Binnenland

Koningshuis kostte afgelopen jaar tonnen meer dan begroot

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het koningshuis kostte het afgelopen jaar tonnen meer dan was begroot. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag van de begroting over het koninklijk huis.

Er werd in totaal 40.243.000 euro uitgegeven aan het koninklijk huis, terwijl er voor 39.495.000 was begroot. Dat is een overschrijding van 748.000 euro.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De stijging is vooral veroorzaakt door hogere functionele uitgaven, waaronder de gebruikskosten van de paleizen en de instandhouding van het rijtuigenpark. Er waren ook meer uitgaven vanwege de digitalisering van dossiers.

Publieke optredens

De Rijksvoorlichtingsdienst bracht ook meer kosten in rekening. Aan de communicatie en begeleiding van publieke optredens van Beatrix, Willem-Alexander en Máxima werd bijna vier ton meer besteed.

Het regeringsvliegtuig en de inhuur van andere vliegtuigen staan voor bijna acht ton in de boeken, dat is ruim drie ton minder dan begroot.

Privévluchten

In maart meldde maandblad Quote dat toenmalig koningin Beatrix het regeringsvliegtuig niet eerder zo vaak gebruikte als het afgelopen jaar. Ze vloog minimaal 42 keer met de Fokker 70.

Het ging in bijna alle gevallen om privévluchten, onder meer naar Londen waar prins Friso in coma ligt. De vluchten kostten de schatkist bijna 7 miljoen euro, aldus Quote.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Wij drinken thee met een koekje erbij, zij drinken dit met gebak erbij.Daag centjes,die de bevolking ophoesten mag.Ps. dit was een klein voorbeeldje.

Joop
Joop
11 jaren geleden

Voor wat wij die lui met zn allen aandoen, en dat wij hen dwingen om voor ons in een hottentottententoonstelling op te treden, en dat ze in wezen 24-7 voor l*l staan, en in de etalage … daarvoor krijgen ze veeeeel te weinig geld. Ik vind dan ook dat die Oranjes veel meer horen te verdienen. Zie het als een (immateriele) schadevergoeding voor wat ze moeten doorstaan.

biko steve
biko steve
11 jaren geleden

De kosten is de halve discussie, het schijnt dat het koningshuis ook de nodige centen oplevert.
Ben wel benieuwd of ze nou echt meer kosten dan ze opleveren.

Staatslot
Staatslot
11 jaren geleden

Ja… laten we het dáár weer over hebben.

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x