Het Complot

Ex-spion Skripal hoogstwaarschijnlijk vergiftigd door CIA. Europarlementariër en partijleider baart opzien

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oud-spion Sergei Skripal is hoogstwaarschijnlijk vergiftigd door de CIA. Dat heeft Europarlementariër en leider van de Poolse politieke partij Wolnosc Janusz Korwin-Mikke gezegd in gesprek met persbureau Sputnik.

“Het was de CIA die valse gegevens presenteerde over massavernietigingswapens in Irak,” zei hij. “Het was de CIA die de Amerikanen en de rest van de wereld tegen Rusland wilde opzetten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij merkte op dat er machtige en invloedrijke kringen in Amerika zijn die uit zijn op oorlog met Rusland en China. Zij doen hun uiterste best om die oorlog uit te lokken.

Geen enkel belang
Ex-spion Skripal hoogstwaarschijnlijk vergiftigd door CIA. Europarlementariër en partijleider baart opzien
(Bulas Wikimedia Commons)

“Dit is hoogstwaarschijnlijk gedaan door de CIA,” zei Korwin-Mikke. “Rusland heeft daar namelijk geen enkel belang bij.”

Hij trok een parallel met Aleksandr Litvinenko, die in 2006 werd vergiftigd in Groot-Brittannië. “De CIA deed toen hetzelfde om Rusland de schuld te kunnen geven,” klonk het.

“Ik geloof niet dat Rusland verantwoordelijk is voor de vergiftiging van Sergei Skripal,” zei hij. “Mijn collega [Stanislaw] Michalkiewicz zei dat de Russen goede schakers zijn en nooit zoiets doms zouden doen.”

Bondgenoot

Hij merkte op dat juist Oekraïne zich vijandig gedraagt en dat Rusland ‘niet onze vijand, maar onze bondgenoot is’.

“We worden door Amerika onder druk gezet om Rusland uit de tent te lokken,” zei hij.

Gezond verstand

“Ik ga dat niet doen, maar de huidige Poolse autoriteiten worden aangestuurd door de VS en handelen in strijd met het landsbelang,” voegde hij toe.

Zolang we in een democratie leven, heeft gezond verstand geen enkele invloed, besloot de politicus.

Foto: Slowking4 Wikimedia Commons

[Sputniknews]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
6 jaren geleden

Hoe dom kan je zijn, Iedereen weet dat Russen goede schakers zijn. ,, bovendien leven die mensen nog, …. Denk dat de Russen ervoor hadden gezorgd dat ze dood zijn of verdwenen …. Wat een slecht theater allemaal weer…… Het westen en Amerika gaan zo’n Oorlog helemaal niet winnen, t lijken wel wanhoops pogingen, hoogmoed komt voor de val….. Die May is trouwens ook een rat, eerst die Brexit, die natuurlijk voorop gezet is…. bonje tussen de EU en Engeland… Maar dan bij een relatief klein incident de EU bellen om maar mee te doen om Rusland dwars te zitten, ongeacht dat bij al die uitzettingen het leven van die diplomaten gezinnen op zn kop zet……….Walgelijke idioten allemaal …… Wordt tijd voor een flinke aardbeving daar in Amerika, hebben ze ff de handen vol…..

Hawks
Hawks
6 jaren geleden

Tsja, de Britten en de leider van de Poolse politieke partij Wolnosc Janusz Korwin-Mikke hebben iets met elkaar gemeen. Geen van beide partijen komen met bewijzen voor hun beweringen.

Aradhel
Aradhel
6 jaren geleden

De westerse oorlogs-tam tam klinkt, de messen worden geslepen, en ook Polen doet mee getuige de twee? uitgezette Russische ambassade personeelsleden. Ik maak mij over de Poolse regering geen illusie. We moeten en zullen een WW3 ingerommeld worden, of wij dat nou goed vinden of niet. Skripal en zijn dochter zijn nog in leven of zijn allang overleden. Die hebben echt niet zo lang ‘zwaargewond’ in het ziekenhuis gelegen, want dat vluchtige zenuwgas, als het al bestaat, is dodelijk. En met tien minuten is het al uit je bloed verdwenen. Het schijnt dat het nog wel is te traceren op een paar plekken in je lichaam. Het laatste bericht is dat Yulia Skripal aan de betere kant is, dus hebben de Russen gevraagd of ze haar kunnen spreken, maar ook dat wordt de Russen niet toegestaan. Nee, natuurlijk niet, ook zij is ‘verdwenen’ of al tijden dood. Dit is alweer de zoveelste fals flag, en wij kijken ernaar, en zien dat het goed is. Ik ben heus nog niet klaar met mijn leven, absoluut niet. Maar ik zit er wel over te praktiseren om Putin te vragen om bij een eventueel begin van die oorlog een bom op mijn pet te laten vallen, dan heb ik het maar gehad. Want zeg nou zelf… die atoomoorlog wil je toch niet overleven? Ik niet iig.

Maar ik heb het gevoel dat die oorlog er niet aan zit te komen, daar is Europa verre van klaar voor. Putin is veel beter uitgerust, en dat weten die ratten…

Wil
Wil
6 jaren geleden

“er zijn mensen die belang hebben met een oorlog tegen Rusland en China”
Stel de nucleaire holocaust breekt uit wat is dan nog het belang om op aarde te leven als alles radioactief besmet is.
De wereld is in staat om zich tig maal te vernietigen dus doe ff normaal en laat eerst eens keiharde bewijzen tegen Rusland zien voordat er van alles wordt aangenomen.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x