CoronaMens en Dier

Kuipers maakt zich niet geliefd: ‘Liegen, draaien en verzwijgen vanaf zijn eerste dag op VWS’

Help door dit met iedereen op je socials te delen!

De Europese Raad heeft ingestemd met de verlenging van de Europese coronapas. Kamerlid Pieter Omtzigt is boos. “Nederland zou nog onderhandelen, maar de Raad geeft nu aan: de landen zijn akkoord met de verlenging van de Europese coronapas met een jaar. Zonder zelfs maar de noodzakelijke aanpassingen, waar de Kamer om vroeg,” twittert hij.

Omtzigt waarschuwt dat dit vergaande gevolgen heeft. Hij vroeg eerder of je met één Janssen-prik en een booster door de EU kunt reizen. Het antwoord was: ja, dat kan. Nu zegt het ministerie van VWS dat je om te reizen – dus niet om medische redenen – een extra booster kunt halen.

Doe dat nu niet

En kinderen van 12 tot 17 jaar die geen onderliggende aandoeningen hebben, moeten ook een booster halen voor een groen vinkje. Dat terwijl de Kamer zei: doe dat nu niet.

Omtzigt wijst er verder op dat zorgminister Ernst Kuipers (D66) had beloofd de verlenging van de coronapas deze maand op de formele gezondheidsraad te agenderen. “Dat is dus niet gebeurd,” verzucht het Kamerlid.

Kuipers voert braaf uit wat Rutte al in 2014 beloofde

Hij krijgt bijval van columnist Marianne Zwagerman. “Kuipers heeft zijn ziel verkocht om minister te kunnen worden. Liegen, draaien en verzwijgen vanaf zijn eerste dag op het ministerie van VWS. Wat een enorme teleurstelling,” schrijft ze.

“Kuipers voert braaf uit wat Rutte al in 2014 beloofde in de EU,” voegt Zwagerman toe. “We moeten naar een digitale identiteit die de EU controle over ons leven geeft.”

De Europese coronapas werd vorig jaar ingevoerd nadat de EU-landen het eens waren geworden over één systeem om elkaars vaccinatiebewijzen te erkennen, via een QR-code. Sinds februari heeft de pas een geldigheidsduur van negen maanden.

4.7 97 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NLA
NLA
10 maanden geleden

Kuipers heeft al vanaf het eerste moment gelogen, zelfs toen hij nog geen minister was.

Charlotte
Charlotte
10 maanden geleden

Vrijheid van reizen is weg, komt ook niet meer terug, autocratie is een feit, alleen op papier 📄 nog democratie! 😡 Bah 😳 😤

Anneke
Anneke
10 maanden geleden

Liegen, draaien en verzwijgen? What else is new?

Anja
Anja
10 maanden geleden

Omtzigt moet niet zo huilie huilie doen. Vrijwel de voltallige kamer heeft ingestemd met de verlenging van de spoedwet en de A status van dit griepachtige virus. Hij kan zich beter inspannen om zijn collega kamerleden zover te krijgen dat ze de volgende keer tegen stemmen, inclusief hijzelf… Ik weet niet goed wat ik van deze man moet denken. Maar mij bekruipt een beetje het idee van “de pot verwijt de ketel…” etc.

Natuurlijk is Kuipers een gluiperd, een bloed eng mannetje, dat waarschijnlijk droomde om te schitteren in de zoveelste fake covid crisis… En nu doet ie er alles aan om zijn invloed te laten gelden. Bah!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

135
0
We lezen graag je reactie!x