wikimedia Commons)

“Dit is hoogstwaarschijnlijk gedaan door de CIA,” zei Korwin-Mikke. “Rusland heeft daar namelijk geen enkel belang bij.”

Hij trok een parallel met Aleksandr Litvinenko, die in 2006 werd vergiftigd in Groot-Brittannië. “De CIA deed toen hetzelfde om Rusland de schuld te kunnen geven,” klonk het.

“Ik geloof niet dat Rusland verantwoordelijk is voor de vergiftiging van Sergei Skripal,” zei hij. “Mijn collega [Stanislaw] Michalkiewicz zei dat de Russen goede schakers zijn en nooit zoiets doms zouden doen.”

Bondgenoot

Hij merkte op dat juist Oekraïne zich vijandig gedraagt en dat Rusland ‘niet onze vijand, maar onze bondgenoot is’.

“We worden door Amerika onder druk gezet om Rusland uit de tent te lokken,” zei hij.

Gezond verstand

“Ik ga dat niet doen, maar de huidige Poolse autoriteiten worden aangestuurd door de VS en handelen in strijd met het landsbelang,” voegde hij toe.

Zolang we in een democratie leven, heeft gezond verstand geen enkele invloed, besloot de politicus.

Foto: Slowking4 Wikimedia Commons

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louise schreef:

  Hoe dom kan je zijn, Iedereen weet dat Russen goede schakers zijn. ,, bovendien leven die mensen nog, …. Denk dat de Russen ervoor hadden gezorgd dat ze dood zijn of verdwenen …. Wat een slecht theater allemaal weer…… Het westen en Amerika gaan zo’n Oorlog helemaal niet winnen, t lijken wel wanhoops pogingen, hoogmoed komt voor de val….. Die May is trouwens ook een rat, eerst die Brexit, die natuurlijk voorop gezet is…. bonje tussen de EU en Engeland… Maar dan bij een relatief klein incident de EU bellen om maar mee te doen om Rusland dwars te zitten, ongeacht dat bij al die uitzettingen het leven van die diplomaten gezinnen op zn kop zet……….Walgelijke idioten allemaal …… Wordt tijd voor een flinke aardbeving daar in Amerika, hebben ze ff de handen vol…..

  56 likes
  • Frans2 schreef:

   [ Iedereen weet dat Russen goede schakers zijn ]

   Uh? waarom staan er bij de mannen dan 3 amerikanen en slechts 1 rus in de top tien?
   En bij de vrouwen pas op 8 en 9?

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_sterkste_schakers

   3 likes
   • AnnoNimbus schreef:

    Ook al is het maar een moment opname, zie ik geen Engeland op de lijst. En je moet het ook zien op de zelfde manier dat iedereen weet dat Nederlanders goede voetballers zijn… maar we worden ook wel eens meteen uitgeschakeld voor een wereld cup… of verliezen 10-0 dat betekend niet dat we geen voetballend land zijn, en dat uit die basis we heel veel uitblinkers hebben.

    Anish Koemar Giri is een in Rusland geboren, maar tegenwoordig in Nederland wonende en voor Nederland uitkomende schaakgrootmeester. Goh, dus die telt niet mee als rus!

    De 3 “Amerikaanse” schakers?

    De Amerikaanse Schaker Nakamura (half amerikaan, geboren in Japan) is een interessant geval, die kreeg les van zijn peetvader, die Sri Lankaans is…

    Wesley Barbasa So (9 oktober 1993) is een Filipijns schaker die uitkomt voor de Verenigde Staten.

    Fabiano Luigi Caruana (geboren Amerikaan) is een schaker met een Amerikaans-Italiaanse dubbelnationaliteit. …. In Spanje werd hij getraind door IM Boris Zlotnik (Rusland), … bij GM Alexander Chernin (Hongarije).

    Er is dus geen “Amerikaans” schaken op top nivo. Wel mensen (Japanner, Italiaan, Filipijn) die meedoen met een Amerikaanse nationaliteit, met Sri Lankaans, Filipijns en Oostblokland schaak kennis.

    maar goed het geval is dat er op diplomatiek top nivo “goed” wordt nagedacht over “zetten”… die dus vergeleken kunnen worden met schaken (en het lijkt eigenlijk meer op Battle Chess)

    2 likes
    • Frans2 schreef:

     Uitspraken als Russen zijn goede schakers en Nederlanders zijn goede schaatsers en Aziaten zijn goede wiskundigen zijn eigenlijk discriminerend en racistisch. Je kunt geen eigenschappen toekennen op basis van ras of nationaliteit.
     Nederlanders zijn geen goede schaatsers, er zijn gewoon veel schaatsers waaruit winnaars kunnen komen omdat we goede faciliteiten en trainingsprogramma’s hebben.
     Aziaten zijn goed in wiskunde omdat dat in hun cultuur en onderwijssysteem zo sterk gepushed wordt.
     Goede Nederlandse voetballers hebben in de basis ook niets te maken met een succesvol Nederlands team, teamwork en coaching van een team is een totaal ander aspect van de voetbalsport.

     2 likes
 • Aradhel schreef:

  De westerse oorlogs-tam tam klinkt, de messen worden geslepen, en ook Polen doet mee getuige de twee? uitgezette Russische ambassade personeelsleden. Ik maak mij over de Poolse regering geen illusie. We moeten en zullen een WW3 ingerommeld worden, of wij dat nou goed vinden of niet. Skripal en zijn dochter zijn nog in leven of zijn allang overleden. Die hebben echt niet zo lang ‘zwaargewond’ in het ziekenhuis gelegen, want dat vluchtige zenuwgas, als het al bestaat, is dodelijk. En met tien minuten is het al uit je bloed verdwenen. Het schijnt dat het nog wel is te traceren op een paar plekken in je lichaam. Het laatste bericht is dat Yulia Skripal aan de betere kant is, dus hebben de Russen gevraagd of ze haar kunnen spreken, maar ook dat wordt de Russen niet toegestaan. Nee, natuurlijk niet, ook zij is ‘verdwenen’ of al tijden dood. Dit is alweer de zoveelste fals flag, en wij kijken ernaar, en zien dat het goed is. Ik ben heus nog niet klaar met mijn leven, absoluut niet. Maar ik zit er wel over te praktiseren om Putin te vragen om bij een eventueel begin van die oorlog een bom op mijn pet te laten vallen, dan heb ik het maar gehad. Want zeg nou zelf… die atoomoorlog wil je toch niet overleven? Ik niet iig.

  Maar ik heb het gevoel dat die oorlog er niet aan zit te komen, daar is Europa verre van klaar voor. Putin is veel beter uitgerust, en dat weten die ratten…

  7 likes
 • Maarten V schreef:

  Nochtans zijn door de geschiedenis heen veel Russische Tsaren (die te “Westers” waren) en landverraders vergiftigd of geëxecuteerd door de Russische staat. Maar oké. De geschiedenis is vast niet representatief met het heden.

  Wat betreft Amerika. Die zijn ook al niet meer zo betrouwbaar. Daar is de rechtse Oorlogsindustrie die gewoonlijk de touwtjes in handen heeft in de partijsystemen. De Amerikaanse droom is uiteraard de machtigste land ter wereld te “blijven”. De illusie is er nog, maar in praktijk staan ze niet sterk in hun schoenen.

  Doch heeft Europa veel te danken aan Amerika (en deels ook aan Rusland) zoals het in de Eerste en Tweede Wereldoorlogen te bewijzen is.

  5 likes
  • johan den haag schreef:

   @Maarten,

   Wat probeer je hier nu te zeggen?

   Denk je nu echt als een Westerse Spion te link wordt en of de VS of GB gaat vertellen dat ze hem of haar omgelegd hebben?
   Het is het testen van de VeuS ( ingekapselde EU door de VS) om te zien hoe loyaal hun knechtjes en de MSM zijn in het uitrollen van hun duistere plannetjes. Die zijn heel loyaal. Ze vergeten echter dat de er steeds meer burgers komen die deze spelletjes of dit nu economische of militaire rampen tot gevolgen hebben te doorzichtig zijn en dat het dit aantal burgers groeiende zijn.

   Dus linkjes leggen naar Tsaren ( lees eens wie echt achter de communistische revolutie zat, ga je nog lachen/schrikken)
   Toen de burgeroorlogen in de VS afgelopen waren en de olie, superrijken voortbracht, keken de eerste oligarchen naar de rest van de wereld, en dat is tot op de huidige dag niet veranderd en zeker niet in positieve zin, mix dit met een zionistisch sausje en de ellende is compleet.

   8 likes
   • AnnoNimbus schreef:

    @Maarten V & @johan DH ^ @Louise ^ @Frans2: Ik geniet zoveel van het feit dat we hier tegenstrijdige meningen kunnen geven, en andere standpunten kunnen lezen, en ik daaruit weer mijn mening kan bijstellen met nieuwe feiten. Dus bij deze: Bedank! (en aan de site natuurlijk, voor het platform en de moderatie).

    2 likes
 • Hans schreef:

  Veel aan amerika te danken? Ach.. de duitse vrachtwagens e.d. waren voorzien van Fordmotoren… om maar eens wat te noemen.
  En zoals elders.. eerst alles en iedereen kapot maken en dan als de weldoener ten tonele verschijnen? Hmmm, denk dan ook maar eens aan Dresden.
  Dat waren de engelsen natuurlijk.. helemaal op eigen houtje uiteraard.

  5 likes
  • Gezinusk schreef:

   Hans,

   Dat draaide om de Amerikaanse connectie van het business as usual principe.

   Die Duitse vrachtwagens hebben er voor gezorgd dat de blitzkrieg kon worden uitgevoerd waardoor Nederland, België, en Frankrijk binnen no-time door de nazi’s werden veroverd. Vandaar de naam Opel-Blitz truck, afkomstig van de Opel fabrieken. General Motors uit Detroit had voor de tweede wereldoorlog speciaal een fabriek laten bouwen even buiten Berlijn in het plaatsje Brandenburg. Duitse officieren schreven na de tweede wereldoorlog dat de Blitz-Krieg zonder deze trucks nooit uitgevoerd had kunnen worden.

   Hitlers beste jachtbommenwerper, de Focke Wulf. Het toestel die door geallieerde pantserdivisies het meest gevreesd werd vanwege zijn doeltreffendheid, was voorzien van Amerikaanse onderdelen. Nog opmerkelijker word het dat de nazi’s voor de tweede wereldoorlog contracten wisten af te sluiten met Rockefeller Standard Oil – New Jersey, waardoor Standard Oil niet alleen tot einde oorlog in het geheim olie leverden, maar wisten de nazi’s ook aanspraak te maken op belangrijke patenten waaronder tetraethyllood.

   Een vluchtige stof die diende te worden toegevoegd aan het vliegtuigbrandstof zodat de bommenwerpers van de opperbevelhebber van de Luftwaffe, Hermann Goring, konden opstijgen. Dit allemaal mogelijk gemaakt door de goede connecties tussen Standard Oil en het Duitse megaconcern IG Farben. Tijdens de grootschalige bombardementen op London gaf David Rockefeller de New York Times te kennen dat Amerika er alles aan moest doen om de Engelse burgers te beschermen tegen de nazi bombardementen.

   Tot slot hadden de nazi’s van de Rockefellers patenten gekocht om uit synthetisch rubber brandstof te halen. Voor dit proces had men bergen van kolen nodig en werd gewonnen door kamparbeiders. Een paar jaar later zouden de meeste van deze werkkampen worden omgeturnd tot concentratiekampen waaronder Monowitz, beter bekend als Auschwitz III. Om het productieproces te versnellen moesten de gevangen een spoorlijn aanleggen die liep van Auschwitz-Birkenau naar het fabriekscomplex. Dit omdat veel arbeiders te uitgeput waren om de dagelijkse wandelingen van 5 kilometer naar de fabrieken te maken, werd op bevel van kampcommandant, Rudolf Höss, een spoorlijn aangelegd die liep van Auschwitz-Birkenau naar Monowitz.

   https://www.google.nl/search?q=auswitch+monowitz&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjtttf1hZvaAhXMLVAKHQn5DCsQ_AUICigB&biw=1536&bih=747#imgrc=rVOGGIVpfVTSdM:

   Er zijn tussen de Amerikanen en Nazi’s nog veel meer contracten afgesloten die de oorlog hebben gemaakt zoals die uitpakte. De Amerikaanse bijdrage was enorm en veelal tegen beter weten van de Amerikaanse regering in. Het was business as usual voor deze amerikanen en het opdoen van kennis met name op medisch gebied. Sommige onderzoekers zijn zelfs van mening dat het niet uitgesloten is dat de geallieerden met de invasie op de stranden van Normandië, beschoten werden met munitie waarvan de herkomst (grondstoffen,kruit) deels afkomstig was van het Amerikaanse continent.

   En hoe lopen de lijntjes vandaag de dag? We weten dat met de koude oorlog Amerikaanse bedrijven onderdelen aan de USSR leverde die de Russen nodig hadden voor aandrijvingen, en besturing van hun kernraketten die gericht weden op het westen. Absurd idee natuurlijk omdat de Amerikaanse bevolking, het westen, decennia lang werd geattendeerd op het rode gevaar uit het oosten. En hoe zit het met de technologische kennis van Noord-Korea die sinds enkele jaren in staat schijnt te zijn om intercontinentale raketten te ontwikkelen die ons zouden kunnen bereiken. Noord-Korea word daarom gezien als een groot gevaar maar waar komt hun technologie vandaan?

   4 likes
 • Richard schreef:

  8ste Dan Judo. Dat verdient respect.

  5 likes
 • Louise schreef:

  Frans2, kijk dan gelijk op wiki naar de 127 beste Russische schakers, voor de Russen geldt schakers/ strategen….. dat wil niet zeggen dat er in de wereld meer mensen een goede partij schaak kunnen spelen… Eigenlijk zou ieder mens het beroemde boek ,,De kunst van het oorlog voeren van Sun Tzu in huis moeten hebben, dan leer je alles over strategieën … moeilijk doorheen te komen maar oh zo wijs……….De Chinezen staan ook bekend om hun strategien……………….. Kijk in het Hollandse komen we nooit verder dan pappen en nathouden…… Nou daar win je niks mee,,,met alle winden mee waaien……….De meeste mensen vinden dat kennelijk ok, maar als je zelf een ander karakter hebt loop je nog wel eens vast………..

  2 likes
  • Frans2 schreef:

   [ Kijk in het Hollandse komen we nooit verder dan pappen en nathouden ]

   Je bent geloof ik vergeten dat we ooit de zeeën beheersten?
   Dat we routes naar de oost in handen hadden en Indonesië bezetten? De haringvisserij en -handel volledig controleerden? New York gesticht hebben? In de gouden eeuw de grootste economie ter wereld hadden?

   Niet allemaal dingen om trots op te zijn, maar dat getuigt van wijze strategieën voor een heel klein landje.

   Die zogenaamde “Russische schakers” hebben niks dan ellende gebracht met een meedogenloze tsarenfamilie, een stupide Stalin die een pact met de Duitsers sloot en daarna miljoenen landgenoten de dood in joeg, eerst tegen Hitler, toen tegen zichzelf. In 1990 klapte de boel en hun door “schakers” centraal gestuurde economie en verloren ze hun invloedssfeer en nu zijn ze hun democratie (alweer) kwijt.

   3 likes
 • Wil schreef:

  “er zijn mensen die belang hebben met een oorlog tegen Rusland en China”
  Stel de nucleaire holocaust breekt uit wat is dan nog het belang om op aarde te leven als alles radioactief besmet is.
  De wereld is in staat om zich tig maal te vernietigen dus doe ff normaal en laat eerst eens keiharde bewijzen tegen Rusland zien voordat er van alles wordt aangenomen.

  4 likes
 • JB62 schreef:

  Allerlei Europese landen inclusief Nederland zetten Russische diplomaten uit na de vergiftiging van Skripal en zijn dochter met het zenuwgas novitsjok. Hoe logisch het bewijs ook mag klinken, zou geen enkel ander land dit gas kunnen namaken ? En waarom zetten vele Europese landen nu ineens heel snel Russische diplomaten uit ? Want na het neerhalen van de MH17 met 298 doden is geen enkele diplomaat uitgezet door geen enkel Europees Land. Het “Westen” heeft in het verleden wel bewezen dat men achteraf toch wel erg fout zat met de toenmalige “waarheid”. Denk maar aan de massavernietigings wapens in Irak en het hoogstwaarschijnlijk opblazen van WTC7.
  Ik hoop dat de Engelsen weten wat ze doen en dat zij wel hard bewijs hebben.

  4 likes
  • Gezinusk schreef:

   JB62,

   Degene die het voorbeeld moeten geven zitten hartstikke fout natuurlijk. Door iemand ergens van te beschuldigen terwijl het bewijs niet aantoonbaar kan worden gemaakt. Vervolgens hoor je er een paar zeggen dat Rusland eerder met gifgas mensen heeft weggewerkt dus…
   Dan nog zegt het niks over deze zaak. Net zo min dat als er iemand in een straat word doodgeschoten het nog niet betekend dat een straatbewoner die verderop woont, de dader wel zal zijn omdat degene tien jaar geleden iemand had doodgeschoten.

   Zo werkt het niet maar triest genoeg gaat de EU in de beschuldiging mee en treft alvast maatregelen. Als we dat nou eens allemaal gaan doen dan hebben we geen rechters meer nodig.

   0 likes
 • Hawks schreef:

  Tsja, de Britten en de leider van de Poolse politieke partij Wolnosc Janusz Korwin-Mikke hebben iets met elkaar gemeen. Geen van beide partijen komen met bewijzen voor hun beweringen.

  3 likes
 • weg met ons schreef:

  Een heldere visie op het geheel…. https://youtu.be/vkbl4AmYACs

  3 likes
 • Frits schreef:

  Wil je weten wie ergens achter zit ? ..vraag je dan eerst af; Who benefits ! wie heeft er voordeel van? U weet ook dat degenen die zoiets uitvoeren geen prutsers zijn toch lijkt dat vaak juist wel het geval en dat klopt niet. want de organisators van zoiets weten natuurlijk exact wat de gevolgen zijn ,1; ze weten (net als bij de vergiftiging van Aleksander Litvinenko) dat het breed wordt uitgemeten in het nieuws en sancties zullen volgen/ uitzettingen van diplomaten /opschorting van allerlei positieve zaken etc etc WAAROM zouden ze dat dan doen ? 2.dat de russen direct verdacht worden gemaakt gebruiken ze russisch gif gas ?… ik bedoel’ er zijn 100 andere mogelijkheden om die 2 mensen iets aan te doen wat niet opvalt.
  De russen ontkennen i.i.g. is het in ons rechtsysteem toch zo de verdachte ontkent dus kom met bewijs. nee dat doen ze niet ! ze hebben geen bewijs maar de diplomaten worden al uitgezet! is dat recht? ..als je zo goed weet wie het gedaan heeft kom dan met bewijs!…. russisch gas is geen bewijs .!!

  2 likes
 • Rene schreef:

  Behoed mij voor miijn “coalitievrienden” want ik weet wat ik aan mijn vijanden heb

  1 likes
 • Jundpa schreef:

  Wie gelooft dit nou? Zo dom zijn de Russen echt niet dat ze een aanslag plegen die mislukt en met middelen die direct naar Putin verwijzen. Maar net voor de WK voetbal is dit toch wel erg toevallig: nu zouden ook teams teruggetrokken kunnen worden. wat natuurlijk weer tot meer spanning tussen oost en west leidt. En wie heeft er baat bij? Bij voorbeeld de Navo! Want zonder “onze vijand Russland” heeft de Navo geen bestaansrecht.

  ” De Noord-Atlantische Verdrags Organisatie (NAVO) werd in 1949 opgericht met als doel door onderlinge samenwerking de veiligheid van niet-communistische landen van Europa tegen eventuele agressie van de Sovjet-Unie te waarborgen. Inmiddels zijn 29 landen lid van de NAVO. De NAVO werkt samen met internationale organisaties, zoals de Europese Unie , de OVSE en de VN om wereldwijd stabiliteit te bevorderen. ”

  De koude oorlog was al vorbij. En alle pogingen om deze weer op gang te brengen liepen op niets uit : MH 17, Ukraine…etc. Putin, die dat spel al lang door heeft, heeft zich gelukkig niet door ons laten provoceren.

  0 likes
 • x

  Check Also

  elektrische auto

  Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

  Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

  rusland

  Rusland geeft beelden vrij van grootste nucleaire explosie ooit: ‘Paddenstoelwolk 7 keer zo hoog als Mount Everest’

  Het atoomagentschap van Rusland, Rosatom, heeft zeldzame ...

  >