Binnenland

Kritiek op KRO-NCRV-directeur, die Ongehoord Nederland van de buis wil: ‘Het volk moet monddood gemaakt worden’

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Directeur van KRO-NCRV Peter Kuipers wil dat omroep Ongehoord Nederland uit het omroepbestel wordt gezet. In NRC zegt hij dat het tijd is om ‘bestuurlijke moed’ te tonen. KRO-NCRV is daarmee de eerste omroep die voor een direct vertrek van ON uit het bestel is.

In een interview met de krant zegt Kuipers dat de omroep ‘journalistieke bagger’ maakt. “We kunnen wel wachten tot er wéér een rapport komt, excuses en rectificaties eisen of met nóg een sanctie komen. Maar als we eerlijk zijn, dan weten we genoeg,” aldus Kuipers.

Intolerantie

Op social media wordt de KRO-NCRV-directeur overladen met kritiek. “Dat zouden andere bedrijven ook wel willen: de concurrentie laten verbieden,” schrijft journalist Syp Wynia.

Mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix voegt toe: “Ze dachten dat Ongehoord Nieuws zou mislukken. Ergens op de middag, twee keer per week. Maar het werd een enorm succes. Dinsdag bijna een miljoen kijkers. Altijd trending. Nu wil Hilversum ons weg. Gaat niet lukken, makkers.”

“Verbijsterend hoe de intolerantie toeneemt in ons land,” reageert FVD-voorman Thierry Baudet.

Ware aard

Journalist Joost Niemoller stelt vast: “De ware aard van de NPO-bobo’s komt naar boven: het volk moet monddood gemaakt worden.”

Eerder haalde Talitha Muusse fel uit naar KRO-NCRV, haar voormalige werkgever. De oud-presentatrice van Op1 zei dat ‘er sprake was van inmenging door sommige politieke partijen’. Muusse vertrok in april vorig jaar met veel trammelant bij Op1.

Toen Kuipers nog werkzaam was als interim-directievoorzitter bij KRO-NCRV verdiende hij ruim 25.000 euro per maand voor die functie, blijkt uit de jaarrekening van de omroep.

Onrechtmatig

De KRO-NCRV-directeur beschuldigt ON van ‘journalistieke bagger’, maar is zelf niet vrij van blaam. Zo oordeelde de rechter in juni dit jaar dat de omroep zich in haar tv-programma Pointer en in een artikel op haar website onrechtmatig heeft uitgelaten over de stichting Climate Intelligence (Clintel).

In de berichtgeving werd gesteld dat Clintel gefinancierd wordt door de olie-industrie, maar die stelling is niet op feiten gebaseerd.

4.8 105 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
2 maanden geleden

“Dat zouden andere bedrijven ook wel willen: de concurrentie laten verbieden,” 
Wynia zegt daarmee hetzelfde als wat bij mij als eerste opkwam.
Oftewel: Ik dacht het, hij zegt het!

Onheilsprofeet!
Onheilsprofeet!
2 maanden geleden

Moe word je van zootje linkse hitsers!

waterman
waterman
2 maanden geleden

Ben je er lid van opzeggen.

Willy wonka
Willy wonka
2 maanden geleden

Ze spreken de waarheid! Dus moeten ze weg. Hoop dat de slapers het opmerken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

91
0
We lezen graag je reactie!x