Mens en Dier

Huisarts stuurt noodkreet naar Tweede Kamer: ‘Ik voel mij hierdoor bedreigd’

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

Huisarts Els van Veen heeft de coronacommissie van de Tweede Kamer een brief gestuurd waarin ze het parlement om hulp vraagt. Ze heeft opnieuw een brief van de gezondheidsinspectie gekregen over anonieme meldingen naar aanleiding van een tweet die ze een jaar geleden heeft geplaatst.

Van Veen vermoedt dat de brief een gevolg is van de uitlatingen van onder anderen Attje Kuiken over de BIG-registratie van artsen.

De inspectie is een onderzoek gestart en dat brengt veel stress met zich mee, schrijft de huisarts. “Te meer daar de melders artsen zijn die mij niet kennen en niet weten hoe ik mijn patiënten behandel. Ik wil het parlement aangeven dat ik mij hierdoor bedreigd voel en de indruk heb dat de minister van VWS opdracht heeft gegeven.”

Als ik geschorst word kan ik mijn gezin niet meer onderhouden

“Dit vanwege het feit dat mevrouw Kuiken van de PvdA eerder Kamervragen heeft gesteld en heeft gevraagd of de minister huisartsen hun BIG-registratie kan afnemen,” zegt Van Veen, die de commissie verzoekt de brief onder de aandacht van Kamerleden te brengen. “Ik ben huisarts en moeder en kostwinner, dus als ik geschorst word kan ik mijn gezin niet meer onderhouden.”

Ze wijst er verder op dat deze kwestie negatief afstraalt op de reputatie van de inspectie en de KNMG, omdat artsen hier niet tegen beschermd worden. “Dit werkt een cultuur van angst in de hand.”

Dit moet stoppen

Van Veen, die zich samen met haar advocaat beraadt, krijgt steunbetuigingen vanuit het hele land, ook van huisartsen. Zo zegt jurist Sietske Bergsma: “Alle steun voor Els. Ik volg haar strijd al langer, en net als vele andere artsen wordt zij in haar werk – en bestaan – bedreigd. Dit moet stoppen.”

Bergsma denkt niet dat de Tweede Kamer veel oog zal hebben voor haar noodkreet. “Het probleem zit ook, of juist, daar. Hulp vragen aan het parlement is wel goed om bloot te leggen dat ze het gaan negeren.”

Huisarts Frank Peeters stelt: “Ik kreeg ook al enkele ongegronde klachten bij de orde der artsen in België, maar wij laten ons de mond niet snoeren. Waarschijnlijk zijn het staatstrollen die proberen ons angst aan te jagen en te destabiliseren. Wij krijgen steun van een groeiend aantal mensen.”


4.9 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lise
Lise
1 maand geleden

Dus als je geen moeder en lostwinner bent is het wel ok?

Christien
Christien
1 maand geleden

ALLE STEUN VOOR ELS.

Roadrunner
Roadrunner
1 maand geleden

wakkere dokters zijn helden!!ik ga nog liever naar een wakkere dokter en betaal hen volle pot als dat ik naar die volgzame charlatans ga !!!!

Susan
Susan
1 maand geleden

Wat verdrietig voor deze arts… Ik wens haar G’ds kracht toe…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

124
0
We lezen graag je reactie!x