Wetenschap

‘Wetenschap wordt beperkt door aannames’ (video)

Help ons door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel onderzoekers nemen aan dat de wetenschap volledig begrijpt hoe de wereld in elkaar zit. De fundamentele vragen zijn beantwoord en men hoeft alleen nog maar de details uit te werken.

Recent onderzoek heeft echter onverwachte problemen in de natuurkunde, kosmologie, biologie, geneeskunde en psychologie aan het licht gebracht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/09/banner8.png

De Engelse schrijver dr. Rupert Sheldrake toont aan hoe de beoefening van wetenschap wordt beperkt door aannames die inmiddels in dogma’s zijn veranderd. Zou wetenschap moeten zijn gebaseerd op geloof of op onderzoek?

Sheldrake stelt dat de wetenschap beter af is zonder zijn dogma’s: vrijer, interessanter en leuker. Rupert Sheldrake is bioloog en auteur van meer dan 80 wetenschappelijke papers en 10 boeken.

De lezing van Sheldrake heeft voor nogal wat ophef gezorgd en na intern beraad besloot de wetenschapsraad van TEDx de lezing van Sheldrake en die van Graham Hancock over de strijd om bewustzijn uit de roulatie te halen. Een reden te meer om de presentatie van Sheldrake opnieuw onder de aandacht te brengen.

Bron: YouTube/TEDxTalks

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
arnoud
arnoud
11 jaren geleden

de wetenschap moet maar eens de brieven(biografie) van Jezus lezen, daar gaat Hij diep in op de materie, en op wat, nu bewustzijn is.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Alles is aan verandering onderhevig dus van een “constante” kun je nooit spreken.En nu kan de wetenschaps raad deze willen tegenspreken, en de strijd die Dr. Rupert Sheldrake met ze aangaat om een lezing uit de roulatie te halen, wel proberen,maar plaatsen zichzelf daarmee onder een nieuw dogma.Sterker nog ze zijn een DOGMA.Want Een dogma (Grieks: δόγμα, meervoud: δόγματα) is een leerstelling die als onbetwistbaar wordt beschouwd door een religie, ideologie of andere organisatie. Een dogma is een fundamenteel concept ter onderbouwing van een gedachtegoed, daarom wordt de aanhanger van dit gedachtegoed geacht er niet van af te wijken en het nooit te betwisten of te betwijfelen.

pietje bell
pietje bell
11 jaren geleden

woordspeling weten (denken te)en het word in een schap geplaatst waar iedere persoon die denkt weten-schap te beoefenen,te pas en te on pas maar uit kan pakken en het klakkeloos als zijnde de enige waarheid naar believen naar buiten uitdraagd.en als blijkt dat dit onwaarheid is ,het niet naar buitenbrengt want dat is dan weer gezichtsverlies.

Linda
Linda
11 jaren geleden

Het is allemaal zo doorzichtig. Ik word hier echt letterlijk onpasselijk van. Stel je voor: dogma’s verwijderen! Dan worden de onwetenschappers zenuwachtig. Het lijken wel kinderen in een crèche. Ze moeten een zekere en veilige omgeving. En ja, dat andersdenkenden worden geëlimineerd is bepaald niet nieuw. Zó fijn deze wereld. En ook zo duidelijk en zeker voor de mensen voor wie ze zeggen hun werk te doen.

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x